Κυβέρνηση: Μείωσε τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για το Φλεβάρη

 

Την ίδια στιγμή που χιλιάδες νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις συνεχίζουν να λαμβάνουν εξωπραγματικούς λογαριασμούς ρεύματος τους οποίους δεν μπορούν να πληρώσουν, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μείωση της κρατικής επιδότησης!!!

Ακόμα και προκλητικά μέτρα – «ασπιρίνες» απέναντι στην εκτόξευση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου η κυβέρνηση φρόντισε να τα ψαλιδίσει για τον Φεβρουάριο. 
 
Την ώρα που τα εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά και τα μικρομάγαζα στενάζουν από την ακρίβεια ο υπουργός Ενέργειας Κώστα Σκρέκας, ανακοίνωσε επιδότηση 39 ευρώ για τα νοικοκυριά και 65 ευρώ για τις επιχειρήσεις, για τον μήνα Φλεβάρη.

Πέραν του ότι τα ποσά αυτά είναι πενιχρά και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις τεράστιες αυξήσεις, είναι μικρότερα ακόμα και από αυτά που δόθηκαν τον Γενάρη! Συγκεκριμένα, τον προηγούμενο μήνα, δόθηκαν 42 ευρώ για τα νοικοκυριά.

Η κυβέρνηση αρνείται εκ νέου να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την ανάσχεση της ακρίβειας όπως η μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και του ΦΠΑ που θα έδιναν μια προσωρινή ανακούφιση. Μέσα στον Χειμώνα οι κυβερνώντες βυθίζουν τις εργατικές λαϊκές οικογένειας στο κρύο, την ενεργειακή φτώχεια και την ανέχεια, στηρίζοντας την πολιτική της απελευθέρωσης την ενέργειας και της «πράσινης μετάβασης» προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Στην αντίπερα όχθη τα πακέτα δισεκατομμυρίων δίνονται απλόχερα στα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στη λεγόμενη «πράσινη» ενέργεια για να προωθούν νέες μπίζνες, αυγατίζοντας τα κέρδη τους. 


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου