Αυτή είναι όλη η αλήθεια – Οι ΗΠΑ πέτυχαν πολλά στην Ουκρανία αλλά χάνουν στον...πόλεμο με τη Ρωσία

 

Η περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία δεν είναι επωφελής για τους Αμερικανούς, καθώς μπορεί να χρειαστεί να κάνουν πίσω

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη πετύχει πολλούς από τους στόχους στον πόλεμο με τη Ρωσία στην Ουκρανία.
Ωστόσο η περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία δεν είναι επωφελής για τους Αμερικανούς, καθώς μπορεί να χρειαστεί να κάνουν πίσω.
Στην τρέχουσα φάση του πολέμου των παγκόσμιων δυνάμεων δι' αντιπροσώπων, η Ρωσία κατάφερε να μετατρέψει τις οικονομικές κυρώσεις σε μπούμερανγκ στη Δύση με τη μορφή κρίσεων ενέργειας, τροφίμων και καυσίμων γράφει σε άρθρο της στην Pravda η Lyuba Lulko καθηγήτρια Οικονομικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας.
 
Σε στρατιωτικούς όρους, μετά το Αφγανιστάν, οι ΗΠΑ μεταπήδησαν σε μια διαφορετική μέθοδο πολέμου στην Ουκρανία - πόλεμο με πληρεξούσιο.
Στο πλαίσιο ενός τέτοιου πολέμου, τα δεινά του ουκρανικού λαού καθίστανται εννοιολογικά άσχετα με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αποκαλυπτικός ο Stoltenberg

Υπάρχει ένα ζήτημα της ικανότητας του καθεστώτος του Κιέβου να εξασφαλίσει μια στρατιωτική νίκη για τις ΗΠΑ.
Οι δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg αποκαλύπτει τις σκέψεις που υπάρχουν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Βουκουρέστι στη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας, ο Stoltenberg είπε πως ο πρωταρχικός στόχος του ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή είναι να εξασφαλίσει τη νίκη της Ουκρανίας παρά να συζητήσει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ.
Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να ενταχθεί διαφορετικά, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.
«Η κύρια εστίαση τώρα είναι στη στήριξη της Ουκρανίας, διασφαλίζοντας ότι ο Πρόεδρος Putin δεν θα κερδίσει, αλλά ότι η Ουκρανία θα επικρατήσει ως κυρίαρχο ανεξάρτητο έθνος στην Ευρώπη.
Και αυτός είναι ο κύριος στόχος της Συμμαχίας μας και αυτός είναι επίσης ο κύριος στόχος της εταιρικής μας σχέσης», σημείωσε ο Stoltenberg.

Tο επόμενο στάδιο είναι ο πυρηνικός πόλεμος

Δυτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Ουκρανία έχει όλες τις πιθανότητες να πετύχει την επιχείρηση.
Κάποια δημοσιεύματα γράφουν ήδη για τη μεταπολεμική ανοικοδόμησή της για τη δίκη των «εγκληματιών πολέμου», τις αποζημιώσεις κ.λπ.
Μεταφέρουν μία εικόνα ρωσικής ήττας στον πόλεμο.
Ωστόσο, αυτό (σ.σ.ήττα Ρωσίας) δεν μπορεί να γίνει χωρίς να εξαπολυθεί μια πυρηνική καταστροφή.
Η Ρωσία θα επιφέρει πυρηνικό πλήγμα εάν υπάρξει απειλή για την εδαφική της ακεραιότητα.
Η πυρηνική κλιμάκωση μπορεί να ακολουθήσει εάν η Δύση εμποδίσει τη Ρωσία να ανακτήσει τον έλεγχο στις περιοχές Kherson, Zaporizhzhia και στο Donetsk.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov προειδοποίησε ότι οι πυρηνικές δυνάμεις δεν πρέπει να πολεμούν ακόμη και σε έναν συμβατικό πόλεμο.
Αυτή η άποψη, φυσικά, μεταφέρθηκε πρώτα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Δύση επιλέγει έτσι να συνεχίσει τον δρόμο των προμηθειών όπλων στο Κίεβο.
Ωστόσο, σύμφωνα με μια ρεαλιστική στρατιωτική εκτίμηση, ακόμη και αν οι δυτικές δυνάμεις επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία, τα ουκρανικά στρατεύματα θα χάσουν τη μάχη με τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απλώς και μόνο λόγω των πλεονεκτημάτων της Ρωσίας όσον αφορά την αμυντική τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό.

Η Ουάσιγκτον πετυχαίνει πολλούς στόχους στον πόλεμο με τη Ρωσία

Θα μπουν οι ΗΠΑ σε πόλεμο με τη Ρωσία εάν η Ουκρανία του Ζelesky κινδυνεύσει;
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι αρνητική.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα διακινδυνεύσουν να παρασυρθούν σε έναν πυρηνικό πόλεμο.
Οι Αμερικανοί υποτίθεται ότι ωθούν την Ουκρανία σε ειρηνευτικές συνομιλίες για την αναγνώριση του status quo (δηλαδή των εδαφικών προσαρτήσεων της Ρωσίας).

Πράγματι, η Ουάσιγκτον έχει ήδη πετύχει πολλούς στόχους:

Οι αγωγοί Nord Streams 1 και 2 έχουν καταστραφεί
Η Γερμανία δεν είναι πλέον εταίρος της Ρωσίας
Η Ρωσία έχει χάσει σημαντικό μέρος των εσόδων της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και δεν θα τα αναπληρώσει σύντομα στην Ανατολή, γεγονός που αποδυναμώνει τη ρωσική οικονομία.
Η ΕΕ δεν είναι πλέον ανταγωνιστής των ΗΠΑ – θα προσαρμοστεί για πάντα στο ακριβό πετρέλαιο, φυσικό αέριο και στον αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό.
Οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει την κυριαρχία στην Ευρώπη για πολλά ακόμη χρόνια.
Είναι ενδιαφέρον ότι η ΕΕ έχει αποσυρθεί από όλες τις συμβάσεις εξερεύνησης του διαστήματος με τη Ρωσική Ομοσπονδία, έχει τερματίσει σχεδόν όλους τους επιχειρηματικούς δεσμούς στη βιομηχανία, ενώ οι Αμερικανοί συνεχίζουν τη συνεργασία τους στο έργο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, στην ανταλλαγή μετεωρολογικών δεδομένων κ.λπ.
Δεν βιάζονται να επιβάλλουν εμπάργκο σε ουράνιο, τιτάνιο και ούτω καθεξής.
Αυτό υποδηλώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν καλά το γεγονός ότι μια τέτοια πλούσια σε πόρους πυρηνική δύναμη όπως η Ρωσική Ομοσπονδία δεν μπορεί να εξαφανιστεί από τον παγκόσμιο χάρτη, σε αντίθεση με την Ουκρανία.

Σχέδιο Marshall 2.0

Έως ότου η Ρωσία προσαρτήσει περισσότερα εδάφη, η Ουάσιγκτον είναι πεπεισμένη ότι είναι καιρός να σταματήσει, να αποκομίσει κέρδη από τον πόλεμο και να συνεχίσει να επωφελείται από τις συμβάσεις για την αποκατάσταση σε ό,τι έχει απομείνει από την Ουκρανία.
Το Σχέδιο Marshall 2.0 θα βγάλει τη δυτική οικονομία από την ύφεση.
 
Μια συνεχιζόμενη κλιμάκωση στην Ουκρανία φέρνει χάος στην Ευρώπη - εκατομμύρια πρόσφυγες, χιλιάδες μισθοφόρους με όπλα και ασταθή σύνορα.
Κράτη της ΕΕ, όπως η Ουγγαρία, αντιτίθενται στις πρωτοβουλίες για την απεριόριστη υποστήριξη της Ουκρανίας.
Στην Τσεχία, μια εξέγερση κατά των αρχών έχει ουσιαστικά ωριμάσει σε αυτή τη βάση. Αργά ή γρήγορα, η ΕΕ θα αναρωτηθεί εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον για να σώσουν την Πολωνία και τη Λιθουανία.

Θέλει η ΕΕ να έχει στην πόρτα της έναν τέτοιο αποσταθεροποιητικό παράγοντα όπως η Ουκρανία του Zelensky;
 
Πρέπει οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι να συνηθίσουν τα κρύα σπίτια και τον αυξανόμενο πληθωρισμό;
Η Μόσχα πρέπει να επιτύχει διεθνή αναγνώριση νέων εδαφών
Πολλοί στον κόσμο θεωρούν τις Ηνωμένες Πολιτείες υπεύθυνες για το ξέσπασμα της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία — οι Αμερικανοί αγνόησαν τα συμφέροντα της Ρωσίας.
 
Η Ουάσιγκτον έχει χάσει την πίστη των «αυταρχικών καθεστώτων» στην Κίνα, την Τουρκία, καθώς και πολλών «δημοκρατικών» καθεστώτων, όπως η Ινδία και η Βραζιλία.
 
Όλος ο κόσμος θέλει να τελειώσει αυτός ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό, γιατί προκαλεί μια άνευ προηγουμένου ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, πόσο μάλλον πληθωρισμό που επηρεάζει κυριολεκτικά τους πάντες.

Πηγή: bankingnews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου