«Σφαιρικές» ανοησίες βολεμένων «αρίστων»

 ΄

Του Γεράσιμου Χολέβα

Προς τον αξιότιμο πρωθυπουργό, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη (που δήλωσε «Δεν είναι μόνο οι δουλειές» και «τα λεφτά» – Δείτε τη ζωή σας «λίγο πιο σφαιρικά»):

Κυβερνάτε σε μια χώρα που το (επίσημο) ποσοστό ανεργίας είναι 13,4%. Όσον αφορά τους νέους (κάτω των 25), στους οποίους υποτίθεται πως απευθυνθήκατε, το ποσοστό ανεργίας είναι 39,1%  (Eurostat για τον Νοέμβριο του 2021). 

Κυβερνάτε σε μια χώρα που ένας στους τρεις ιδιωτικούς υπαλλήλους ζει με μισθό 480 ευρώ (μικτά).

Κυβερνάτε σε μια χώρα που η ακρίβεια τσακίζει τους περισσότερους, δηλαδή εκείνους που δεν είναι ούτε «άριστοι», ούτε «πορφυρογέννητοι».

Να είστε σίγουρος, κύριε πρωθυπουργέ πως όλοι αυτοί (και ακόμα περισσότεροι που δεν τα βγάζουν πέρα γιατί το μηνιαίο εισόδημα τους τελειώνει στις 15 με 20 κάθε μήνα), θα θέλανε να δούνε τη ζωή τους και «σφαιρικά» και «ολιστικά». Θα επιθυμούσαν να ζουν με όλα τα σύγχρονα δικαιώματα στη ζωή, θα το πούμε εμείς.

Υπάρχει, όμως, μια παράμετρος, κύριε Μητσοτάκη, που δεν λάβατε υπόψη σας για τα εκατομμύρια εκείνων που αδυνατούν να δούν τη ζωή τους «σφαιρικά» και «ολιστικά»:

Η καθημερινότητα τους είναι αγώνας για επιβίωση. Καταλάβατε; Καλό θα ήταν να το συνειδητοποιήσετε, διότι είστε πρωθυπουργός αυτής της χώρας, οπότε μια «σφαιρική» επαφή με την πραγματικότητα των πολλών θα ήταν μια καλή «εμπειρία».

Και κάτι τελευταίο: Μπορείτε να πάτε να πείτε αυτές τις «σφαιρικές» ανοησίες των βολεμένων «αρίστων» μπροστά σε ανθρώπους που παλεύουν για να επιβιώσουν; Για δοκιμάστε

Y.Γ: Το κόστος ζωής συνδέεται με τον μισθό. «Χαμηλό κόστος ζωής» με κυρίαρχους τους μισθούς πείνας σημαίνει φτώχεια. Αυτό το ξέρουν κι εκείνοι που δεν έχουν τις άριστες σπουδές σας, κύριε Μητσοτάκη.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου