H Απογραφή ως έμπρακτη απόδειξη της αποτυχίας 10 χρόνων Μνημονίων

 

Από το 2011 μέχρι το 2021 έγιναν πολλά: Μνημόνια, ανεργία, φτώχεια, εξώσεις από ιδιόκτητα σπίτια, μεταναστευτικές ροές Ελλήνων και μη εκτός Ελλάδας, οι ευρωπαίοι μας έκλεισαν τις τράπεζες, θάνατοι από έλλειψη περίθαλψης, θάνατοι από τον τρόπο ζωής που μας επέβαλαν και 2 και 3 πτώσεις του βασικού μισθού. Αυτά λοιπόν καταγράφονται και απογράφονται.

Του Σοφοκλή Αρχοντάκη

Ας ανοίξουμε τις πόρτες μας στους απογραφείς λοιπόν και ας βάλουμε ταφόπλακα στην πολιτική θανάτου που κυρίως Έλληνες και ξένοι δυνάστες επέβαλαν στην χώρα μας.

Η Ελλάδα βρίσκεται και επίσημα στην δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τις χώρες του ΟΟΣΑ που σημειώθηκε η μεγαλύτερη μείωση του κατώτατου μισθού από το 2010. Αυτό όπως είναι λογικό, είναι κάτι που εξισώνεται με την μεγαλύτερη πτώση στο κατώτατο ωρομίσθιο.

Την στιγμή λοιπόν που διάφορες φωνούλες συνωμοσιολόγων και αντιεμβολιαστών κάνουν λόγο για «σκευωρίες της Νέας Τάξης Πραγμάτων», ήρθε η στιγμή να επιβεβαιώσουμε στον κόσμο την καταστροφή που επέφερε ο νεοφιλελευθερισμός στην χώρα μας. Το κακό που έπεσε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο τουλάχιστον μέχρι το 2015 συνέδραμαν τα Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία αλληλέγγυων γιατρών, νοσηλευτών, εθελοντών και Δήμων, σώζοντας χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Το κακό που έπεσε στην Παιδεία με ένα ελάχιστο ποσό ενός γονατισμένου ΑΕΠ να φτάνει για την μόρφωση των κατοίκων της χώρας μας. Τα νηπιαγωγεία κοντέινερ και τα σχολεία-στάβλοι του ‘50 και του ’60 που απειλούν να καταπλακώσουν και παγιδεύουν τους μαθητές μας στην πρώτη νεροποντή, είναι απότοκο του διαστήματος 2011-2021.

Ας μην γελιόμαστε, οποιοδήποτε πρόβλημα και να αντιμετωπίζει η χώρα αυτή την στιγμή, συνδέεται με κάποιες από τις χειρότερες Κυβερνήσεις πολιτικών απατεώνων που έχει γνωρίσει αυτή η χώρα και τον αγώνα τους να σωθούν οι Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες.

Στην πορεία χρέωσαν τον ελληνικό λαό με αυτά τα ποσά, συν τα ποσά για την στήριξη των ελληνικών τραπεζών. Των ίδιων τραπεζών που ακόμα και σήμερα βγάζουν δάνεια σε πολιτικούς και επιχειρηματίες χωρίς σοβαρές εγγυήσεις. Των ίδιων τραπεζών που δανείζουν σε πολιτικά κόμματα εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που ο απλός κόσμος πεθαίνει στον δρόμο στην Δεύτερη και Τρίτη κρίση που διάγουμε σε αυτά τα δέκα χρόνια. Στην πορεία ξεφτίλισαν τα ομόλογα των μικρομολογιούχων κουρεύοντάς τα κατά 50% με εντολή Σαμαροβενιζέλων και Τρόικας.

Καλό είναι να θυμόμαστε και να μην ξεχνάμε ποιοι κρύβονται πίσω από την δυστυχία μας.

Οι απογραφές είναι κάτι που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και είναι το καλύτερο μέτρο σύγκρισης της ποιότητας ζωής των πολιτών σε δέκα χρόνια.

Πόσοι έχασαν τα σπίτια τους, πόσοι έφυγαν από την χώρα, πόσοι δεν έχουν θέρμανση, πόσοι είναι ακόμα άνεργοι, πόσοι ζουν με τον βασικό μισθό ή δουλειές του ποδαριού, πόσοι δεν έχουν ντουζιέρα, πόσοι δεν έχουν WC, πόσοι δεν έχουν νερό ή ηλεκτρικό, πόσοι δεν έχουν σταθερό τηλέφωνο, όλοι αυτοί είναι σαφείς δείκτες της ποιότητας ζωής που κύλισε στα τάρταρα από αυτούς που κυβερνούν ακόμα και σήμερα.

Αυτούς που έκλειναν νοσοκομεία, αυτούς που δεν κάνουν προσλήψεις σε νοσοκομεία, αυτούς που έκλεισαν σχολεία, αυτούς που βάζουν 28 παιδιά στην ίδια τάξη σήμερα αδιαφορώντας για το θανατικό ή την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Τους Μητσοτάκηδες, τους Βρούτσηδες, τους Χατζηδάκηδες, τους Βενιζέλους, τους Μπουμπούκους, τις Κεραμέως, τους Σταϊκούρες, τους Παπακωνσταντίνου, τους Στουρνάρες… Σε όλους αυτούς χρωστάμε τουλάχιστον να αποδείξουμε πως απέτυχαν. Να μείνουν στην ιστορία ως αυτοί που έφεραν μια χώρα στα γόνατα, στο πάτωμα και έδιωξαν τα παιδιά της, Έλληνες και ξένους που μεγάλωσαν και αγάπησαν την χώρα μας.

Και κανονικά αν ήθελαν να υπολογίσουν καλύτερα την ποιότητα ζωής, θα έπρεπε να μας ρωτούσαν και αν έχουμε κινητό τηλέφωνο με σύνδεση ή με κάρτα, αν έχουμε υπολογιστή, αν έχουμε ίντερνετ (κάτι που έγινε φανερό από την μειωμένη συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση) και άλλες ερωτήσεις που φανερώνουν το βιοτικό επίπεδο, όπως αν τα παιδιά μας πηγαίνουν σε εξωσχολικές δραστηριότητες ή αν κάνουν φροντιστήριο.

Απογραφόμαστε λοιπόν και λέμε σε όλο τον κόσμο τι κατάληξη έχουν τα Μνημόνια. Γιατί οι συγνώμες της Μέρκελ θα ξεχαστούν από την ιστορία. Τα στατιστικά θα μείνουν για πάντα.  

Πηγή: 2020mag.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου