Ζελένσκι: Ευχαριστεί το Facebook που επέτρεψε τη δημοσίευση εκκλήσεων για βία κατά των Ρώσων

 

Ο Β. Ζελένσκι ευχαρίστησε την εταιρεία Meta -μητρική του Facebook και του Instagram- που επέτρεψε να δημοσιεύει εκκλήσεις για βία κατά των Ρώσων.

«Θέλω να ευχαριστήσω τη Meta και άλλες πλατφόρμες που παίρνουν ενεργό θέση, βοηθούν και στέκονται δίπλα-δίπλα με τους Ουκρανούς», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter, σημειώνοντας μάλιστα πως «ο πόλεμος δεν είναι μόνο μια στρατιωτική αντιπαράθεση στο έδαφος, αλλά είναι επίσης μια σφοδρή μάχη στον χώρο των πληροφοριών».

Την ίδια ώρα συνεχίζονται και οι αντιδράσεις από τη μεριά της Ρωσίας. Ο Βασίλι Πισκάρεφ, επικεφαλής της Επιτροπής Ασφάλειας και Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ζήτησε να κινηθεί ποινική υπόθεση εναντίον των εργαζομένων της εταιρείας Meta που εμπλέκονται στη διάδοση εκκλήσεων για βία κατά πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov, χαρακτήρισε έγκαιρη την απόφαση της Roskomnadzor να περιορίσει την πρόσβαση στο Instagram, καθώς η εταιρεία Meta «έχει γίνει μέσο προώθησης του εξτρεμισμού, του φασισμού και της τρομοκρατίας». Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την Ενωμένη Ρωσία Σουλτάν Χαμζάεφ δήλωσε ότι ο επικεφαλής της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, θα πρέπει να απολογηθεί για την απόφαση της εταιρείας να επιτρέψει εκκλήσεις για βία κατά των Ρώσων.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου