'Αριστομένης Συγγελάκης: ''Αισχρή δήλωση'' που ''εκτελεί για ακόμη μία φορά τα θύματα της γερμανικής θηριωδίας''


Οργισμένη παρέμβαση του συγγραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών-Επανορθώσεων

Oνειδος» χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα που θα προκύψουναπό την ανιστόρητη και προκλητική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Άκη Σκέρτσου σχετικά τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών-Επανορθώσεων, Αριστομένης Συγγελάκης.


Μιλώντας στον ραδιόφωνο 98,4 έκανε λόγο για «ανιστόρητες και αναθεωρητικές» τις δηλώσεις και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η βλάβη και η εκμετάλλευση που θα τύχει από τη Γερμανία η αρχική τοποθέτηση του κ. Σκέρτσου είναι όνειδος».

Χαρακτήρισε «αισχρή» τη δήλωση και έκανε λόγο για «κυβίστηση». «Ενώ καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει παραιτηθεί από τις αξιώσεις του ελληνικού λαού, αν και δεν έχουν κάνει κάτι ουσιαστικό, εντούτοις για πρώτη φορά ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει μια τόσο αισχρή τοποθέτηση, την οποία σήμερα με μια κυβίστηση επιχειρεί να διορθώσει».

«Με… σκέρτσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκλεισε το μάτι στους Γερμανούς», σχολίασε ο συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών-Επανορθώσεων και έκανε λόγο για «προσβλητικές για τα θύματα τις κατοχής και επιζήμιες για τα εθνικά δίκαια δηλώσεις», τις οποίες η άλλη πλευρά καιροφυλακτεί για τις χρησιμοποιήσει σε διεθνή φόρα.

«Μια τέτοια δήλωση εκτελεί για ακόμη μία φορά τα θύματα της γερμανικής θηριωδίας» σημείωσε ο Αριστομένης Συγγελάκης και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει τον Ά. Σκέρτσο. «Ο πρωθυπουργός, που κατάγεται από την αιματοβαμμένη Κρήτη, οφείλει δημόσια και με οξύτητα να τον ανακαλέσει στην τάξη», σημείωσε χαρακτηριστικά.Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου