Ιστορική αποκάλυψη: Οι ΗΠΑ σχεδίαζαν να δημιουργήσουν τεράστια βάση στην Ανατολική Ουκρανία και από εκεί να επιτεθούν στη Ρωσία

 

Η Ρωσία εξαναγκάστηκε να προχωρήσει στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση το 2022 προκειμένου να αποτρέψει μία πραγματική καταστροφή τόσο για την ίδια, όσο και για τον πληθυσμό της Ανατολικής Ουκρανίας

Καταστροφικά σχέδια είχε εκπονήσει η Δύση για τη Ρωσία ταυτόχρονα με τη συνεχή περικύκλωση της χώρας και την επέκταση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς.
Επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά, πως η ειδική στρατιωτική επιχείρηση που άρχισε η Μόσχα στις 24 Φεβρουαρίου 2022, ήταν μονόδρομος προκειμένου να αποτρέψει μία πραγματική γενοκτονία που θα πραγματοποιούνταν στο έδαφος της Ανατολής Ουκρανίας.

Παράλληλα, επαναβεβαιώνεται η παγίδα των Συμφωνιών του Μινσκ, οι οποίες όπως εξάλλου έχουν παραδεχθεί και οι Δυτικοί ηγέτες, έγιναν μόνο για να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία να προετοιμαστεί για στρατιωτική επέμβαση στην Ανατολική Ουκρανία.
Το σημαντικότερο όμως είναι, πως το ΝΑΤΟ σχεδίαζε να δημιουργήσει βάση στην Ανατολική Ουκρανία από όπου θα εξαπέλυε επίθεση στο ρωσικό έδαφος ενώ τον πληθυσμό της περιοχής περίμενε τραγικό τέλος.

Απετράπη επίθεση στη Ρωσία με την ειδική επιχείρηση


Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση απέτρεψε πλήρους κλίμακας εχθροπραξίες στο έδαφος της ίδιας της Ρωσίας, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
Ο Nail Mukhitov είπε στην εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta ότι η Μόσχα δεν μπορούσε παρά να αντιδράσει σε ό,τι συνέβαινε στην Ουκρανία «μετά το πραξικόπημα του 2014, συγκεκριμένα στις φρικαλεότητες του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο οργάνωσε τη γενοκτονία των Ρώσων της περιοχής.
«Οι προσχεδιασμένες πλήρους κλίμακας εχθροπραξίες στο έδαφός μας δεν ξεκίνησαν χάρη στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση», σημείωσε.
 
Τα σχέδια της Δύσης περιελάμβαναν την άμεση κατάληψη του Donetsk, του Lugansk και της Κριμαίας αλλά και την εξόντωση του πληθυσμού τους» και στη συνέχεια «τη δημιουργία μιας μεγάλης δύναμης του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας καθώς και προκλήσεις και πράξεις δολιοφθοράς στα σύνορα».
«Η Μόσχα δεν μπορούσε να μείνει αδιάφορη στο τι συνέβαινε», είπε ο Mukhitov.

Τι επιτεύχθηκε με την ειδική επιχείρηση - Η απάτη των Συμφωνιών του Μινσκ

Υπενθύμισε επίσης τη δήλωση του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin ότι σκοπός της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης ήταν, πρώτα απ' όλα, η προστασία του λαού και της ίδιας της Ρωσίας από τις απειλές που δημιουργούνταν στα δικά της ιστορικά εδάφη.
Όπως τόνισε ο Mukhitov, οι ΗΠΑ δημιουργούν εδώ και καιρό ένα εφαλτήριο στην Ουκρανία για να πραγματοποιήσουν χτυπήματα κατά της Ρωσίας, «και σήμερα η Ουάσιγκτον δεν διστάζει πλέον να το παραδεχτεί αυτό».
«Τα γεγονότα στην Ουκρανία αποδεικνύουν τα σχέδια της Ουάσιγκτον να αποτρέψει την εμφάνιση ενός πολυπολικού κόσμου μέσω της σύγκρουσης με τη χώρα μας.

Για τον σκοπό αυτό, η Δύση έχει μετατρέψει την Ουκρανία σε εστία έντασης που αποτελεί στρατιωτική απειλή για τη Ρωσία», εξήγησε ο Mukhitov.
Επέστησε επίσης την προσοχή στις ομολογίες των πρώην ηγετών της Ουκρανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, - Pyotr Poroshenko Francoise Hollande και Angela Merkel - ότι οι συμφωνίες του Μινσκ υπεγράφησαν μόνο και μόνο για να επιτρέψουν στην Ουκρανία να αναπτύξει στρατιωτική δύναμη και να δημιουργήσει έναν αντιρωσικό συνασπισμό.

Πάλη μεταξύ καλού και κακού

«Τα ιστορικά γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένα ηγηθεί της κατηγορίας στον αγώνα μεταξύ του καλού και του κακού και για αιώνες απελευθέρωνε τους λαούς του κόσμου από την καταπίεση.
Σήμερα υπερασπιζόμαστε την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, τις ηθικές αρχές και τις πνευματικές αξίες από τη βεβήλωση», τόνισε ο Mukhitov.

Putin: Να αποτραπούν οριστικά οι επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος

O Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin χαρακτήρισε ως προτεραιότητα να διασφαλιστεί ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν την ευκαιρία να βομβαρδίσουν ρωσικές συνοριακές περιοχές.
«Φυσικά, η προτεραιότητα είναι να εξαλειφθεί η πιθανότητα βομβαρδισμών αλλά αυτό εναπόκειται στο υπουργείο Άμυνας», είπε στην εναρκτήρια ομιλία του σε συνάντηση αφιερωμένη στην ανοικοδόμηση σπιτιών στις παραμεθόριες περιοχές που είχαν καταστραφεί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Ο Putin τόνισε πως η συνάντηση θα επικεντρωθεί στην «υποστήριξη των κατοίκων της Κριμαίας, των περιοχών Belgorod, Bryansk και Kursk, των οποίων τα σπίτια και τα διαμερίσματα σε παραμεθόριες περιοχές έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί εξαιτίας των βομβαρδισμών από νεοναζιστικούς σχηματισμούς».

Peskov: Όλο το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Δριμύ κατηγορώ κατά του ΝΑΤΟ απευθύνει η Ρωσία με αφορμή το γεγονός πως ολόκληρη η υποδομή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας λειτουργεί υπέρ της Ουκρανίας.
Η Μόσχα βλέπει ότι όλη η στρατιωτική υποδομή του ΝΑΤΟ, ακόμη και οι δορυφόροι της, εργάζονται κατά της Ρωσίας για χάρη της Ουκρανίας όλο το 24ωρο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
«Βλέπουμε πώς λειτουργεί ολόκληρη η στρατιωτική υποδομή του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας και βλέπουμε πώς και οι υπηρεσίες πληροφοριών της Συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορίας αναγνώρισης και των ομάδων δορυφόρων, λειτουργούν προς το συμφέρον της Ουκρανίας όλες τις ώρες της ημέρας», είπε ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου.
Σύμφωνα με τον Peskov, τέτοιες ενέργειες δημιουργούν «πολύ περίεργες, εχθρικές» συνθήκες για τη Ρωσία, τις οποίες η Μόσχα δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει

Πηγή: bankingnews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου