Η υγειονομική δικτατορία

 

Με το νέο σενάριο, τα εμβόλια που για πολλούς πρόκειται για «πειραματικά σκευάσματα», παρουσιάζονται ως αποτρέποντα τη βαριά νόσηση και το θάνατο – ενώ τα πάντα συνεχίζουν να περιστρέφονται γύρω από τον εμβολιασμό, αφού όταν τελειώνει η μία δόση προετοιμάζεται η επόμενη, με την απειλή διαφόρων κυρώσεων. Παράδειγμα το Ισραήλ που ήδη δρομολογεί την 4η δόση – χωρίς καμία ουσιαστική αναφορά στα φάρμακα εναντίον της ασθένειας. Το γεγονός αυτό ακούγεται ως παρανοϊκό, σε όσους γνωρίζουν πως περίπου πριν τέσσερις μήνες, η συμβουλευτική επιτροπή του αμερικανικού FDA ψήφισε με τη συντριπτική πλειοψηφία του 16 προς 2 κατά των ενισχυτικών δόσεων για το ευρύ κοινό – της τρίτης εν προκειμένω. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να άλλαξαν τα πάντα από τότε; Τι απέγινε η επιστήμη; Εύλογα επομένως αναφέρεται πως «ο αμερικανικός λαός έχει βαρεθεί πια όλες αυτές τις αντιφατικές, καταστροφικές και μη επιστημονικές εντολές από τους νεοφασίστες γραφειοκράτες που ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους σχέδια – πως το όνειρο του Fauci να μετατρέψει τους πάντες σε σκλάβους, δεν θα εκπληρωθεί».

Άποψη 

Είναι προφανές πως τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα του 2022 θα είναι ο πληθωρισμός, όπου από την αρχή αναφέραμε πως δεν θα είναι παροδικός, ενώ θα εξαρτηθεί από το σπιράλ «μισθών-τιμών» (ανάλυση), καθώς επίσης η ενέργεια – για την οποία δεν έχουν βρεθεί ακόμη λύσεις στην ΕΕ (ανάλυση), ενώ η παρούσα πτώση των τιμών της οφείλεται στα εξής:

(α) στον μέχρι στιγμής ήπιο ευρωπαϊκό χειμώνα,

(β) στην προμήθεια της αγοράς με αμερικανικό LNG, λόγω του ότι το πληρώνει ακριβότερα από την Ασία – κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει απότομα και

(γ) στη χρησιμοποίηση άλλων πηγών αντί του φυσικού αερίου, όπως της πυρηνικής από τη Γαλλία και όχι μόνο, ή του λιγνίτη από άλλες χώρες – όπως στην Ελλάδα που, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού ανάπτυξης, τα λιγνιτικά εργοστάσια δουλεύουν πια στο φουλ.

Το μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα όμως ίσως αποδειχθεί η διαχείριση της πανδημίας από τις περισσότερες κυβερνήσεις – αφού αργά ή γρήγορα θα πάψουν να σκύβουν το κεφάλι οι Πολίτες, σταματώντας να ανέχονται τα ψέματα και τους εκβιασμούς των πολιτικών που συνεχίζουν να προωθούν ανεύθυνα το διχασμό τους. Εν προκειμένω, είναι μάλλον θέμα χρόνου οι μαζικές εξεγέρσεις – οι οποίες θα οδηγήσουν στην ανατροπή πολλών καθεστωτικών κυβερνήσεων.

Ειδικότερα, όσον αφορά την πανδημία, ο παραλογισμός συνεχίζεται – αν και τα κράτη κατάλαβαν επιτέλους το τεράστιο λάθος των lockdowns, μέσω των οποίων κατέστρεψαν τις οικονομίες τους, χωρίς να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της υγείας. Οι συνέπειες όμως των lockdowns του παρελθόντος είναι τρομακτικές – όπως τα δημόσια χρέη που εκτοξεύθηκαν στα ύψη από τα δημοσιονομικά μέτρα που αύξησαν τα ελλείμματα, ο πληθωρισμός όσον αφορά την πλευρά της εφοδιαστικής αλυσίδας (ανάλυση), η υπερχρέωση του ιδιωτικού τομέα με πολλές επιχειρήσεις να έχουν μετατραπεί σε ζόμπι (πηγή) κοκ.

Είμαστε πάντως από τους πρώτους που αναφέρθηκαν, προτού συμβεί, στο ψηφιακό πιστοποιητικό και στον επιδιωκόμενο έλεγχο των μαζών (ανάλυση) – ο οποίος συνεχίζεται, με την καινούργια μετάλλαξη του ιού. Με την παραλλαγή «Όμικρον» δηλαδή, η οποία είναι εξαιρετικά μεταδοτική – με ορισμένα ευρωπαϊκά μοντέλα να προβλέπουν πως ο αριθμός των κρουσμάτων θα μπορούσε να διπλασιάζεται ανά δύο ημέρες. Φυσικά είναι λάθος να εμπιστευθεί κανείς πραγματικά τα μοντέλα, αλλά η μετάλλαξη εξαπλώνεται πολύ γρήγορα – σύμφωνα τουλάχιστον με τα στατιστικά αρκετών χωρών.

Από την άλλη πλευρά όμως είναι καλό νέο το ότι, η «Όμικρον» δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη – αφού τα συμπτώματα της περιγράφονται ως εκείνα ενός ήπιου κρυολογήματος. Εν τούτοις, χρησιμοποιείται και αυτή για την ακόμη μεγαλύτερη τρομοκρατία των Πολιτών – οι οποίοι σε ορισμένες χώρες έχουν πια μετατραπεί σε όχλο, με κριτήριο τη στάση των Αυστραλών απέναντι στον Τζόκοβιτς. Εν προκειμένω, απείλησαν με μποϊκοτάζ των αγώνων τένις, εάν η κυβέρνηση τους προέβαινε στην εξαίρεση του τενίστα από τον εμβολιασμό – με αποτέλεσμα να απαγορεύσει την είσοδο του στη χώρα, παρά το ότι την είχε εγκρίνει!

Περαιτέρω, πολλές κυβερνήσεις όπως η γαλλική του Macron (πηγή), (ο οποίος δεν θέλει να επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όπως στην Ελλάδα για τους άνω των 60, φοβούμενος τις νομικές συνέπειες εάν υπάρξουν σοβαρές παρενέργειες των εμβολίων), συνεχίζουν να απειλούν και να ενοχοποιούν τους ανεμβολίαστους – προειδοποιώντας για έναν «σκοτεινό χειμώνα», εάν συνεχίσουν να αρνούνται τον εμβολιασμό τους. Όλα αυτά, παρά το ότι είναι πια γνωστό πως οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν τον ιό, όπως όλοι οι άλλοι – καθώς επίσης πως όλα τα εμβόλια παρουσιάσθηκαν ψευδώς στο κοινό, ως αποτρέποντα τη μόλυνση.

Με το νέο σενάριο βέβαια, τα εμβόλια που για πολλούς πρόκειται για «πειραματικά σκευάσματα», παρουσιάζονται ως αποτρέποντα τη βαριά νόσηση και το θάνατο – ενώ τα πάντα συνεχίζουν να περιστρέφονται γύρω από τον εμβολιασμό, αφού όταν τελειώνει η μία δόση προετοιμάζεται η επόμενη, με την απειλή διαφόρων κυρώσεων. Παράδειγμα το Ισραήλ που ήδη δρομολογεί την 4η δόση – χωρίς καμία ουσιαστική αναφορά στα φάρμακα εναντίον της ασθένειας.

Το γεγονός αυτό ακούγεται ως παρανοϊκό, σε όσους γνωρίζουν πως περίπου πριν τέσσερις μήνες, η συμβουλευτική επιτροπή του αμερικανικού FDA ψήφισε με τη συντριπτική πλειοψηφία του 16 προς 2 κατά των ενισχυτικών δόσεων για το ευρύ κοινό – της τρίτης εν προκειμένω. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να άλλαξαν τα πάντα από τότε; Τι απέγινε η επιστήμη; Εύλογα επομένως αναφέρεται πως

«ο αμερικανικός λαός έχει βαρεθεί πια όλες αυτές τις αντιφατικές, καταστροφικές και μη επιστημονικές εντολές από τους νεοφασίστες γραφειοκράτες που ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους σχέδια – πως το όνειρο του Fauci να μετατρέψει τους πάντες σε σκλάβους, δεν θα εκπληρωθεί».
Ως εκ τούτου, δεν είναι υπερβολικό να αναφέρεται κανείς σε μία υγειονομική δικτατορία – η οποία θυμίζει το προφητικό 1984 του Orwell, αν και με μία διαφορετική «πολιτική οργάνωση», όπως είναι η σημερινή της εταιρικής φεουδαρχίας, την οποία υπηρετούν οι πολιτικοί, με αντάλλαγμα τη νομή της εξουσίας.

ΥΓ: Γενικότερα όσον αφορά τα εμβόλια ή τα σκευάσματα, δεν έχουμε τίποτα εναντίον τους – αρκεί να παρουσιάζονται σωστά και να μην είναι υποχρεωτικά, αλλά να επιλέγονται ελεύθερα από τους Πολίτες.

Πηγή: analyst.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου