Τουρκία: Πολιτική και μαφία μαζί στην εξουσία

 
Photo by Meg Jerrard on Unsplash

Απειλεί και πάλι ο καλός γείτονας. Κάθε φορά που υπάρχει μια διεθνής ταραχή κοιτάζει να επωφεληθεί από την αναμπουμπούλα. Η χώρα που παραβιάζει ασύστολα διεθνείς συνθήκες και δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο τολμά να κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης και των Παρισίων, οι οποίες παραχώρησαν τα Νησιά στην Ελλάδα υπό τον όρο να παραμείνουν αποστρατικοποιημένα.


Για το θέμα αυτό ο κ. Τσαβούσογλου ας διαβάσει το άρθρο που έγραψε ο Εγκέ Τζνασέν στις 7.10.21, ο οποίος δικαιώνει την Ελλάδα για στρατικοποίηση των Νησιών όταν απειλείται με casus beli από την Άγκυρα και όταν ακριβώς απέναντι από αυτά έχει εγκαταστήσει την 3η Στρατιά της. Εκείνη μπορεί να εξοπλίζεται σαν αστακός και να απειλή , εμείς δε να σκύβουμε το κεφάλι στον σουλτάνο.

Ακολουθεί το σχέδιο της να εξαναγκάσει την Αθήνα σε υποχωρήσεις και συνδιαχείρηση -συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Δυστυχώς δεν υπάρχει σήμερα κανείς να της πει μολών λαβέ. Αντιθέτως υπάρχουν πρόθυμοι να παραχωρήσουν ένα μικρό νησί για να σώσουν κάποιο μεγαλύτερο. Είναι δηλαδή πεπεισμένοι ότι δεν είμαστε σε θέση ή δεν μπορούμε να τα βάλουμε με το θεριό. Ξεχνούν βέβαια ότι στην απόβαση στην Κύπρο, όπου φρόντισαν οι σύμμαχοι μας με τους εντολοδόχους τους να αφοπλίσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις της Κύπρου, οι Τούρκοι κατάφερνα να βυθίσουν με την αεροπορία τους δικό τους πολεμικό σκάφος….

Η Άγκυρα θέλει αποστρατικοποιημένα τα νησιά για να κάνει περίπατο , όπως ακριβώς έκανε στην Κύπρο χωρίς να ρίξει τουφεκιά. Αυτή ήταν άλλωστε η θέση της από την εποχή του Οζάλ, ο οποίος έλεγε μπορώ να κατακτήσω τα νησιά στέλνοντας εκεί τους πολίτες μου χωρίς την χρήση όπλων. Ήδη τα νησιά μας είναι γεμάτα με δυστυχισμένους πρόσφυγες, αλλά και περίεργους …

Η Τουρκία θέλει να επεκτείνεται σε Ανατολή και Δύση. Όπου πατάει το πόδι της μεταφέρει μαζί όλο τον υπόκοσμο. Αυτό αποδείχθηκε με τη δολοφονία του νονού  Χαλίλ Φαλγια  στα κατεχόμενα.  Το θύμα ήταν γνωστός έμπορος ναρκωτικών, ιδιοκτήτης καζίνο, χαρτοπαικτικής λέσχης, κολλητός φίλος και χρηματοδότης του φερόμενου ως προέδρου της δημοκρατίας  Ερσίν Τατάρ.

Στην κηδεία του παρέστη ο «πρωθυπουργός», «υπουργοί», «βουλευτές». Η σωρός του ήταν  σκεπασμένη με την τουρκική και την σημαία του ψευδοκράτους. Αποδόθηκαν δηλαδή τιμές ήρωα σε έναν άνθρωπο του υπόκοσμου. Αυτή είναι η κουλτούρα της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας.  Συνεργάζεται με όλα τα αποβράσματα σε όλο τον πλανήτη. Πρόσφατα ο  Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον αρχηγό της μαφίας του Καζακστάν. Εύλογα ο Τύπος γράφει ότι η Τουρκία έγινε μια αυτοκρατορίας της διεθνούς μαφίας.


Αυτό το καθεστώς μεταφέρει σε όλα τα μέρη που κατακτά. Τα ίδια στην Ιντλίπ, τα ίδια στο Ιράκ, τα ίδια παντού. Εύλογα αναρωτιούνται πολλοί  Τουρκοκύπριοι τι είδους κράτος είμαστε.  Για αυτό απέχουν και από τις εκλογικές διαδικασίες. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Άγκυρα τους έχει μετατρέψει σε νομαρχία της και τους έχει μεταφέρει όλες τις δικές της παθογένειες.

Ο αρθρογράφος Νετζατί Ντογρού αναφερόμενος στη δολοφονία του μαφιόζου γράφει  «Έσπασε ο αγωγός αποχέτευσης στην Κύπρο και βύθισε την Αγκυρα».

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου