Ορκίζεται στις μπίζνες των «πράσινων αρπακτικών» που έχουν εκτοξεύσει την τιμή του ρεύματος

 
Πηγή: Eurokinissi

Το «φαρμάκι» υπέδειξε ως «φάρμακο» για τις υψηλές τιμές στην Ενέργεια ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, εμφανίζοντας ως «λύση» για την ενεργειακή φτώχεια τις «πράσινες» μπίζνες που έχουν απογειώσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Επισκεπτόμενος πτηνοτροφική μονάδα στα Μέγαρα, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «για όσο κρατήσει αυτή η αναταραχή θα υπάρχει μία όχι ευκαταφρόνητη στήριξη από το κράτος για να σας βοηθήσουμε στο κοστολόγιό σας». Όπως είπε, «από αρχές Ιανουαρίου θα υπάρξει μία επιδότηση της Ενέργειας από το κράτος για όλες τις παραγωγικές μονάδες, για όλες τις επιχειρήσεις».

Η επιδότηση αυτή όχι μόνο δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις ανατιμήσεις που έχουν βάλει φωτιά στο λαϊκό εισόδημα, αλλά έχει ταξικό πρόσημο, αφού επιδοτεί κατά 50% τις αυξήσεις του ρεύματος στη βιομηχανία. 

Αφού επιχείρησε να δημιουργήσει κάλπικες προσδοκίες ότι «αυτή η μεγάλη αναταραχή» στις τιμές «θα κρατήσει τους πρώτους μήνες του έτους και μετά θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε μία σχετική κανονικότητα», ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει σταθερά τη δημιουργία υποδομών για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι οποίες τάχα «θα μειώσουν την εξάρτηση από εισαγόμενη Ενέργεια καθώς και το κόστος παραγωγής», ενώ η ίδια η εμπειρία επιβεβαιώνει το ακριβώς αντίθετο. Ενθάρρυνε δε οικογένεια που έχει αγρόκτημα «να επενδύσετε σε φωτοβολταϊκά τα οποία θα χρησιμοποιήσετε για τις δικές σας ανάγκες, στις στέγες και σε χώρους που διαθέτετε»...

Πηγή: 902.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου