Πικρές ''αλήθειες'' από τον Β. Σόιμπλε για την έξοδο από το ευρώ

 

Από Ν.Ζ. 

Ο Β. Σόιμπλε κατά την συνέντευξή του στα ΝΕΑ (23-24/7) και ερωτώμενος για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, όταν τον Ιούλιο του 2015 η χώρα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, απάντησε επί λέξει: “Αυτό (δηλαδή την έξοδο από το ευρώ) είχε προτείνει η μεγάλη πλειοψηφία των Υπουργών Οικονομικών στο Γιούρογκρουπ, αλλά δεν πέρασε στο Συμβούλιο αρχηγών κρατών για καλά σταθμισμένους λόγους”.

Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που ο Β. Σόιμπλε λέει τόσο καθαρά ότι ο ίδιος και η μεγάλη(!) πλειοψηφία των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, που έκριναν κατά τεκμήριο με οικονομικούς κατά κύριο λόγο όρους την κατάσταση, εισηγούντο την έξοδο της Ελλάδας για ένα χρονικό διάστημα από το ευρώ και μάλιστα όπως λέει ο Β. Σόϊμπλε στην ίδια συνέντευξη, “με κατάλληλη υποστήριξη από την ΕΕ”.

Την πρόταση αυτή του Eurogroup, που ουδέποτε κοινοποίησαν επίσημα ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης, πέραν από ακριτομυθίες, στα κυβερνητικά και κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και ούτε μπήκαν στον κόπο να ζητήσουν να μάθουν τι εννοούσε ως στήριξη σε μια τέτοια περίπτωση ο Β. Σόιμπλε, απέρριπταν ασυζητητί οι Τσίπρας-Βαρουφάκης, όπως και τρομοκρατούντο αμφότερο και μόνο με το άκουσμα έξοδος από την ευρωζώνη.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Β. Σόιμπλε λέει με σαφήνεια ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, την οποίαν με οικονομικά κριτήρια έβλεπαν ως αναγκαία οι κατ’ εξοχήν αρμόδιοι Υπουργοί Οικονομικών και οι σύμβουλοι τους, την απέρριψαν τελικά για καθαρά πολιτικούς λόγους, πρωτοστατούσης της κ. Μέρκελ και πέραν του Ατλαντικού του κ. Ομπάμα, οι αρχηγοί κρατών της ΕΕ.

Οι τελευταίοι φοβούμενοι την πολιτική αποσταθεροποίηση της ΕΕ και το “ξήλωμα της κάλτσας”, θυσίασαν και συνεχίζουν να θυσιάζουν το οικονομικοκοινωνικό μέλλον της Ελλάδας.

Βέβαια όλα εδώ πληρώνονται!

Σήμερα με τον πόλεμο στην Ουκρανία βουλιάζει ολόκληρη η ΕΕ και πρώτα απ’ όλα η Γερμανία. Μόνο που και τώρα η Ελλάδα δεν βάζει μυαλό!

Πηγή: ΙΣΚΡΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου