Οταν στα σχολεία πέφτουν σοβάδες ο πρωθυπουργός δείχνει τους διαδραστικούς πίνακες!

 

Της Δήμητρας Μυρίλλα

Χθες, μόλις, χθες και όχι έναν χρόνο νωρίτερα, σε Ειδικό Σχολείο στον Αγ. Δημήτριο έπεφταν ψευδοροφές, σε Λύκειο στο Μαρούσι έπεφταν σοβάδες – ευτυχώς δε άδειο θρανίο – και στο Βόλο η εισαγγελέας διέτασσε να ξεκινήσει έρευνα για την πτώση σοβάδων σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης.

Θα περίμενε, λοιπόν, ένας πρωθυπουργός, ακόμα και ένας πρωθυπουργός σε προεκλογική περίοδο, να επισκεφθεί αυτά τα σχολεία.

Αλλά, όχι ο Κ. Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, οι κυβέρνησή του και η υπουργός του, της Παιδείας και των Θρησκευμάτων, όχι μόνο δεν ψέλλισαν τίποτα για αυτά τα σχολεία, όπως και σε σωρεία ακόμα ανάλογων περιστατικών, αλλά επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί Δημοτικό Σχολείο στους Αγίους Αναργύρους και επεδείκνυαν το διαδραστικό πίνακα!

Βέβαια, εδώ δεν πήγαν στις Σέρρες όταν μέσα σε σχολείο σκοτώθηκε μαθητής! Οι σοβάδες… παραμένουν πταίσματα… Το γεγονός ότι την ίδια ώρα είναι καθημερινός κομπός στο λαιμό και αγωνία για τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε αυτά τα σχολεία, δεν αφορούν τον πολυχρονεμένο.

Με αυτά τα ταπεινά δεν ασχολείται ….

Βέβαια, να του “αναγνωρίσουμε” ότι παρέβλεψε τη γαλαζοαίματη προέλευσή του και καταδέχθηκε να πάει σε ένα από εκείνα τα σχολεία που βγάζουν ψυκτικούς, καθώς οι Αγ. Ανάργυροι είναι γειτονιά με το Περιστέρι. Αλλά από την άλλη πλευρά ακόμα και μελλοντικοί “ψυκτικοί” αξίζουν έναν διαδραστικό πίνακα… αν στο μεταξύ δεν τους έρθει το ταβάνι στο κεφάλι.

Χαμογελαστός, λοιπόν, και άνετος πόζαρε στις κάμερες μετά της κυρίας Κεραμέως, χαμογελαστής επίσης, με εκείνο το σαρδόνιο χαμόγελο – μορφασμό, αποκρουστικής υφής, αφού κουβαλάει όλη την προηγούμενη και κυρίως μελλούμενη καταστροφή και τη μισάνθρωπη αδιαφορία για κάθε πλάσμα ετούτης της χώρας που δεν είναι “αριστοκρατικής” καταγωγής και τσέπης.

Σε αυτή την άθλια πόζα ανακοίνωσαν ότι θα εγκατασταθούν περισσότεροι από 36.000 διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα τμήματα Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίων και Λυκείων, με 150 εκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αναρωτιέστε, βεβαίως, αν ανακοίνωσε ότι θα ανακαινιστούν τα σχολεία – σαπάκια; Οχι, δεν το έκανε!

Είναι η πρώτη φορά; Και πάλι όχι… Θυμίζουμε ότι η απάντηση του πρωθυπουργού σε σχολείο στο Αγραφα στον δάσκαλο που ειπε “δεν έχουμε θέρμανση” ήταν “έχετε όμως διαδραστικούς πίνακες”!

Κύριοι της κυβέρνησης, την ώρα που δίνατε παράσταση στο σχολείο των Αγίων Αναργύρων, Φωτιά ξέσπασε σε εσωτερικό χώρο, κάτω από το κλιμακοστάσιο, στο 3ο ΓΕΛ Κοζάνης.

Αν σας πάρει ο δρόμος, που δεν το νομίζουμε…, περάστε κι από ‘κει… Ισως και από τη διαμαρτυρία γονιών και δασκάλων για τα σάπια σχολεία στο Βύρωνα. ‘Η στη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών στον Βόλο. Θα ακούσετε ενδιαφέροντα πράγματα. Οπως για παράδειγμα ότι εκεί, στο Βόλο, “υπάρχουν περίπου 20 σχολικά συγκροτήματα που έχουν χτιστεί πριν από τον αντισεισμικό κανονισμό του 1959 και άλλα τόσα πριν από το αντισεισμικό κανονισμό του 1984. Για τον Δήμο Βόλου προβλέπεται ένα ποσό, μόνο, 19.679 ευρώ, για 25 σχολεία, για πρωτοβάθμιο αντισεισμικό έλεγχο, δηλαδή διά γυμνού οφθαλμού, για το 2023!”

Από εκείνα που δεν θέλετε ούτε να ακούτε, ούτε να ξέρετε, ούτε να λύνετε!

Οι χορηγοί και οι επενδυτές να είναι καλά!


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου