Η Τουρκία σκοτώνει, η Δύση ευλογεί, η Ελλάδα στη σωστή πλευρά της υποτέλειας…

 

Του Στράτου Βαλτινού

Θα περίμενε κανείς ότι οι Σταυροφόροι του Δικαίου  της Δύσης , θα αξιοποιούσαν την ευκαιρία των πολεμικών επιχειρήσεων της Τουρκίας στη Συρία και το Βόρειο Ιράκ, για να υπενθυμίσουν σε όλους ότι είναι γενική η θέση τους κατά των βρώμικων πολέμων και να πάρουν μέτρα κατά της Άγκυρας.  Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πρόσφερε στην ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ένα σοβαρό επιχείρημα για να εναντιωθούν σταθερά στις κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Δυστυχώς όμως για μια ακόμη φορά η Δύση επιβεβαίωσε την σκοτεινή ιστορία της.  Η  Ελλάδα που δέχεται σοβαρές απειλές από την Τουρκία θα μπορούσε να κινηθεί άμεσα, προκειμένου να αποδείξει ότι η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι το διεθνές δίκαιο και όχι το ΝΑΤΟικό δίκαιο. Θα προκαλούσε τρομερή εντύπωση να ακούγαμε τις ευρωπαικές κυβερνήσεις ,  τον  Έλληνα πρωθυπουργό ή τον  υπουργό Άμυνας να ανακοινώνουν αποστολή στρατιωτικού υλικού στους Κούρδους. Ας μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία επιτίθεται συχνά στην Ελλάδα ότι υποθάλπει τρομοκράτες, το ίδιο κάνει συχνά και προς την Δύση με τελευταίο παράδειγμα τον εξευτελισμό της Σουηδίας και της Φινλανδίας που υπέγραψαν, όσα ζήτησε ο Ερντογάν για να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ.

Η υποτέλεια δεν είναι πολιτική, είναι  νοοτροπία. Τα κράτη όμως δεν έχουν νοοτροπία, αλλά αυτοί που κυβερνούν έχουν.  Η αφωνία της Αθήνας, ουσιαστικά όλης της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έρχονται να μας υπενθυμίσουν ότι στον δυτικό κόσμο το δόγμα των Σταυροφόρων είναι ακόμη ζωντανό. Συμμαχίες και συμφέροντα, αποικιοκρατία, λεηλασία και πολιτική άνευ αρχών. Τα περί δικαίου και άλλα γραφικά είναι για τα ΜΜΕ και την αδίστακτη προπαγάνδα τους . Υπάρχει πολιτική αρχών μόνο έναντι της Ρωσίας , ενώ με την Τουρκία συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Αρχή είναι η συγκάλυψη, το κλείσιμο του ματιού, η ανοχή στα εγκλήματα.

Οι δηλώσεις περί αυτοσυγκράτησης ή περί αναλογικής δράσης των απίθανων Γερμανών δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Η πολύτιμη Τουρκία δεν έχει κανένα να προβεί σε γενοκτονία κατά των Κούρδων με το σαθρό επιχείρημα ότι είναι τρομοκράτες και έβαλαν μια βόμβα στην πλατεία Ταξίμ στης Κωνσταντινούπολης. Και σαν έτοιμη από καιρό άρχισε τις επιδρομές για να χτυπήσει Κούρδους αντάρτες. Από πότε οι Κούρδοι που έσωσαν την Συρία από το Ισλαμικό Κράτος σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και την Ρωσία είναι τρομοκράτες είναι ένα ακόμη κακόγουστο αστείο για να δικαιολογείται η εγκληματική δράση της Άκγυρας,

Η συνεχής επίδειξη υποτέλειας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι το πρόσωπο της Ελλάδας . Στην εξωτερική της πολιτική μια χαώδης αντίληψη περί διεθνών σχέσεων περιφέρει την Αθήνα από συμβούλια σε συμβούλια, από διεθνή οργανισμό σε συνόδους και από συνεδριάσεις του ΝΑΤΟ σε πομφόλυγες του Στέητ Ντηπάρτμεντ ή του Παρισιού ή της γερμανικής καγκελαρίας.,

Η Ελλάδα έχει παραδώσει τα κλειδιά της εξωτερικής της πολιτικής στις ΗΠΑ. Και η Ουάσιγκτον που ξέρει καλά να κάνει τον κλειδοκράτορα, ενορχηστρώνει κάθε απόφαση, κάθε δράση και κάθε κίνηση της Αθήνας. Όπλα στην Ουκρανία από τα νησιά. Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία, χωρίς φωνή στο ΝΑΤο και την ΕΕ, χωρίς εθνικό σχέδιο , απλά περιμένει την επόμενη εντολή.

Και κάποια στιγμή η Ελλάδα θα πληρώσει το τίμημα από την αποχαλινωμένη Τουρκία.



Πηγή: omegapress.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου