Ο εξαγνισμός του αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού και η δαιμονοποίηση της Ρωσίας

 

Ξαφνικά το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ  μπουμπούνισε την είδηση. Έκθεση της CIA αναφέρει ότι η Ρωσία από το 2014 ως πρόσφατα χρηματοδότησε μέσα από σκοτεινές διαδρομές με περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια αξιωματούχους και πολιτικά κόμματα τουλάχιστον 24 χωρών με σκοπό να επηρεάσουν την κοινή γνώμη των χωρών τους και να  αυξηθεί η επιρροή της. Προφανώς, πρόκειται για χώρες “δημοκρατικές”, “δημοκρατίες δυτικού τύπου”, όχι ότι- με δυο λόγια οι Ρώσοι λάδωσαν τις μισές σχεδόν χώρες του πλανήτη.

Δεν έδωσαν καμία παραπάνω πληροφορία παρά μόνο ότι στο μέλλον θα ενημερώσουν επίσημα τις χώρες αυτές, πότε ακριβώς όμως δεν αναφέρθηκε, ούτε αν θα βιαστούν να το πράξουν.

Στον ημερήσιο δεξιό τύπο της χώρας η είδηση είχε την τιμητική της. Στα Νέα, επί παραδείγματι, δεν παρέλειψαν να την σχολιάσουν εκτενώς με τον ξεχωριστό τρόπο τους ο Παπαχρήστος, ο Πρετεντέρης, βούτυρο στο ψωμί τους και ένα ολόκληρο δισέλιδο στο σαλόνι της εφημερίδας που υπογράφει η κυρία Μπαστέα.

Πολλούς λόγους  μπορεί κανείς να βρει και πολλές εξηγήσεις μπορεί να δώσει για την είδηση αυτή και το χρόνο δημοσιοποίησης της. Κατ’ αρχήν σχετίζεται με τη μεγάλη σύγκρουση Αμερικανονατοϊκών με τη Ρωσία και τις σύμμαχες της χώρες, μία σύγκρουση μέχρις εσχάτων όχι φυσικά για την Ουκρανία, αλλά για την παγκόσμια ηγεμονία, “για ένα πολυπολικό κόσμο απέναντι στην μονοκρατορία των ΗΠΑ”, όπως η Ρωσική ηγεσία αναφέρει.

Στοχεύει στην ενίσχυση της συμπαράταξης των δυνάμεων του δυτικού ιμπεριαλισμού στην οποία εμφανίζονται ήδη δυσκολίες και δεύτερες σκέψεις. Όσο οι επιπτώσεις στις δυτικοευρωπαϊκές οικονομίες και στα πλατιά λαϊκά στρώματα από τις κυρώσεις που επέβαλαν στη Ρωσία Αμερικάνοι και Ευρωπαϊκή Ένωση μεγαλώνουν, όσο  μπροστά μας υπάρχει ένας πολύ δύσκολος χειμώνας τα φληναφήματα περί δυτικής φιλελεύθερης Δημοκρατίας που μάχεται εναντίον του αυταρχισμού και των αντιδημοκρατικών μεθόδων πείθουν όλο και λιγότερο πολιτικές Ελίτ και κυρίως τους λαούς, τα ρήγματα θα γίνονται όλο και πιο εμφανή. Ακριβώς τα ρήγματα αυτά προσπαθεί να περιορίσει η ανακοίνωση αυτή, πρέπει να  φαίνεται η συμπόρευση με τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ ως μονόδρομος παρά το μεγάλο κόστος.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί παρέμβαση των ΗΠΑ στις εσωτερικές εξελίξεις των χωρών αυτών και κυρίως εκείνων που επίκεινται άμεσα εκλογές- Ιταλία- ή τους επόμενους μήνες- Ελλάδα, Βουλγαρία κ.ά. Στόχος είναι δηλαδή να καθηλώσει τις διεργασίες μέσα στους λαούς και τμήματα των ηγετικών Ελίτ των χωρών και ν’ αναδειχτούν κυβερνήσεις φιλικές προς αυτούς. 

Εντύπωση προκαλεί ο τρόπος που παρουσιάζει την είδηση αυτή μεγάλο μέρος του τύπου και γενικότερα των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα,  μία παρουσίαση απόλυτα ευθυγραμμισμένη στη λογική: εξαγνισμός των ΗΠΑ και του ιμπεριαλιστικού κόσμου και δαιμονοποίηση όσων αντιτίθεται σε αυτούς- Κίνα, Ρωσία, Ιράν κι’ άλλοι, αυτών που ονομάζουν άξονας του κακού.

Σαν να μην έζησε η χώρα τόσα τραγικά γεγονότα ολόκληρο το 20ο αιώνα εξαιτίας των προστατών της και των μεθόδων που χρησιμοποιούν.

Πόσο διαφέρει αλήθεια ο χρηματισμός κάποιων  σήμερα από το σχέδιο Μάρσαλ που για να απομακρύνει τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης από τη Σοβιετική Ένωση προσπαθούσαν να τις δελεάσουν με πολύ μεγάλη χρηματοδότηση;

Πόσο διαφέρει από τις ωμές επεμβάσεις κάθε είδους ακόμη και ένοπλα και με πραξικοπήματα και τη στήριξη δικτατοριών, από τις δεκάδες απόπειρες δολοφονίας του Fidel Castro με εντολή κατευθείαν από τους ηγέτες των ΗΠΑ αδελφούς Κένεντι; Από τις δολοφονίες ηγετικών στελεχών διαφόρων χώρων σήμερα- Σουλεϊμανί, από το Στρατηγέ μου ιδού ο Στρατός σας του Κανελλόπουλου;

Πόσο διαφέρει από την ωμή επέμβαση των Άγγλων στην Ελλάδα το 1944 και στην πορεία το 1947 των Αμερικανών και την εξάρτηση της χώρας μέχρι σήμερα που έφερε τόσες καταστροφές; 

Όλα αυτά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης οι κυβερνήσεις και οι ηγεσίες άλλων αστικών κομμάτων κάνουν ότι τα ξέχασαν, μέχρι και την παρακολούθηση του Κώστα Καραμανλή πρωθυπουργού της χώρας από την αμερικανική πρεσβεία. Όλα αυτά φυσικά τα έκαναν οι σύμμαχοι για αυτό δεν τίθεται κανένα ζήτημα.

Δεν έχασε την ευκαιρία να παρέμβει και ο κ. Μητσοτάκης από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μίλησε για στοιχεία της αμερικανικής δικαιοσύνης που αφορούν στη διοχέτευση σημαντικών ποσών μέσω Ρώσων ολιγαρχών σε Έλληνες εκπροσώπους και δημοσιογράφους με σκοπό να στηθεί δίκτυο φιλορωσικών σταθμών στην Ελλάδα το 2016. Για την τωρινή ανακοίνωση των ΗΠΑ οι κυβερνητικοί δεν αποκλείουν να περιλαμβάνεται και η Ελλάδα στον πίνακα των χωρών αυτών για αυτό και ζητούν γρήγορη ενημέρωση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την προθυμία να απελάσουν Ρώσους διπλωμάτες δύο φορές και οι δύο κυβερνήσεις, η κυβέρνηση Τσίπρα και αυτή του Μητσοτάκη.

Είναι πρόθυμος να συνταχθεί με τις αμερικανικές επιδιώξεις ο Μητσοτάκης και παράλληλα μπορεί να του προκύψουν και κάποιες ψήφοι στις εκλογές που έρχονται φυσικά με την βοήθεια των φιλικών του Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των μηχανισμών που διαθέτει.

Δεν πρέπει να ξεχνά  ο ελληνικός λαός ότι τα μέσα που χρησιμοποιεί το κεφάλαιο  για  τον επηρεασμό της κοινής γνώμης και των κυβερνήσεων και των πολιτικών ελίτ είναι τα ίδια τώρα και πάντα, εξαιρέσεις δεν υπάρχουν. Εξαιρέσεις κάνουν οι οι αστικές δυνάμεις δίνοντας άφεση αμαρτιών στις μεθοδεύσεις και τις εγκληματικές ενέργειες των προστατών τους. Ως χώρα χρεοκοπημένη η Ελλάδα που απώλεσε σε μεγάλο βαθμό την εθνική κυριαρχία της, μισοαποικία με δυο λόγια, αυτός είναι ο δρόμος που έχουν, στην υπηρεσία των κυρίαρχων.

Ο αγώνας εναντίον του ιμπεριαλισμού, για  την εθνική κυριαρχία για την ήττα των αστικών πολιτικών δυνάμεων και γενικότερα της πολιτικής του κεφαλαίου, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που η χώρα αντιμετωπίζει πρέπει να ενταθεί. 

Πρώτο βήμα πρέπει στις ερχόμενες εκλογές τα λαϊκά πλήγματα να τα δεχτεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις μεγάλες ευθύνες που έχει και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.

Τ.Κ.

Πηγή: ergatikosagwnas.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου