Απλησίαστο το σούπερ μάρκετ–Αύξηση σοκ 98% μέσα σε 1,5 χρόνο


«Ράλι» ακρίβειας στις τιμές βασικών προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ

«Ακουμπάς το χέρι σου στο ράφι, βλέπεις την τιμή και το αφήνεις πίσω, για είδος που το έπαιρνες καθημερινά», λένε καταναλωτές, σχολιάζοντας την ακρίβεια σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης στα σούπερ μάρκετ.

Το Live News, εδώ και ενάμιση χρόνο, καταγράφει τις τιμές σε βασικά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα, για την ίδια ακριβώς λίστα που αγόρασε τον Ιανουάριο του 2022, πλήρωσε μόλις 109 ευρώ.

Τα ίδια προϊόντα, τον Μάρτιο του 2022 κόστιζαν 132,86 ευρώ, ενώ τον Ιούνιο του περασμένου έτους έφτασαν τα 154 ευρώ, έξι μήνες πριν, όμως, τον φετινό Ιανουάριο, ο λογαριασμός ανέβηκε στα 178,14 ευρώ.

Σήμερα, για την ίδια ακριβώς λίστα, πλήρωσε 215,33 ευρώ, δηλαδή παρατηρείται μία αύξηση της τάξης του… 98%!


Απλησίαστα απορρυπαντικά & γαλακτοκομικά

«Πρωταθλητές» των ανατιμήσεων αναδεικνύονται τα απορρυπαντικά, όταν μία συσκευασία με ταμπλέτες για πλυντήριο πιάτων από 6,99 πριν από μισό χρόνο, τον Μάρτιο πήγε στα 9,23 ευρώ και τώρα έφτασε τα 13,77 ευρώ – αύξηση 97%.

Στη δεύτερη θέση έρχεται το τυρί και συγκεκριμένα το κασέρι, που πριν από ένα χρόνο, τον Ιούνιο του 2020, κόστιζε 14,95 ευρώ το κιλό και τώρα η τιμή του έχει εκτοξευθεί στα 26,32 ευρώ – αύξηση 76%.

Το κίτρινο τυρί σε φέτες 200 γραμμαρίων, τον Ιανουάριο είχε 3,55 ευρώ, τον Μάρτιο ανέβηκε στα 3,93 και τώρα κοστίζει 4,35 ευρώ – δηλαδή 23% αύξηση.

Μία συσκευασία δημητριακών, που πέρυσι τον Ιούλιο κόστιζε 3,68 ευρώ, τον Ιανουάριο πήγε στα 4,59 και τώρα στα 4,99 ευρώ – αυξημένη κατά 36%.

Αρκετοί καταναλωτές πια, αν και έχουν προτίμηση σε συγκεκριμένα προϊόντα και εταιρείες, θα κυνηγήσουν τις προσφορές και τις εναλλακτικές λύσεις. Αν κάτι το βρουν σε αρχική τιμή, θα το πάρουν μόνο όταν έχει έκπτωση.

«Έχουν ακριβύνει, αλλά βλέπουμε τις προσφορές πιο πολύ, αν το συγκεκριμένο προϊόν που παίρνεις το έχει σε προσφορά, θα το πάρεις, αλλιώς την επόμενη φορά», δηλώνουν στην κάμερα του MEGA.

Συγκρατημένοι σε κάθε τους αγορά, λένε πως πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ μόνο για τα απαραίτητα, αλλά ακόμα και σε αυτά έχουν αρχίσει τις περικοπές.

Πηγή: ΙΣΚΡΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου