Προκλητική και προσβλητική ρύθμιση της κυβέρνησης με τροπολογία για ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής που διερευνά το έγκλημα στα Τέμπη

 

Πρόκειται για πολιτικό θράσος…Με αιφνιδιαστική και κατάφωρα προκλητική  τροπολογία – προσθήκη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (άρθρο 5), η κυβέρνηση περνάει ένα νέο ακαταδίωκτο, με το οποίο καλύπτει τον Πρόεδρο και τα μέλη  της έκτακτης επιτροπής εμπειρογνώμων που συστάθηκε για τη διερεύνηση του εγκλήματος στα Τέμπη. 

Θυμίζουμε ότι ακαταδίωκτο είχε θεσπιστεί και για τη Επιτροπή Λοιμοξιωλόγων στην περίοδο της πανδημίας.  

Eπί της ουσίας προβλέπεται ότι ο Πρόεδρος και τα μέλη της έκτακτης Επιτροπής “δεν έχουν καμία ευθύνη, ούτε διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της, εκτός αν ενήργησαν με δόλο”. Ακόμη διευκρινίζεται πως δεν δέχονται υποδείξεις ή οδηγίες.

Πρόκειται για μία ακόμη πρόκληση στους συγγενείς των θυμάτων και προσβολή στη μνήμη των σκοτωμένων παιδιών, αφού η γνώμη που θα εκφράσει η Επιτροπή θα καθορίσει τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των συγγενών των θυμάτων να στραφούν κατά του δημοσίου ή των ιδιωτών. 

Η ρύθμιση αυτή έρχεται σε μία περίοδο όπου ο λαός έχει εκφράσει με τεράστιες διαδηλώσεις την απαίτησή του να διερευνηθεί το έγκλημα, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες που φέρει, υλοποιώντας ό,τι ξεκίνησαν οι προκατάτοχοί της, δηλαδή την απαξίωση και την εκποίηση του δημόσιου αγαθού των μεταφορών. 

Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ούτε συναίσθηση του τί έχει συμβεί και επομένως ούτε ίχνος ντροπής!

Η τροπολογία αναλυτικά (βλ. άρθρο 5):




Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου