Ούτε στο σιδηροδρομικό ατύχημα τον Ιανουάριο του 2022 έδωσε σημασία η κυβέρνηση! Αποκάλυψη Data Journalists

 

Aποκάλυψη για τη σύγκρουση των τρένων τον Ιανουάριο του 2022 στο Λιανοκλάδι, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 12 επιβατών από τους  Data Journalists.

Του Άρη Χατζηγεωργίου

  • Οι διάλογοι του τρόμου που αποκαλύπτουν το γαϊτανάκι της διαπλοκής και το διαρκές έγκλημα στις ράγες
  • Ο ίδιος νομικός σύμβουλος της ελεγχόμενης Hellenic Train εμφανίζεται στη Διαύγεια ως σύμβουλος στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών του Κ. Καραμανλή από τον Σεπτέμβριο του 2020
Μετά την τραγωδία στα Τέμπη, τα μέσα ενημέρωσης πλημμύρισαν από πληροφορίες, ηχητικά αποσπάσματα και βίντεο που αφορούν στις συνθήκες του δυστυχήματος αλλά και στη γενικότερη κατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Ο σιδηρόδρομος στην εποχή των μνημονίων προβλήθηκε ως «μηχανή που ρουφά ευρώ από το Δημόσιο». Στα χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη από «πεδίον δόξης λαμπρόν»για νέα έργα 4 δισεκατομμυρίων και ΣΔΙΤ, μετατράπηκε ξαφνικά σε διαλυμένο σύστημα που εκφράζει «τις παθογένειες του Δημοσίου». Τα «ψηφιακά άλματα» προσγειώθηκαν απότομα σε συμβάσεις που χρονίζουν επί δεκαετίες, οδηγίες σε τεφτέρια και λάθος προφορικές εντολές ανθρώπων χωρίς εμπειρία.

Ολα παραπέμπουν σε ένα σύστημα που λειτουργούσε «στο περίπου» και χωρίς την αυστηρή τήρηση των κανονισμών οι οποίες επί δεκαετίες, μαζί με το κατάλληλο προσωπικό, διασφάλιζαν τα δρομολόγια του ΟΣΕ σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες.

Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ από τους Data Journalists

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου