Κάτι σάπιο διαπιστώνουν στο “βασίλειο” της μητσοτακικής Ελλάδας…

 

Του Δημήτρη Χρήστου

«Γινόμαστε επιτέλους σοβαρό κράτος που σέβεται τον πολίτη και χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο πρωθυπουργός, σε πρόσφατη εκδήλωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και διεύρυνε τα όρια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σε μια χώρα που αυξάνονται οι ψηφιακές παρακολουθήσεις με τα εισαγόμενα λογισμικά χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Πολλές είναι οι σκοτεινές υποθέσεις της μητσοτακικής Ελλάδας.

Και δεν είναι μόνο η δράση της γνωστής Intellexa με το περιβόητο Pretador, καθώς έχουν διαπιστωθεί και ανεξέλεγκτες δράσεις από Palantir, Majoritas (με πελάτη τη ΝΔ) και τελευταία μάθαμε και την Team Jorge που έχει τμήμα και στην Ελλάδα και ειδικεύεται στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης με παρεμβάσεις και σε εκλογικά αποτελέσματα! Σε μια χώρα όπου ένα τεράστιων διεθνών μάλιστα διαστάσεων σκάνδαλο, όπως αυτό της Novartis που μετατράπηκε σε σκευωρία και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία οδήγησε στο σκαμνί την ειδική ανακρίτρια Τουλουπάκη, για να στείλει ένα μήνυμα σε όσους δικαστές νομίζουν ότι είναι ανεξάρτητοι να προσέχουν, ήταν το πρώτο μεγάλο πλήγμα στο κράτος δικαίου.

Μάλιστα, η τελευταία σε χρόνο-ρεκόρ απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου για fast track πλειστηριασμούς, που αφορούν 700.00 ακίνητα, για τα οποία οι δανειολήπτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, έδειξε πόσο έχει πληγεί η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. «Πρέπει να σας πω ότι αυτή η απόφαση του Αρείου Πάγου έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακαλαμάνης. Σχολιάζοντας δε τα αντανακλαστικά που επέδειξε ο Άρειος Πάγος, χαρακτήρισε πρωτοφανή την ταχύτητα έκδοσης της απόφασης, προσθέτοντας ότι αν το ανώτατο δικαστήριο «έβγαζε τόσο γρήγορα όλες τις αποφάσεις, θα ήμασταν χώρα πρότυπο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο

Πλην, όμως, η χώρα επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη, έγινε θέμα και στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάτι που έχει συμβεί μόνο για την Ουγγαρία, η οποία κατηγορήθηκε για υπονόμευση του κράτους δικαίου. Πλήθος ευρωβουλευτών άσκησαν δριμεία κριτική στην ελληνική κυβέρνηση με την εισηγήτρια της PEGA Σοφί Ιντ Φέλτ να τονίζει σε δραματικούς τόνους: «Το δημοκρατικό κράτος δικαίου απειλείται σοβαρά στην Ελλάδα. Το χρώμα συναγερμού στην κλίμακα των απειλών είναι πλέον πορτοκαλί» και πρόσθεσε: «Η δουλειά μας δεν είναι να προστατεύουμε το ένα πολιτικό κόμμα ή το άλλο. Η δουλειά μας είναι να προστατεύουμε την Ελληνική Δημοκρατία για όλους, όλοι μαζί».

Για τις συνθήκες του κράτους δικαίου μίλησε και ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Ως θύμα των παρακολουθήσεων της υπό τον πρωθυπουργό ΕΥΠ, τόνισε: «Ακόμα και το αίτημά που έχω από το φθινόπωρο ανακοινώσει και καταθέσει μαζί με έγκριτους συνταγματολόγους, ώστε να διαπιστωθεί αν η ελληνική κυβέρνηση όταν με παρακολουθούσε το 2021, παραβίαζε τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς κανόνες για την ασυλία μου, σήμερα γίνεται αντικείμενο συκοφαντίας».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που αφορούν την παγίδευση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, την οποία έχει ομολογήσει και ο πρωθυπουργός, το λογισμικό Predator που υποτίθεται δεν διέθετε η ΕΥΠ, έγινε από πάροχο με έδρα την Ελβετία μέσω της Proton Mail, η οποία είναι μια υπηρεσία κρυπτογραφημένης αλληλογραφίας. Ωστόσο, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η διαπίστωση ότι για την πληρωμή της υπηρεσίας χρησιμοποιήθηκε πιστωτική κάρτα!

Μάλιστα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στείλει αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, διαμηνύοντας ότι παρακολουθεί την κατάσταση. Η επίτροπος για τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες, τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα και την Ένωση Κεφαλαιαγορών, Μαρέιντ Μαγκίνες, εκπροσωπώντας τον αρμόδιο επίτροπο, Ντιτιέ Ρέντερς, τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα».

Διαμαρτυρία και από Frontex

Και αυτός δεν είναι ο μοναδικός τομέας που το κράτος δικαίου υπονομεύεται καθώς σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ των New York Times, ο αξιωματούχος Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Frontex, Γιόνας Γκρίμχεντεν, έχει ζητήσει την αναστολή των επιχειρήσεων του Οργανισμού στη χώρα μας, επικαλούμενος έγκυρες πηγές για τις συστηματικές, παράνομες βίαιες επαναπροωθήσεις προσφύγων από τις ελληνικές αρχές.

Δεν μπορεί να υπάρξει κράτος δικαίου με διεφθαρμένη Αστυνομία, με υποταγμένη σε μεγάλο βαθμό Δικαιοσύνη, με συστημικά ΜΜΕ που αντί να ελέγχουν την εξουσία την προστατεύουν και με υποδουλωμένες και αδρανείς Ανεξάρτητες Ρυθμιστικές Αρχές. Και αν υπονομευτεί και το αδιάβλητο των εκλογών, τότε η κρίση θα είναι καταστροφική για το μέλλον της χώρας και της δημοκρατίας. Δεν ήταν καθόλου τυχαία η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για να εξουδετερώσει από τώρα τις αντιδράσεις που μπορεί να προκληθούν.

Πηγή: SLpress

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου