Οι εχθροί της ανθρωπότητας έρχονται για να κλέψουν τα όνειρα του λαού μας

 

Είναι εσκεμμένη και επαίσχυντη η απροθυμία να παρασχεθεί βοήθεια στο κράτος και τον συριακό λαό, κατόπιν της ανθρωπιστικής καταστροφής που συνέβη, η συνέχιση των δυτικών κυρώσεων και του ρατσιστικού αμερικανικού αποκλεισμού που επιβλήθηκε στην ακλόνητη Συρία, προς υποστήριξη του άγριου αμερικανικού Νόμου του Καίσαρα και των ευρωπαϊκών κυρώσεων που πληγώνουν τους ανθρώπους και τους επιφέρουν περαιτέρω τραγωδίες.

Του Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι *

Μετά από όσα είδαμε από τη Δύση στην αντιμετώπιση οδυνηρών καταστροφών, το οποίο είναι το ηθικό σημείο που χωρίζει την ανθρωπότητα από την αγριότητα των αποικιακών δυνάμεων, όπου η εσκεμμένη και επαίσχυντη απροθυμία να παρασχεθεί βοήθεια στο κράτος και τον συριακό λαό, κατόπιν της ανθρωπιστικής καταστροφής που συνέβη, η συνέχιση των δυτικών κυρώσεων και του ρατσιστικού αμερικανικού αποκλεισμού που επιβλήθηκε στην ακλόνητη Συρία, προς υποστήριξη του άγριου αμερικανικού νόμου του Καίσαρα και των ευρωπαϊκών κυρώσεων που πληγώνουν τους ανθρώπους και τους επιφέρουν περαιτέρω τραγωδίες,η Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τις θέσεις των κυβερνήσεών των κρατών – μελών και των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσαν τις τελευταίες ημέρες την πρόθεσή τους να αποκλείσουν τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Παρίσι το 2024. Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ιδαλγό, εξέφρασε χθες «την αντίθεσή της στη συμμετοχή Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπό το πρίσμα του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία».

 Τι και αν η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στόχευε στην προστασία της στρατηγικής της ασφάλειας, των συνόρων και της ασφάλειας του λαού της, και προκειμένου να εξολοθρεύσει τις εστίες του νεοναζισμού που υποστηρίζονται από ομάδες μισθοφόρων, συμπεριλαμβανομένων και  Ισραηλινών, εχθρικών προς τις φιλοδοξίες και την πρόοδο όλης της ανθρωπότητας; Τι και αν αυτό αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, και προκαλεί αλγεινή εντύπωση, αφού σε ανάλογες περιπτώσεις, όπως στην περίπτωση συμμετοχής αθλητών προερχόμενων από τις πρώην αποικιοκρατικές χώρες της Δύσης και το Ισραήλ, δεν υπήρξε απαγόρευση; Τι κι αν μετέχουν χώρες που διεπράχθηκαν εγκλήματα πολέμου εναντίον των λαών τους, όπως την περίπτωση του παλαιστινιακού λαού;

Η απόφαση ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, πριν ένα χρόνο και σύμφωνα με αμερικανικές οδηγίες, να κλείσουν πρακτορεία ειδήσεων και μέσα ενημέρωσης, όπως το Russia Today και το Sputnik και να απαγορεύσουν τη μετάδοση των προγραμμάτων τους, αποκάλυψε ότι η Ευρώπη εισέρχεται σε μια περίοδο νέου σκοταδισμού. Οι χώρες που προέβαλαν επίσημα το ψεύδος τους ως προστατευτική ασπίδα της ελευθερίας του Τύπου και της ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων και ιδεών, αποφάσισαν με τον πλέον επίσημο τρόπο να απαγορεύσουν κάθε προβολή μέσων ενημέρωσης που διαφέρει από τις επίσημες θέσεις και τον μηχανισμό των μέσων ενημέρωσης που αυτές ελέγχουν.

Η απαγόρευση αυτή αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των αρχών της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελευθερίας του Τύπου και εμποδίζει την πρόσβαση των πολιτών σε διαφορετικές απόψεις, κρατώντας τους δέσμιους των μονόπλευρων ιδεών και της προπαγάνδας των ΜΜΕ που διαδίδονται από τη Δύση.

Φαίνεται πως αυτές οι πρακτικές αποτελούν μέρος μιας οργανωμένης εκστρατείας για την υποκίνηση μίσους κατά της Ρωσίας που προσπαθεί να επιβάλλει το ΝΑΤΟ, ειδικά στην Ευρώπη, ειδικά σήμερα. Ζωντάνεψαν οι θύμησες της μαύρης περιόδου του Μακαρθισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από δεκαετίες. Διαφορετικά πώς ερμηνεύεται σήμερα σε πολλές χώρες η απαγόρευση που επιβάλλεται σε κάθε εκδήλωση του ρωσικού πολιτισμού; Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί ότι ο Ντοστογιέφσκι, ο Τσαϊκόφσκι, ο Τολστόι, τα μπαλέτα Μπολσόι, που τόνωσαν τον παγκόσμιο ανθρώπινο πολιτισμό και εμπλούτισαν τα συστατικά του, αποτελούν σήμερα «πολιτιστικό κίνδυνο» για τους πολίτες του κόσμου; Αυτές οι αδικαιολόγητες αποφάσεις ορισμένων δυτικών κυβερνήσεων που μισούν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τη λογοτεχνία και τις τέχνες μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις πιο σκοτεινές σελίδες των πιο ακραίων πολιτικών που εφαρμόστηκαν σε τραγικούς καιρούς στην ίδια τη Δύση. Ζωντανεύουν οι μνήμες μαύρων σελίδων στην ιστορία της ανθρωπότητας, μαύρες μνήμες της καύσης βιβλίων και απαγόρευσης της ελεύθερης σκέψης.

Με την αντίδραση των λαϊκών κινημάτων και των εκατομμυρίων διαδηλωτών που αντιστέκονται και παλεύουν ενάντια στις πολιτικές των χωρών τους και στα οράματα του άγριου οικονομικού και κοινωνικού νεοφιλελευθερισμού και της συνεχιζόμενης ανάμειξης στον ουκρανικό πόλεμο, σε βάρος των συμφερόντων όλων των καταπιεσμένων και φτωχών λαών.

Σήμερα, βλέπουμε μια ακόμη έκφραση αυτών των βάρβαρων πολιτικών στην παρεμπόδιση παροχής βοήθειας για τη διάσωση ανθρώπων στην πολύπαθη Συρία, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια που άφησε ο σεισμός. Δηλαδή έχει αποφασιστεί απο τις ηγεσίες της Δύσης η εκ προθέσεως εκτέλεση των ανθρώπων αυτών. Κάτι το οποίο στοιχειοθετεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας βάσει του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, και για το οποίο θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

  Στα Βαλκάνια και στον πόλεμο δια αντιπροσώπων που πυροδότησε το άγριο κράτος των ΗΠΑ, υπάρχει το και το παλαιότερο όνειρο που ανανεώθηκε τώρα και για στο οποίο αναφέρθηκε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Μπρεζίνσκι για να πολιορκήσει τη Ρωσία και να την αποδυναμώσει σύμφωνα με το ένα και μοναδικό όραμα του υπό κατάρρευση κόσμου, ένα όνειρο που επιδιώκουν το βαθύ κράτος στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα νεοσυντηρητικά γεράκια του και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Τα δύο μέρη δρουν σύμφωνα με την πεποίθησή τους ότι έτσι θα επιτευχθεί «το δώρο του Θεού στην Αμερική», όπως περιγράφεται από τους νεοευαγγελιστές που οραματίζονται έναν «Αρμαγεδδώνα». Είναι οι πνευματικοί πατέρες του χριστιανικού σιωνισμού και της ακραίας θρησκευτικής εθνικιστικής δεξιάς και οι ιδιοκτήτες του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος στην Αμερική, που πολέμησε 90 πολέμους εναντίον των λαών του κόσμου, και τώρα υποκινεί την παγκόσμια τρομοκρατία και τον ρατσισμό. Είναι αυτοί που ενθάρρυναν την άνοδο της φασιστικής εθνικιστικής σιωνιστικής δεξιάς στο Ισραήλ και της λαϊκιστικής θρησκευτικής δεξιάς στην ευρωπαϊκή ήπειρο στο δρόμο της βαλκανοποίησης της Ευρώπης και την προσπάθεια εξάλειψης της υπόθεσης του λαού μας, των Παλαιστινίων, προκειμένου να εκπληρώσουν το υποτιθέμενο αφήγημά τους σχετικά με αυτό που αποκαλούν το Βασίλειο των Εβραίων ή την Ευρύτερη Γη του Ισραήλ, και “τη νίκη του καλού έναντι του κακού”, σύμφωνα με τις θρησκόληπτες αντιλήψεις τους.

Όποια κι αν είναι όμως τα αποτελέσματα, σύντομα θα γίνουμε μάρτυρες της εμφάνισης ενός νέου παγκόσμιου συστήματος που θα αποκαταστήσει την δόξα των λαών και θα σπάσει το ραβδί του “διευθυντή του σχολείου|, που διαλύει την  πολιτισμική κληρονομιά και την ιστορία των λαών. αυτών

  Θυμάμαι το βιβλίο «The Ugly American» για το οποίο μας έλεγε ο πατέρας μου, γραμμένο από τον William Lederer, πρώην υπάλληλο της CIA, σε συνεργασία με τον Eugene Burdick, που έγινε ταινία το 1963, με πρωταγωνιστή τον Marlon Brando, ο οποίος μίλησε για τα σκάνδαλα και τα εγκλήματα της CIA και την κραυγαλέα ανάμειξή της στις υποθέσεις άλλων χωρών. Η προβολή της ταινίας στην αίθουσα κινηματογράφου Dunya στη Ραμάλα, κράτησε μια νύχτα: προβλήθηκε μια φορά μόνο, στην πρεμιέρα της, και κατόπιν απαγορεύτηκε η προβολή της…

  Πού είναι, λοιπόν, η δικαιοσύνη και ο πολιτισμός αυτού του Αμερικανού διευθυντή ενός σχολείου που κλέβει από πολιτισμούς άλλων λαών και διεκδικεί ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατία ενώ είναι ο ίδιος που εκτέλεσε την πραγματική δημοκρατία, με τις εσωτερικές και εξωτερικές του πολιτικές ανάμειξης και διάβρωσης, βάζοντας φωτιά στα ανθρώπινα δικαιώματα σε τόσες χώρες, κλέβοντας τις δυνατότητές τους και καταδικάζοντας τους λαούς τους σε θάνατο χωρίς δίκες, χρησιμοποιώντας πρακτικές εθνοκάθαρσης κατά των ιθαγενών Αμερικανών, των αρχικών ιδιοκτητών της γης, όπως ακριβώς συνέβη αργότερα από το αποικιακό κατοχικό κράτος του «Ισραήλ», με την πολιτική των διακρίσεων κατά των έγχρωμων ανθρώπων στη χώρα τους και υποκινώντας την δολοφονία εκείνων που αντιτίθεται στις πολιτικές αυτές;

Οι επιθέσεις και οι πόλεμοι εκτός των συνόρων των ΗΠΑ σκοτώνουν εκατομμύρια ανθρώπους με διεθνώς απαγορευμένα όπλα και προσφέρουν προστασία και ασυλία στη μεγαλύτερη κατοχή άνευ τιμωρίας που θα μείνει γνωστή στην ιστορία.

 Και αυτοί οι εχθροί της ανθρωπότητας στέκονται με αυθάδεια απέναντί μας, για να κλέψουν τα δικαιώματά και τα όνειρα των παιδιών μας για αξιοπρέπεια και ελευθερία. Στέκονται προκλητικά απέναντι στην ανένδοτη νεολαία μας και μας πουλούν τις επισκέψεις τους σαν ένα ξεροκόμματο. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι ο άνθρωπος δεν ζει μόνο με ψωμί….

 * Πρώην πρέσβυς του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου