Χθεσινές δηλώσεις Τούρκου Υπουργού Άμυνας για τον διαμοιρασμό του πλούτου του Αιγαίου


Του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου *

Αντιγράφουμε τις δηλώσεις από την σημερινή έκδοση της Απογευματινής της Κωνσταντινουπόλεως: 

"Αυτό είναι σημαντικό για την ευημερία των λαών των δυο χωρών και την διανομή των ομορφιών και των πλούτων του Αιγαίου. Υπάρχει τουρισμός, ψάρεμα και πολλά άλλα πλούτη. Είμαστε υπέρ της χρήσης αυτών μαζί, το είπαμε αυτό. Λάβαμε θετική απάντηση από τον συνομιλητή μας με αυτή την έννοια. Περιμένουμε να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση τις επόμενες μέρες. Είμαστε εποικοδομητικοί, θετικοί, αυτή είναι η προσέγγιση μας." Αυτά δήλωσε ο  Ακάρ αναφερόμενος στην συνάντηση που είχε με τον ομόλογο του Νίκο Παναγιωτόπουλο στις Βρυξέλλες.

Ότι οι Τούρκοι έχουν κάνει το ψέμα τέχνη είναι γνωστό. Προτάσεις συνεργασίας στον τουρισμό υπάρχουν και πραγματοποιούνται. Άρα αυτό θα συζητήθηκε και θα συμφωνήθηκε. Όμως ο Ακάρ δεν μίλησε για συνεργασία, μίλησε για διαμοιρασμό και αναφέρθηκε σε πολλά άλλα πλούτη του Αιγαίου.

Προφανώς θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ δεν συμφώνησε στον διαμοιρασμό γιατί απλά είναι Έλληνας. Δεν ξέρω εάν έχει βγει κάποια δήλωση που να καταδικάζει τις δηλώσεις αυτές κατά τρόπο ξεκάθαρο. Αν δεν εχει βγει, ας εκδοθει.

Παρεμπιπτόντως χθες είχαμε νυκτερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδος ενώ όλη μέρα ένα Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε πάνω από την Ελλάδα.

Ας σταματήσουν πια οι ανώφελες συζητήσει με την Τουρκία που γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και ίσως να αντικατασταθούν με ανοικτές συνομιλίες όπου ο λαός της Ελλάδος τουλάχιστον να γνωρίζει τι του μέλλεται και ενδεχομένως να αντιδράσει.

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος
Πρέσβης επί τιμή
18.03.2022

Πηγή: leonidas.chrysanthopoulos στο Facebook

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου