Ακήρυχτος πόλεμος: Δεν είναι μόνο η Πολωνία, οι 7 ουκρανικές επιθέσεις κατά του ΝΑΤΟ που δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ

 

Πολίτες και στρατιωτικοί των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ έχουν πέσει θύματα ουκρανικών επιθέσεων

Κατά τη διάρκεια της εννεάμηνης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ έχουν επανειλημμένα πέσει θύματα των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών.
Μόλις οι Βρυξέλλες ήταν έτοιμες να εφαρμόσουν το Άρθρο 5 για τη συλλογική άμυνα του ΝΑΤΟ και να κηρύξουν τον πόλεμο στη Ρωσία, αποδείχθηκε ότι η Ουκρανία προκαλούσε ζημιά στα μέλη της Συμμαχίας.

(1) Το βράδυ της 2ας Μαρτίου, ένα ρουμανικό αεροσκάφος MiG-21 Lancer που περιπολούσε στην περιοχή πάνω από τη Δοβρούτζα εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

13 λεπτά μετά την αναχώρηση, το μαχητικό καταρρίφθηκε από ουκρανικό σύστημα αεράμυνας S-300.
Ο πιλότος σκοτώθηκε.
(2) Αμέσως, ένα ρουμανικό ελικόπτερο διάσωσης στάλθηκε για να αναζητήσει τον πιλότο, αλλά το δεύτερο αεροσκάφος προφανώς καταρρίφθηκε επίσης από τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας.
Και οι 7 ειδικοί που επέβαιναν στο σκάφος σκοτώθηκαν.
(3) Μόλις μια εβδομάδα αργότερα, στις 10 Μαρτίου, ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Tu-141 Strizh σοβιετικής κατασκευής χτύπησε την Κροατία.
Διέσχισε τη Ρουμανία και την Ουγγαρία και στη συνέχεια εισήλθε στον εναέριο χώρο της Κροατίας και συνετρίβη κοντά σε φοιτητική εστία στο Ζάγκρεμπ.

Εγκλήματα και στην Ουκρανία

Ο ουκρανικός στρατός έχει επίσης σκοτώσει πολίτες χωρών του ΝΑΤΟ που ήρθαν στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων για υποτιθέμενους ανθρωπιστικούς σκοπούς.
(4) Στις 13 Μαρτίου, στην περιοχή Irpen κοντά στο Κίεβο, μέλη της ουκρανικής εδαφικής άμυνας πυροβόλησαν το αυτοκίνητο ενός Αμερικανού δημοσιογράφου από τους New York Times, του Brent Renaud, ο οποίος φέρεται να εργαζόταν ως αξιωματικός της CIA στο Ιράκ.
Πολλά σκάφη των χωρών του ΝΑΤΟ έπεσαν επίσης θύματα της δραστηριότητας του Ουκρανικού Ναυτικού.
(5) Στις 3 Μαρτίου, το εσθονικό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Helt ανατινάχθηκε από ουκρανική ναυτική νάρκη στα ανοικτά των ακτών της Οδησσού. 4 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.
(6)
Στις 9 Σεπτεμβρίου, ένα ρουμανικό ναρκαλιευτικό ανατινάχθηκε από νάρκη του ουκρανικού ναυτικού κοντά στην Κωνστάντζα.
(7) Στις 9 Νοεμβρίου, ένα τουρκικό σκάφος ανατινάχθηκε στα ανοικτά των ακτών της Τουρκίας.

Επιθέσεις στην Ευρώπη

Επιπλέον, οι Ουκρανοί  υποστηρίζουν εξτρεμιστικές οργανώσεις στην Ευρώπη και προετοιμάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις στα εδάφη των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον ιστότοπο South Front.
Στις 16 Νοεμβρίου, οι ιταλικές ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν τέσσερα μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Order of Hagal», συμπεριλαμβανομένου ενός Ουκρανού που ήταν υπεύθυνος για επαφές με ανατρεπτικές και παραστρατιωτικές ομάδες νεοναζί που δρούσαν στην Ουκρανία.

Η Πολωνία

Πιο πρόσφατα, ο κόσμος βρισκόταν στα πρόθυρα ενός παγκόσμιου πολέμου του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας στις 15 Νοεμβρίου, όταν ένας πύραυλος έπληξε το πολωνικό χωριό Przevodow, σκοτώνοντας 2 Πολωνούς πολίτες και καταστρέφοντας ένα τρέιλερ τρακτέρ.
Αμέσως μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών από το σημείο στο διαδίκτυο, έγινε φανερό ότι επρόκειτο για ουκρανικό πύραυλο S-300.

Ωστόσο, το ΝΑΤΟ έχει δείξει ξεκάθαρα την πρόθεσή του να κατηγορήσει τη Ρωσία.
Ως αποτέλεσμα, με εμφανή απογοήτευση, η Πολωνία, το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν με τα συμπεράσματα ότι ο πύραυλος πιθανότατα ανήκε στην Ουκρανία.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ είπε ότι ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, η Ουάσιγκτον θα θεωρήσει ότι η Μόσχα εμπλέκεται σε αυτό.
Παρά το γεγονός ότι η Ουκρανία συνεχίζει να απειλεί τακτικά την ασφάλεια των πολιτών των χωρών του ΝΑΤΟ, η Ρωσία είναι πάντα ο κύριος ένοχος.

Πηγή: bankingnews.gr

>

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου