Σκανδαλώδεις ειδήσεις (εκτός υποκλοπών) από το εξωτερικό

 
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Ζήλος

Δίπλα στην εξεταστική για τις υποκλοπές, χρήσιμη και απολύτως κρίσιμη θα ήταν μια εξεταστική για τα όπλα που στέλνουμε στην Ουκρανία.

Του Θέμη Τζήμα

Όσο και αν μονοπωλεί την επικαιρότητατο σκάνδαλο των υποκλοπών, (πράγμα αναμενόμενο) υπάρχουν και άλλα σκανδαλώδη, τα οποία μας έρχονται από το εξωτερικό και τα οποία είναι και ελληνικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, δίπλα στην εξεταστική για τις υποκλοπές, χρήσιμη και απολύτως κρίσιμη θα ήταν μια εξεταστική για τα όπλα που στέλνουμε στην Ουκρανία. Είναι περίεργο δε, ότι τα κόμματα στη Βουλή δείχνουν από αντίθετα, έως αδιάφορα ως προς μια τέτοια προοπτική. Προφανώς, λόγοι εθνικού συμφέροντος μπορεί να εφευρεθούν και γι’ αυτό το «κουκούλωμα» από την κυβέρνηση, αλλά μήπως να το ψάξουμε λίγο παραπάνω;

Σύμφωνα με πληροφορίες που καταφθάνουν από ξένα ΜΜΕ, το 70% της βοήθειας που λαμβάνει η Ουκρανία, δεν φτάνει στα στρατεύματά της. Με άλλα λόγια, την «τρώνε» οι μιζαδόροι του κατεστημένου της Ουκρανίας, οι φίλοι του Ζελένσκι και προφανώς οι ξένοι μεταπράτες.Το ίδιο περίπου είχε υπονοήσει και ο Νίκος Δένδιας μετά την πτώση του Antonov στην Καβάλα αλλά φυσικά έμεινε στα υπονοούμενα.

Αλήθεια, έχουμε αποπειραθεί να διακριβώσουμε, ποιους τελικώς οπλίζουμε;

Ταυτοχρόνως με την αποστολή πολεμικού εξοπλισμού από πλευράς μας, ο οποίος καταστρέφει τη σχέση μας με τη Ρωσία ενώ πλουτίζει την ουκρανική μαφία υπάρχει και κάτι άλλο το οποίο (δεν) συμβαίνει: τα γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα με τα οποία θα αντικαθιστούσαμε όσα τεθωρακισμένα (θα;) στέλνουμε από τα νησιά μας, στους Ουκρανούς, δεν φαίνονται να καταφτάνουν στα κοντά. Θα έρθουν ποτέ τα γερμανικά οχήματα; Θα έχει σταλεί μέχρι τότε,ο αντίστοιχος εξοπλισμός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων; Αν ναι,πώς θα θωρακίζεται στο ενδιάμεσο η εθνική άμυνα; Με υποκλοπές συνομιλιών βουλευτών;

Όλα αυτά τα εξόχως σημαντικά συμβαίνουν εν μέσω ενός ακόμα, παραλλήλως εξελισσόμενου ζητήματος: οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια. Και λέμε ότι το κάνουν οι Ουκρανοί, διότι είναι παράλογο να βομβαρδίζουν οι Ρώσοι το πυρηνικό εργοστάσιο το οποίο οι ίδιοι έχουν καταλάβει. Είναι τόσο εξόφθαλμο το ψέμα δε, των Ουκρανών, ώστε ακόμα και τα ΜΜΕ των ΗΠΑ εκφράζουν μέχρι ενός σημείου τον σκεπτικισμό τους, ως προς τι συμβαίνει, όπως άλλωστε γενικώς πλέον πράττουν με τις αποφάσεις του Ζελένσκι.

Όσο οι μέρες περνούν ακόμα και οι Ουκρανοί, κατηγορούν τους Ρώσους ότι τοποθετούν στρατιώτες τους στη Ζαπορίζια. Εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζουν ότι είναι οι ίδιοι οι Ουκρανοί εκείνοι που χτυπούν το πυρηνικό εργοστάσιο. Το γελοίο πρόσωπο που καμώνεται τον πρόεδρο της Ουκρανίας την ίδια στιγμή κραυγάζει κάτι για νέες κυρώσεις, αυτήν τη φορά στην πυρηνική βιομηχανία, της Ρωσίας, λες και θα πρέπει να εξαγοράσουμε τη στοιχειώδη λογική, η οποία επιτάσσει να μην καταστρέψει ο ίδιος ο Ζελένσκι, ολοκληρωτικά τη χώρα του. 

Δεν πρόκειται μόνο για σκάνδαλο αλλά για έγκλημα όλης της Δύσης και φυσικά και της ελληνικής κυβέρνησης: θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν εκείνους που απειλούν με πυρηνικό όλεθρο την Ευρώπη;

Ακόμα και σήμερα, σχεδόν έξι μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, το μόνο το για το οποίο μπορούμε να είμαστε βέβαιοι είναι ότι η κυβέρνηση δεν μας ενημερώνει για τίποτα από όσα πράττει σε σχέση με τον πόλεμο αυτό. Άλλωστε και την αποστολή όπλων, αρχικώς, από έξω την είχαμε μάθει. Και κάτι μας λέει, ότι αν αυτός ο «φάκελος» ανοίξει, θα κάνει την υπόθεση των υποκλοπών να μοιάζει με παιδική χαρά.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου