Ανοσία της Αγέλης – Ο κύβος ερρίφθη!

 

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Μέχρι εδώ η τακτική τους ήταν “όποιος κολλήσει – κόλλησε κι όποιος αρρωστήσει – αρρώστησε”.
Πλέον ακόμα και αυτή η συμπεριφορά έχει κατρακυλήσει στο αθλιοδέστερο της “αριστείας”. Τώρα πλέον η γραμμή τους είναι αυτή: “Ολοι να κολλήσετε, κι όσοι αρρωστήσετε – αρρωστήσατε κι όσοι ζήσατε – ζήσατε”!

“Ολοι να κολλήσετε να τελειώνουμε”!

Αυτή είναι πλέον η τακτική τους. Μας θεωρούν αγέλη. Διότι αυτό επιτάσσει η ανοσία του παχυδερμισμού τους που έχει το θράσος να ζητάει… μελέτες αν χρειάζονται οι ΜΕΘ! Που αποκαλεί “πολυτέλεια” την ενίσχυση του ΕΣΥ! Που βαφτίζει εμβολιαστικό πρόγραμμα και “πειθώ” τα χαράτσια και το τσιριχτό “μη σώσουν και εμβολιαστούν”!

Κι επειδή ακριβώς μας θεωρούν αγέλη, κι επειδή ούτε μπορούν αλλά ούτε και θέλουν πια να το κρύψουν, γι’ αυτό την ώρα που η χώρα έχει βουλιάξει στον κορωνοιό, την ώρα που η Ελλάδα έφτασε να παρουσιάζει διπλάσιο παγκοσμίως αριθμό κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, την ΄’ωρα που οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται από την μια μέρα στην άλλη κατά 42%, αυτοί

– δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για τα σχολεία,
– δεν παίρνουν κανένα μέτρο για τα ΜΜΜ,
– δεν παίρνουν κανένα μέτρο για τους χώρους δουλειάς,
– δεν δίνουν δεκάρα για την παροχή δωρεάν μασκών και συνταγογραφούμενων τεστ σε όσους τα έχουν ανάγκη,
– κόβουν εκατοντάδες εκατομμύρια από τον προυπολογισμό για την Υγεία,
– δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την ενίσχυση των νοσοκομείων,
– δεν περνά ούτε καν σκέψη από το θατσερικό μυαλό τους η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων,
– μειώνουν τις ημέρες καραντίνας για τους νοσήσαντες από τις 14 μέρες στις 7 και τώρα στις 5.

Και ενώ (δεν) τα κάνουν όλα αυτά, την ίδια στιγμή σουλατσάρουν στα κανάλια για να πουλάνε εναλλάξ πότε το νταηλίκι και πότε την ψευτιά με πρωινάδικο περιτύλιγμα την γνωστού ύφους τηλεμαρκετίστικη γελοιότητα του ακροδεξιού είναι τους και με βραδινό επίσημο ένδυμα το νεοφιλελεύθερο τουπέ του ΣΕΒ.

Η επιλογή τους είναι καθαρή: Προωθούν την “ανοσία της αγέλης” – ό,τι δηλαδή υποτίθεται πως ξόρκιζαν.

Κι αμέσως μετά, με το θράσος του “ακαταδίωκτου”, κατά τα πρότυπα του πολιτικοεπιστημονικού τσαρλατανισμού που κάνει καριέρα διαλαλώντας “η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε”, θα πιάσουν στασίδι για να κηρύξουν παρέα με τα μιντιακά τους παπαγαλάκια το…τέλος της
πανδημίας!

Κατά τον Φλεβάρη – Μάρτη, κι αφού το κοπάδι θα έχει στο σύνολό του νοσήσει, τότε είναι που θα εμφανιστούν μπροστά στους αλαλιασμένους από το 5ο κύμα – σε εκείνους δηλαδή που θα κλαίνε μερικές ακόμα χιλιάδες ανθρώπους τους που θα έχουν χαθεί στον πάτο και του 5ου πανδημικού κύματος – για να τους πουλήσουν “καλό Πάσχα” κατά τα πρότυπα του φετινού
“καλά Χριστούγεννα”.

Αμέσως μετά, δε, θα είναι στην ευχάριστη θέση και μέσα στο πανηγύρι – αφού θα μας έχουν “σώσει” από την πανδημία δια της… αγέλης – που θα έρθουν με αυθάδεια χιλίων πορφυρογέννητων για να διαφημίσουν (ξανά) το “τελευταίο μίλι” και τα “Greek love summer” προς τέρψη των αγαπημένων τους εφοπλιστών, μεγαλοξενοδόχων, αεροπορικών εταιρειών και λοιπών αναξιοπαθούντων.

Αυτό είναι το σχέδιό τους. Αυτό συμβαίνει, πλέον, στην Ελλάδα των 22.000 νεκρών, των δεκάδων χιλιάδων κρουσμάτων, των έως και διπλάσιων νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ευρώπη.

Απέναντι στον κυνισμό τους, απέναντι στην αναλγησία τους, απέναντι στην πολιτική τους ξετσιπωσιά, απέναντι στην “κανονικότητά τους” που ορίζεται από τη σχέση “κόστους – οφέλους” με ζύγι πάντα την τσέπη της ολιγαρχίας, ο λαός έχει μόνο έναν συμπαραστάτη, έναν συνοδοιπόρο, έναν και μοναδικό σύντροφο: τον ίδιο τον Λαό!

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Διεκδικώντας, απαιτώντας, επιβάλλοντας με κινητοποιήσεις, με διαμαρτυρίες, με πορείες, με συγκεντρώσεις, με απεργίες, με μαζικούς ενωτικούς και ανυποχώρητους αγώνες, μέτρα για την Υγεία του. Για το εισόδημά του. Για τις ελευθερίες του!

(από το facebook του Νίκου Μπογιόπουλου)  

Πηγή: ημεροδρόμος

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου