Πως μπορεί να δοκιμάσει ο πρωθυπουργός ότι «είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας»

 

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

«Ήμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και αυτό κάνουμε και τώρα. Είμαστε και εμείς Δύση και προωθούμε την διεθνή νομιμότητα. Ζούμε με την πληγή της Κύπρου και δεχόμαστε απειλές για τα νησιά μας. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε αδιάφορα απέναντι σε αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να ξαναζωγραφίσουν τα σύνορα. Εδώ δεν χωρούν ίσες αποστάσεις».

Πολύ σωστές οι επισημάνσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ομιλία του στη Βουλή για το ουκρανικό. Μόνο που τώρα θα πρέπει να δοκιμάσει στην πραγματικότητα αν οι «φίλοι και σύμμαχοι» έχουν αλλάξει γενικώς άποψη περί αναθεωρητισμού ή αν θα εξακολουθήσουν να είναι ευαίσθητοι «κατά περίπτωση». Θα ρισκάρουμε την πρόβλεψη ότι συμβαίνει το δεύτερο και γι ΄ αυτό η απόφαση του να στείλει όπλα στην Ουκρανία θα αποδειχτεί τελικά επιζήμια για τη χώρα. Η Ρωσία δεν πρόκειται να το ξεχάσει…

Μπορεί εύκολα να δοκιμάσει τους «φίλους και συμμάχους» και τις προθέσεις τους. Δε χρειάζεται να περιμένει την επόμενη ελληνοτουρκική κρίση. Άφαντοι θα είναι και πάλι , όπως άφαντοι είναι και στην Ουκρανία! Μόνοι τους πολεμούν τους Ρώσους οι Ουκρανοί και οι Ευρωπαίοι συγκεντρώνουν τώρα όπλα που δε θα φθάσουν ποτέ στο Κίεβο! Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί σε συνεννόηση με τον κ. Αναστασιάδη να θέσουν πάλι το θέμα της ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Το οποίο δεν προχωρά εξαιτίας της αναθεωρητικής Τουρκίας. Κράτος μέλος της ΕΕ η Κύπρος, γιατί να μην ενταχθεί στη Συμμαχία; 

Ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Δεν αναφέρθηκε όμως στην μοιραία όπως αποδείχτηκε απόφαση του να στείλει ελληνικά στρατεύματα στην Κριμαία. Προφανώς γνωρίζει τι ακολούθησε… Η πληγή του 1922 είναι ακόμη ανοιχτή.

Τέλος παρουσίασε μάλλον ως θετική εξέλιξη την επιστροφή των Γερμανών στους εξοπλισμούς. Δε νομίζουμε ότι η ελληνική κοινή γνώμη στη πλειοψηφία της, το βλέπει έτσι.

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου