H άκρως επικίνδυνη άνοδος της Δεξιάς-H απομείωση της συνολικής Αριστεράς


Του Ηλία Παπαναστασίου

Τα απρόσμενα για τους περισσότερους εκλογικά αποτελέσματα θα αποτελέσουν ορόσημο εκλογικών, πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων για την χώρα και τον ελληνικό λαό. Αρνητικών και εξαιρετικά δυσάρεστων εξελίξεων, εννοείται.

Η άνοδος της Νέας Δημοκρατίας – όντας Κυβέρνηση (!) – έστω και κατά 0,95%, μετά από μια τετραετή περίοδο απευθείας αναθέσεων (10 δις), 35.000 νεκρών από την πανδημία, απίστευτης ακρίβειας στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και στο ηλεκτρικό ρεύμα, επιβάρυνσης του Δημόσιου Χρέους κατά 50 δις, φθάνοντας το απίστευτο ποσό των 400 δις και πλησιάζοντας σε ποσοστό το 200% του ΑΕΠ αλλά και επιδείνωσης των ελλειμμάτων σε όλα τα επίπεδα, με αύξηση των εισαγωγών και επιδείνωση των οικονομικών δεικτών. Εάν προσθέσουμε και το σκάνδαλο των υποκλοπών μέσω των οποίων παρακολουθείτο όλη η Ελλάδα και ο πολιτικός Κόσμος για να μπορεί να έχει δυνατότητες εκβιασμών το κυβερνητικό επιτελείο, τότε ανακύπτει ένα ερώτημα, απλό και θεμελιακό «Πώς είναι δυνατόν μετά από όλα αυτά να ψηφίζει μια παρόμοια κυβέρνηση ο ελληνικός λαός» ;

Έχουμε αναφερθεί μέσω της αρθρογραφίας μας τους τελευταίους μήνες, στην απερίγραπτη πλύση εγκεφάλου την οποία υφίσταται ο ελληνικός λαός από τα 6 πανελλαδικής εμβέλειας Ιδιωτικά Τηλεοπτικά Κανάλια των Ολιγαρχών, τα 4 Δημόσια Κανάλια που μεταδίνουν ακραιφνώς την Κυβερνητική Προπαγάνδα αλλά και τα μικρότερης εμβέλειας, συνήθως περιφερειακού χαρακτήρα. Προπαγάνδα Γκεμπελικού τύπου με ολοκληρωτικά και φασιστικά χαρακτηριστικά, απαγόρευση ή αρνητική και ειρωνικού χαρακτήρα αντιμετώπιση της διαφορετικής άποψης, χυδαία επιθετικότητα για όσους εκφέρουν αιρετικές απόψεις που δεν αρέσουν στους Ηγεμόνες του Κολομβιανού τύπου Καπιταλισμού της χώρας μας! Δέκα πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεοπτικοί Σταθμοί και δεκάδες μικρότεροι περιφερειακού τύπου, έχουν αναλάβει με το αζημίωτο την υλοποίηση ενός σχεδίου μιας άνευ προηγουμένου Πλύσης Εγκεφάλου των πλατειών μαζών του ελληνικού λαού.

Επί τέσσερα χρόνια, διαρκώς και ανελλιπώς, αδιαλείπτως και με ρυθμούς σφυροκοπήματος, υποβάλλουν τον εγκέφαλο και τους εγκεφαλικούς νευρώνες του ελληνικού λαού σε μια χιτλερικού τύπου πλύση εγκεφάλου ώστε να είναι υπάκουος και φιλικός στην Νεοφιλελεύθερη / Θατσερικού τύπου εξουσία των Κυβερνώντων, να στηρίζει τις επιλογές του Μητσοτάκη θεοποιώντας τον ως «Ηγεμόνα» και φυσικά να αποκτά ως λαός «ανοσία» στα κελεύσματα της Αριστερής/Κεντροαριστερής Αντιπολίτευσης, να έχει βουλωμένα τα αυτιά του σε κάθε είδους επικίνδυνη για το Σύστημα προπαγάνδα και αφήγημα. Συνοπτικά δηλαδή, είδαμε ένα «1984» του Όργουελ να ξετυλίγεται μπροστά μας, με ρυθμούς καταιγιστικούς, πρωτόγνωρους και με μηχανισμούς που δεν έχουν το προηγούμενό τους. Εταιρείες Δημοσκοπήσεων με Δημοσκοπήσεις σε τακτή βάση, Δελτία Ειδήσεων Συστημικών Τηλεοπτικών Καναλιών και πολιτικές Εκπομπές «Μονής Ιδεολογικής Κατεύθυνσης» με μπόλικη δόση «Ευρωπαϊσμού Βαλκανικού Τύπου» και «Υστερικού Αντι/ρωσισμού», άπειρες πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές γνήσιου χαζοχαρούμενου στυλ και γενικότερα, ένα «γάζωμα εγκεφάλου» με απίστευτους ρυθμούς και πρωτόγνωρη τάση «Αντιστροφής της Πραγματικότητας». Ειδικότερα στην Ιστορία και την Διεθνή Πολιτική έχεις την εντύπωση πως έχουν αναποδογυριστεί τα πάντα, κατά πως δηλαδή συμφέρουν τους Αμερικάνους Πάτρωνες και τους Ευρωπαίους υποτακτικούς, όπως π.χ. στον Πόλεμο Ρωσίας/Αμερικής στην Ουκρανία όπου η Ιστορική Αλήθεια έχει εξαφανιστεί, οι Ουκρανοί Νεοναζί βαφτίζονται «Πατριώτες που αντιστέκονται» και οι Ρώσοι «Βάρβαροι εισβολείς».


Όλα τα παραπάνω τα ζούμε χρόνια τώρα, όμως ποτέ και από κανέναν σχεδόν δεν αναλύθηκαν οι επιπτώσεις και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες μιας «καθηλωτικού χαρακτήρα πλύσης εγκεφάλου» που εφαρμόστηκε από μια Θατσερικού τύπου Φιλελεύθερη/Νεοφιλελεύθερη Δεξιά Κυβέρνηση, από μια Αστική Κυβέρνηση Αμερικανικού τύπου με βαθμό Αμερικανοφιλίας πρωτόγνωρο, νοσηρό στις διατυπώσεις του και χυδαίο στην εκφορά του λόγου. Ελάχιστοι επεσήμαναν τις μακροπρόθεσμες «Επιπτώσεις Εγκεφάλου» που θα μπορούσε να έχει μια ανάλογη «Εκστρατεία Άλωσης Εγκεφάλου» μέσω κυρίως της Τηλεοπτικής Εικόνας και του Τηλεοπτικοποιημένου Λόγου. Και το βασικότερο όλων; Κανένας δεν υπολόγισε – ή σχεδόν κανένας – τις επιπτώσεις της «Τηλεοπτικής Άλωσης Εγκεφάλου» στην Εκλογική Συμπεριφορά των Ελλήνων ! Άλλωστε, πώς θα μπορούσε μια Συστηματική – με Συστηματικότητα και Επιμονή Γερμανικού Τύπου– Πλύση Εγκεφάλου 4 ετών δηλαδή 48 μηνών να μην έχει τεράστιες επιπτώσεις σε όλες τις εκφάνσεις της Κοινωνικής και Πολιτικής ζωής, συμπεριλαμβανομένης της εκλογικής συμπεριφοράς των πολιτών ; Είναι δυνατόν να ακούς τις ίδιες αναλύσεις με τις ίδιες εκφράσεις, να βλέπεις τα ίδια κυβερνητικά πρόσωπα και να μην επηρεάζεσαι; Όταν μάλιστα στο Συλλογικό Υποσυνείδητο του Νεοέλληνα, η Νέα Δημοκρατία και το «Αμερικανικό Στυλ» του Μητσοτάκη είναι ταυτισμένα με την «Κοινωνική Άνοδο», τον ευημερούντα – συνήθως κατά φαντασία…– Νεόπλουτο «Μεσοαστό», τον «Λεφτά με παράδες και ακριβό αυτοκίνητο» κλπ. κλπ.

Ο Μητσοτάκης δημιουργεί φαντασιώσεις στο υποσυνείδητο του Μικροαστού και του εργαζόμενου των 500 ευρώ ή του φουκαρά που κινδυνεύει με οικονομικό αφανισμό πως θα τον «ανεβάσει κοινωνικά» είτε στην πραγματικότητα είτε «κατά φαντασία». Μάλιστα στην δεύτερη κατηγορία, την «φαντασιακή άνοδο φαίνεται πως ο Μητσοτάκης έχει ιδιαίτερη επιτυχία κατέχοντας το KnowHow, υποσχόμενος όχι τόσο στην πραγματικότητα όσο «φαντασιακά», κατά φαντασία δηλαδή, πως θα βελτιώσει κοινωνικά τους περισσοτέρους πολίτες, μετατρέποντάς τους σε «Μεσοαστούς», εντάσσοντάς τους δηλαδή στην πολυθρύλητη, πολυπαινεμένη και πολυαγαπημένη «Μεσαία Τάξη» που κυκλοφορεί μάλλον σαν φάντασμα στην Ελληνική Κοινωνία παρά σαν υπαρκτή, κοινωνική και ταξική πραγματικότητα! Ο καθένας από «τους κάτω» δηλαδή την πλέμπα ή τους Πληβείους, φαντασιώνεται πως «Ανήκει κάπου παραπάνω από ό,τι τον έχει εγκλωβίσει» η ταξική πραγματικότητα. Ο εργαζόμενος των 500 ευρώ, ο χαμηλόμισθος δημόσιος υπάλληλος ή ο αγρότης, εάν τους ρωτήσετε, θα σας απαντήσουν πως «Ανήκουν στην Μεσαία Τάξη»(!). Παράξενο να ανήκει στην Μεσαία Τάξη ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα των 500–700 ευρώ ή ο δημόσιος υπάλληλος ή ο αγρότης, όμως αυτό που μετρά δεν είναι η ωμή πραγματικότητα της ταξικής κατάστασης αλλά η «φαντασιακή αναβάθμιση και βελτίωσή της». Με άλλα λόγια, δεν μετρά πού πραγματικά ανήκω αλλά πού «φαντασιώνομαι πως ανήκω», με την βοήθεια μάλιστα των Τηλεοπτικών Μηχανισμών της Κυβερνητικής Προπαγάνδας που μου «ανεβάζουν τις μετοχές» δημιουργώντας μου «ελπίδες κοινωνικής ανόδου, ασχέτως του βαθμού ανυπαρξίας υλοποίησής της». Η ελπίδα και ειδικότερα « Η φαντασίωση της Ελπίδας» είναι ένας πραγματικά πανίσχυρος μηχανισμός όπου η αντιστροφή της πραγματικότητας μετατρέπει τον μισθωτό σε «Κατά Φαντασία Μεσοαστό» και τον χαμηλόμισθο Δημόσιο Υπάλληλο σε «Κατά Φαντασία Μεσοαστό, με Άποψη!».


Όταν μάλιστα η πολυθρύλητη «Μεσαία Τάξη» δεν έχει καν προσδιοριστεί, ποιοτικά και ποσοτικά, με άλλα λόγια δεν έχει προσδιοριστεί «ποιος ανήκει και ποιος όχι» στη Μεσαία Τάξη, τότε η «δυνητική κατάταξη στην Μεσαία Τάξη με ελαστικά κριτήρια» διευρύνεται με πονηρό τρόπο και χρησιμοποιείται σκόπιμα με πολιτικά κριτήρια. Εάν λοιπόν πάνω σε τέτοια ελαστικά κριτήρια καταταχτεί ένα τεράστιο ποσοστό ψηφοφόρων στην Μεσαία Τάξη – ο Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος της MRB, δηλώνει πως πάνω από το 51% (!) των Νεοελλήνων δηλώνουν πως ανήκουν στην «Μεσαία Τάξη» – τότε όποιος έχει (υποτίθεται) «φορολογήσει» την «Μεσαία Τάξη, Τάξη Φαντασιακού χαρακτήρα σε τεράστιο βαθμό» ρίχνεται στο «Πυρ το εξώτερον» όπως έγινε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο δε ανεκδιήγητος ΣΥΡΙΖΑ, πέφτοντας στην έξυπνη παγίδα του Μητσοτάκη, στράφηκε ως αφελής στο να «κανακεύει» την Μεσαία (λεγόμενη) Τάξη και υποσχόμενος φορολογικές ελαφρύνσεις και άλλα ευνοϊκά μέτρα. Είχαμε κουραστεί να βλέπουμε στους Τηλεοπτικούς Δέκτες τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να υπόσχονται τα πάντα στην Μεσαία Τάξη, συναγωνιζόμενοι μάλιστα τους εκπροσώπους «συγγενών» κομμάτων όπως του ΠΑΣΟΚ.

Όμως εάν η «Φαντασιακή κατάταξη/αυτοκατάταξη στην Ταξική Πυραμίδα» μετατρέπει όλους τους εξαθλιωμένους μικροαστούς και πρώην «μικρομεσαίους» σε «Μεσαία Τάξη», το ίδιο ισχύει και για την πολυπαινεμένη εργαζόμενη ή «Εργατική Τάξη», των 400, 500, και 700 ευρώ. Μάλιστα, στην ηλικία έως 30 ετών, η κυβέρνηση του Μητσοτάκη έλαβε στις εκλογές πάνω από 30–32% στην δε ηλικία των 17–24 όπου όλοι οι βαθυστόχαστοι αναλυτές περίμεναν «αριστερή ψήφο» από την νεολαία, ο Μητσοτάκης ψηφίστηκε από το 35% τουλάχιστον! Αλλά εκτός από τους πανηλίθιους προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρουν «που παν τα τέσσερα», ούτε τα «βαρεια κανόνια της ταξικής ψήφου» όπως το ΚΚΕ που πανηγυρίζει (!) γιατί πήρε μια αύξηση του 1,9% όμως απέχοντας παρασάγγας από τα ποσοστά του 2012 και βλέποντας με τα κιάλια τα ποσοστά του 1981, όταν το ΚΚΕ είχε σχεδόν 11%, ούτε λοιπόν αυτοί του ΚΚΕ, μπορέσαν να κατανοήσουν το τεράστιο πρόβλημα της «Ψευδούς Συνείδησης» που στην Ελλάδα έχει μαζικό χαρακτήρα. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε περισσότερο, όμως το θέμα της «Φαντασιακής αυτοκατάταξης στην Ταξική Βαθμίδα» όπου η κάθε Κοινωνική Τάξη στην Ελλάδα «Φαντασιώνεται πως ανήκει σε μια κοινωνική τάξη παραπάνω από ό,τι ανήκει στην πραγματικότητα» είναι ένα τεράστιο πρόβλημα κοινωνικής και ταξικής συνείδησης για έναν λαό που ζει μια πραγματικότητα «Μεταπρατικής Κοινωνίας», «Μεταπρατικής Αστικής Τάξης», «Μεταπρατικής Ιντελιγκέντσιας» και «Μεταπρατικής Εργαζόμενης Τάξης». Ελάχιστοι έχουν συνειδητοποιήσει πού ανήκουν πραγματικά και οι περισσότεροι μάλιστα είναι αυτοκατατασσόμενοι «ένα σκαλοπάτι παραπάνω από την πραγματικότητα», γεγονός που τους κάνει αιθεροβάμονες, φαντασιοκόπους, παραληρούντες και δυνητικά αλλά και πραγματικά κρετίνους! Εάν μάλιστα προσθέσουμε και την νοσηρή, ψυχοπαθολογικού τύπου επίδραση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τότε ο Homo Grecus ή Homo Graekulus μεταλλάσσεται σε μια πραγματικότητα συγγενική του Homo Stupidus. Όταν ζεις σε μια κοινωνία που δεν αστικοποιήθηκε, δεν βιομηχανοποιήθηκε, δεν προλεταριοποιήθηκε αλλά παραμένει «Εισαγόμενη και Μεταπρατική» δηλαδή μεταπωλεί σαν πλανόδιος γυρολόγος την εισαγομένη πραμάτεια στο πόπολο, αυτή την πραμάτεια που εισήγαγε από το εξωτερικό χωρίς η ίδια να παράξει κάτι ανάλογο μια και η «Παραγωγή σαν έννοια» έχει μετακομίσει από την Ελλάδα, τότε ευνόητο είναι πως μια «Εισαγόμενη και αμιγώς Εξηρτημένη και Μεταπρατική Κοινωνία» όπως η Ελλάδα, διαμορφώνει «Λαό και Κοινωνικές Τάξεις που δεν πατάν στην πραγματικότητα αλλά αναπαράγονται και αναβαθμίζονται φαντασιακά» δηλαδή παράγει ανθρώπους επιρρεπείς στο ψέμα, στο «χοντρό» παραμύθι, στην ασύστολη προπαγάνδα, στις «Φαντασιακού τύπου Εξεγέρσεις» και στους (δήθεν) «αγανακτισμένους». Ο Ελληνικός Λαός «Φαντασιώνεται μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που πραγματικά βιώνει», αυτοκατατάσσεται κοινωνικά ένα σκαλοπάτι παραπάνω από ό,τι «αξίζει και ανήκει στη πραγματικότητα» αναπτύσσοντας έτσι έναν Μαντάμ–σουσουδισμό διάρκειας, βαυκαλίζεται με μυθολογίες και «αεράτα» συνθήματα, παριστάνει τον άκαμπτο και ρηξικέλευθο, τον μεγάλο πατριώτη και Τουρκοφάγο, όμως στην πράξη είναι ένα άκακο γατάκι που χαϊδεύεται στα γόνατα του Μεγάλου Αφεντικού, είτε Αμερική λέγεται είτε «Κούλης», «Κυριάκος» και «Μητσοτάκης των Αρίστων». Φυσιολογικό, εφόσον και η Αμερική αποτελεί την «Επιτομή των Φαντασιώσεων μιας Κοινωνίας της Αφθονίας και του Χρήματος» που όμως δεν υπάρχει στη πράξη, εφόσον και η ίδια η Αμερική σε μερικές μέρες κινδυνεύει να χρεωκοπήσει από το χρέος των 31,3 τρις δολαρίων αλλά και ο Κυριάκος από την άλλη μεριά, αποτελεί το «Όνειρο της Κοινωνικής Ανόδου» δηλαδή μια τεχνηέντως διατηρημένη «Φαντασίωση του Απραγματοποίητου» για όλους τους «Κατά Φαντασία Μεσοαστούς» που στην Ελλάδα πλησιάζουν το 55–60% και περιμένουν ο Κυριάκος να τους «ανεβάσει κοινωνικά» η τουλάχιστον να τους «σταθεροποιήσει».

Όσοι λοιπόν δεν έχουν καταλάβει πως ο «Ελληνικός Κοινωνικός Σχηματισμός» δεν είναι παρά μια «αποτυχημένη προσομοίωση» δηλαδή μια χρεωκοπημένη απομίμηση της Ευρώπης από την οποία απομακρύνεται συνεχώς σε όλους τους καίριους τομείς της Οικονομίας και της Κοινωνίας, όμως από την άλλη μεριά πλησιάζει διαρκώς στον τομέα της ψυχαγωγίας, δημιουργώντας έτσι μια απίστευτη αυταπάτη στον Νεοέλληνα πως είναι «Ευρωπαίος», «Δυτικός» και άλλες παρόμοιες ανοησίες. Το έχουμε τονίσει και άλλες φορές, όταν παριστάνεις και «το παίζεις» «Ευρωπαίος» και «Δυτικός» μόνο στην κατανάλωση (αυτοκίνητο, κινητό κλπ.) αλλά όχι στην Οικονομία και Κοινωνία (Βιομηχανία, Αγροτική Οικονομία, Παιδεία) τότε είσαι επιρρεπής σε αυτούς που σου υπόσχονται «Δυτικό Παράδεισο, Αμερικανο/Ευρωπαϊκού τύπου», όπως το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό η άριστα επεξεργασμένη Προπαγάνδα του Μητσοτάκη! Το αποτέλεσμα της προπαγάνδας (α) αλλά και της «Κοινωνικής Φαντασίωσης» (β) που περιγράψαμε πρωτύτερα είναι ο εκλογικός θρίαμβος του Μητσοτάκη προσωπικά, με αύξηση (!) των ποσοστών του και μετά από μια τετραετία με τεράστια αρνητικά πρόσημα, κυριολεκτικά καταστροφικά. Όσοι δε, ιδιαίτερα του αριστερού/ προοδευτικού λεγόμενου χώρου «χαίρονται» για την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογώντας την λόγω «απογοήτευσης του ελληνικού λαού» από την Κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ, λησμονούν πως ο ελληνικός λαός δεν έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να πάει «αριστερότερα» αλλά ψήφισε κυρίως Δεξιά. Και παρόλη την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς και τα Τέμπη δεν τον είδαμε να εξεγείρεται αλλά μάλλον να «φιλάει» το χέρι του Μητσοτάκη για τα «Επιδόματα Επαιτείας» των τελευταίων ετών. Ο Μητσοτάκης, ξέροντας σε ποιον λαό απευθύνεται τους «ταΐζει» επιδόματα και αυτοί, ο Λαός δηλαδή, δεν βλέπουν τα 1.000 ευρώ που έχασαν λόγω ακρίβειας αλλά τα 50–100 των «Κουπονιών Μητσοτάκη»!

Ερχόμενοι στα κόμματα. Ας μην βαυκαλίζεται το μεταλλαγμένο κεντροδεξιό ΠΑΣΟΚ των παιδιών του Βενιζέλου γιατί «κέρδισε» 3,2% επιπλέον. Βρίσκεται πίσω ακόμη και από τα ποσοστά του Ιούνη του 2012 ! Γνωρίζουμε πως θέλει να γίνει «Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη» εκτοπίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ από την θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και λειτουργώντας τα επόμενα χρόνια της Μητσοτακικής παντοδυναμίας ως Αρσακειάδα και Θεραπαινίδα αλλά και ως επιβοηθητική Κυβερνητική Εταιρικότητα του Μητσοτάκη! Το σημερινό μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ διαθέτει άπειρες ικανότητες

Όμως και το ΚΚΕ θα ήταν καλύτερα να μην πανηγυρίζει. Δεν έχει φθάσει καν τα ποσοστά του Ιούνη του 2012 και δεν έχει καν πλησιάσει τα ποσοστά του 1981. Η τακτική του το βράδυ των εκλογών να πανηγυρίζει (!) για το 1,9 % που κέρδισε, λησμονώντας την συντριπτική νίκη του Μητσοτάκη, όπως και οι «Αβρότητες Κυρίων» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΚΚΕ όλη την προεκλογική περίοδο, δεν προκαλούν απλώς θυμηδία αλλά αρνητικότατα σχόλια. Σε τελευταία ανάλυση, η πολιτική κοινωνικών και ταξικών συμμαχιών είναι αυτή που πιστοποιεί και αναδεικνύει την σοβαρότητα ενός κόμματος. Σε μια τυπική μικροαστική και εν πολλοίς προ–καπιταλιστική χώρα με τεράστιο ποσοστό «Φαντασιακών Μεσοαστών» όπως η Ελλάδα, μόνο δημιουργώντας τις κατάλληλες συμμαχίες υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας. Συμμαχίες και όχι «Εγώ είμαι απέναντι σε όλους σας !»… Συνήθως, το ΚΚΕ είναι «σκληρό» προς τα «γειτονικά», « συγγενή» αριστερά και κεντροαριστερά κόμματα. Όταν πρόκειται για την ΝΔ, η σχέση ξεκινά από «Παράνομο Έρωτα που καταλήγει σε Γάμο» (Κυβέρνηση Τζαννετάκη, Ιούλιος 1989) μέχρι «Αβρότητες μεταξύ αντιπάλων» ( 2019–2023)…

Ο Γιάνη – με ένα ν– ας κατανοήσει πως η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων τον έχει κατατάξει ως την «Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ» και μάλιστα ως πρώην υπουργό Οικονομικών. Είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψει και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Πολύ έξυπνα η ΝΔ χρησιμοποίησε – εννοείται με στρεβλό τρόπο – τις κατά καιρούς δηλώσεις του Βαρουφάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα για να απομειώσει εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ, τακτική που πέτυχε απόλυτα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε το τελευταίο εικοσαήμερο χωρίς να υπολογίζουν -παρά ελάχιστοι- την παρουσία της μέχρι τότε και αποτέλεσε -αθέλητα- επιβοήθημα της προπαγάνδας του Μητσοτάκη. Βοηθώντας την να εισέλθει στη Βουλή, αυξάνονται και τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή και τα ποσοστά που αποκόπτονται από τον θανάσιμα τραυματισμένο ΣΥΡΙΖΑ. ΜΕΡΑ 25 και ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ συγκεντρώνουν και οι δυο ποσοστό περίπου 5,5% το οποίο αφαιρείται κατευθείαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ευφυέστατος και απίστευτα αποτελεσματικός Μητσοτάκης πρόβαλλε ο ίδιος δηλώσεις του Βαρουφάκη όχι για να τον χτυπήσει αλλά αντίθετα, για να τον ταυτίσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε και τον Βαρουφάκη βοηθούσε για να ανεβεί ποσοστιαία συγκεντρώνοντας ποσοστά αντι/μνημονιακών ψήφων του παλιού ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ και κατευθείαν τον Τσίπρα χτυπούσε, εφόσον ο Βαρουφάκης χρεωνόταν σχεδόν όλο το πρώτο εξάμηνο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια τακτική ακολούθησε ο Μητσοτάκης και με την Κωνσταντοπούλου προβάλλοντάς την ώστε και στην Βουλή να μπορέσει να μπει – έφτασε το 2,89%– και από τον βαρύτατα πληγωμένο ΣΥΡΙΖΑ να αφαιρέσει ποσοστό !

Δεν αναφέρω φυσικά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ανήκει, όσο και αν το πιστεύει, στην Κεντροαριστερά/Αριστερά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπέστη αληθινή εκλογική συντριβή χάνοντας περίπου το 35% του ποσοστού του 2019 και «κατεβαίνοντας» από το 31,53% του 2019 στο 20,07% του 2023. Πλήρωσε «μαζεμένα» (α) το Τρίτο Μνημόνιο και την ανάλογη Οικονομική Πολιτική που εφάρμοσε, (β) την έλλειψη οργάνωσης και ανεπάρκειά του σχεδόν σε όλους τους τομείς, (γ) τον έντονα μικροαστικό, «δικαιωματίστικο» και «αναρχότροπο» κοινωνικό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ (δ) την απουσία αυτοκριτικής, ανασυγκρότησης και πολιτικής/κομματικής αναγέννησης μετά την ήττα του το 2019. Για τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δυο ισοδύναμες προοπτικές για τις επόμενες εκλογές σε ένα μήνα (α) Να μπορέσει να ανακάμψει ανεβαίνοντας στο 23–25% με «ψήφους επιστροφής» κυρίως από τα ΣΥΡΙΖΟγενή κόμματα όπως το Μέρα 25 και τη Πλεύση Ελευθέριας και πιθανόν και από το ΚΚΕ. Προοπτική όχι και τόσο ισχυρή όσο τον Ιούνη του 2012, όταν «ξεπουπουλιάστηκε» το ΚΚΕ εν όψει μιας Κυβερνητικής Προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ και (β) η δεύτερη προοπτική, να συνεχίσει με «μετριοπάθεια» ή και ρυθμούς «ελεύθερης πτώσης» την απομείωσή του. Η οριστική συντριβή και εξάλειψη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα χωρίς την δημιουργία στην θέση του ενός αριστερού σοσιαλιστικού και πατριωτικού κόμματος θα αποτελέσει συνολική οπισθοχώρηση και στρατηγική ήττα όλου του προοδευτικού, πατριωτικού και σοσιαλιστικού κινήματος. Το να αφεθεί η εκπροσώπηση όλου του αριστερού, πατριωτικού και προοδευτικού κινήματος στο ΚΚΕ ή στη Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν αποτελεί απλώς κοντόφθαλμη αλλά αδιέξοδη προοπτική. Καιρός λοιπόν για ταυτόχρονες κινήσεις,

(α) Ανασύνταξη «επί το αριστερότερο και πατριωτικότερο» όλου του Σοσιαλιστικού και Αριστερού χώρου. Τακτική και Στρατηγική ενότητας, συντροφικότητας και αρχών. Το «Χτυπάμε μαζί και λειτουργούμε χώρια» του Λένιν είναι επίκαιρο. Εάν κάποιος νομίζει πως αναλαμβάνει «εργολαβικά» την εκπροσώπηση όλου του κινήματος ας διαλύσει τις αυταπάτες του όσο είναι καιρός. Έρχεται Θατσερική, Νεοφιλελεύθερη Λαίλαπα! Ας συνεργαστούμε όλοι (α) για τις Γερμανικές Επανορθώσεις και (β) για την Επανεξέταση και διαγραφή του Δημοσίου και Ιδιωτικού Χρέους της χώρας μας. Χωρίς αυτό το βήμα, δεν υπάρχει καμία προοπτική για την Ελλάδα!

(β) Γείωση και προσγείωση της Κεντροαριστεράς/Αριστεράς σε όλους του τομείς. Π.χ. Σε χώρες της Περιφέρειας και Ημι–περιφέρειας όπως η Ελλάδα, ο πατριωτισμός είναι ταυτισμένος με τον σοσιαλισμό. Δεν χαρίζουμε τον πατριωτισμό στη συνολική Δεξιά και απορρίπτουμε τον Εθνομηδενισμό των Δικαιωματιστών που ταυτίζουν (!) τον Πατριωτισμό με τον Ναζισμό. Δεν υπέστη ήττα μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνολικά η Αριστερά. Το 2015 η Αριστερά συνολικά συγκέντρωσε το 44% ενώ το 2023 συγκέντρωσε το 33,2%. Έχασε το 25% του συνολικού της ποσοστού !

(γ) Όταν «Ο Κόσμος καίγεται, εμείς δεν κτενιζόμαστε». Όταν η ακρίβεια μας εμποδίζει ακόμη και στην αγορά τροφίμων, στην πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος και στην αγορά βενζίνης/πετρελαίου, όταν εκπλειστηριάζονται 120.000 πρώτες κατοικίες σε ένα χρόνο δεν έχεις την πολυτέλεια να ασχολείσαι κυρίως με τους «Δικαιωματιστές» των 62 φύλων και την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Όπως δεν θα αφήσουμε στα χέρια της Δεξιάς την μάχη εναντίον της Κατάργησης της Οικογένειας, την κατάργηση του Πατέρα και της Μητέρας με την «μετονομασία» τους σε «Γονέας 1 και Γονέας 2». Το ίδιο ισχύει και με την κατάργηση των Κλασσικών Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών και αρκετά με τις διάφορες ανοησίες περί «Μαύρης Αθηνάς» (παλαιότερα), «Μαύρης Κλεοπάτρας» κλπ. Αρκετά και με το Μισανδρικό κίνημα #Μetoo μέσω του οποίου καταργείται το Τεκμήριο Αθωότητας και επιστρέφουμε στον Μεσαίωνα. Αρκετά πλέον με την κατεδάφιση των πάντων από την Αγγλοσαξονική, Προτεσταντικής προέλευσης Πολιτική Ορθότητα

(δ) Απαιτείται πάση θυσία η Ίδρυση Τηλεοπτικού Σταθμού για να αντιμετωπιστεί η Νεοφιλελεύθερη Προπαγάνδα. Σταθμού αληθινά προοδευτικού και μαχητικού! Στον τομέα της Προπαγάνδας η Αριστερά/Κεντροαριστερά μένει στάσιμη. Ας πάρει μαθήματα από την πετυχημένη οργάνωση προπαγάνδας των αντιπάλων!

Η Κεντροαριστερά/Αριστερά ή θα είναι Πατριωτική, Λαϊκή και Ανατρεπτική ή δεν αξίζει πεντάρα!

Πηγή: ΙΣΚΡΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου