Πράσινοι απατεώνες

 

Και οι Πράσινοι και οι «ευαίσθητοι» νεοφιλελεύθεροι είναι πλασιέ συμφερόντων, λόγω «ανηκέστου αφέλειας».

Του Θέμη Τζήμα 

Σύμφωνα με την κυρίαρχη (μέχρι προσφάτως) ρητορεία των Πρασίνων και των λοιπών οικολογικών κινημάτων, το μείζον και πρωταρχικό πρόβλημα στον πλανήτη συνίσταται στην κλιματική αλλαγή ή κλιματική κρίση, όπως αποκαλείται εσχάτως.

Όταν δε εμείς οι παραδοσιακοί σοσιαλιστές (αυτοί οι παρωχημένοι τύποι χωρίς «σύγχρονες ευαισθησίες») τους εγκαλούσαμε επειδή θέτουν το γενικό στις υπηρεσίες του επιμέρους, μας ανταπαντούσαν ότι περίπου είμαστε άσχετοι ή ψεκασμένοι, που δεν καταλαβαίνουν ότι τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από τη ζωή στον πλανήτη.

Αυτοί λοιπόν οι «ευαίσθητοι άνθρωποι», οι Πράσινοι, εκεί που κυβερνούν, στην καρδιά της βιομηχανικής Ευρώπης, στη Γερμανία, εντός έξι μηνών κυβερνητικής θητείας, πέρασαν από το ότι το μείζον είναι να σωθεί ο πλανήτης, στο ότι το μείζον είναι να ηττηθεί η Ρωσία στην Ουκρανία.

Ως εκ τούτου, αφού έδωσαν επί δεκαετίες αγώνα κατά του λιγνίτη και της πυρηνικής ενέργειας, τώρα, μπροστά στις ανάγκες της γερμανικής βιομηχανίας και κυρίως της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάψουν όσο λιγνίτη χρειαστεί, για όσο χρειαστεί.

Από κοντά και οι «ευαίσθητοι περιβαλλοντιστές» νεοφιλελεύθεροι τύπου Χατζηδάκη και Μητσοτάκη, οι οποίοι ξέχασαν τον αντιλιγνιτικό τους αγώνα άξαφνα. Φυσικά εν τω μεταξύ κατέστρεψαν ακόμα περισσότερες από τις ενεργειακές και παραγωγικές δυνατότητες της πατρίδας μας, προς όφελος των φίλων τους κερδοσκόπων. Αλλά ποιος νοιάζεται; Οι «λίστες Πέτσα» να ‘ναι καλά, να μην έχουμε άβολες ερωτήσεις.

Δεν πρόκειται μόνο για ανοήτους και ανικάνους, αλλά για πλασιέ: άλλαξαν ρότα τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τους έφεραν στην εξουσία, οπότε αλλάζουν και αυτοί αντιστοίχως. Έτσι οι Πράσινοι, από «πράσινοι» γίνονται «μαύροι», σε λίγες εβδομάδες. Και οι «ευαίσθητοι» στο δράμα του πλανήτη, αναίσθητοι.

Άλλωστε ιδίως οι Γερμανοί Πράσινοι είχαν δείξει τις προθέσεις τους, όταν περιπολούσαν στα χαρακώματα των Αζοφιστών, στο Ντονμπάς, πριν τις γερμανικές εκλογές. Καλή η οικολογία, αλλά καλύτερη η παράδοση της Βέρμαχτ στο Ανατολικό Μέτωπο, απέναντι στις «σλαβικές ορδές» των υπανθρώπων. Βεβαίως, οι χρήσιμοι ηλίθιοι Ουκρανοί, ξεχνούν ότι η γραμμή για τους προγόνους τους που είχαν βγει να προϋπαντήσουν τους ναζιστές στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν «όσοι μπορούν να δουλεύουν, θα δουλεύουν μέχρι να πεθάνουν και οι υπόλοιποι θα πεθάνουν αμέσως».

Επανερχόμενοι στο κυρίως θέμα μας, αν δεν πείθεται κανείς περί του ότι και οι Πράσινοι και οι «ευαίσθητοι» νεοφιλελεύθεροι είναι πλασιέ συμφερόντων, λόγω «ανηκέστου αφέλειας», ας ψάξει για παράδειγμα να δει πόσες αναφορές υπάρχουν πλέον στα συστημικά μέσα ενημέρωσης, στο άλλο διεθνές «φαινόμενο», την Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία θα άλλαζε τον κόσμο, περιδιαβαίνοντας τα σαλόνια των πλουσίων και ισχυρών και λέγοντας μελοδραματικές κοινοτοπίες.

Νυν υπέρ πάντων ο αγών λοιπόν. Όπου «αγών», βάλτε τη νίκη του ΝΑΤΟ, την αλλαγή καθεστώτος και το διαμελισμό της Ρωσίας. Μπροστά σε τέτοιους στόχους, η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να περιμένει. Τι να τον κάνουμε άλλωστε έναν πιο ψυχρό πλανήτη, αν δεν μπορούμε να τον χαρούμε με ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα εξάγει η αυτοκρατορία και οι επιχειρηματίες-σελέμπριτις, τύπου Ίλον Μάσκ;  


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου