Επέτειος εθνικής προδοσίας


Του Αναστάσιου Κώνστα *

Σαν σήμερα πριν 49 χρόνια η Χούντα των Συνταγματαρχων σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ έδωσε εντολή ανατροπης του Μακαριου, ώστε να δοθεί η αφορμή στην Τουρκία να εισβάλει στην Κύπρο "προς αποκατάσταση της συνταγματικης τάξης". 

Ήταν μία πράξη προδοσιας των εθνικών συμφερόντων, η οποία οφείλεται στον στόχο των ΗΠΑ να ελέγχουν την Κύπρο λόγω της στρατηγικής της θέσης. 

Είναι η μοίρα του ευλογημενου τόπου που ονομάζουμε πατρίδα να μπαίνει στο στόχαστρο Δυσης και Ανατολής.  Είναι η θέση τέτοια. Γι' αυτό, διαχρονικά, το ζητούμενο είναι να μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι. Η ελευθερία μας προϋποθέτει ότι θα μπορούμε να ισορροπουμε μεταξύ Δυσης και Ανατολής. Να ισορροπουμε, όχι να υποτασσομαστε.
Όταν αυτό γίνει αντιληπτό, θα έχουμε ελπίδες ουσιαστικης εξωτερικής πολιτικής. 

 
Αλλιώς θα ακούμε τον κάθε Σημιτη, τον κάθε Τσιπρα και τον κάθε Μητσοτάκη να μας λένε ότι κάποιες υποχωρησεις στα εθνικά θέματα δεν αποφεύγονται... Βλέπετε, μετά την προδοσία της Χούντας ήρθε η προδοσία των μνημονιων, ακολούθησε η προδοσία του Σκοπιανου και τώρα προλειαινεται το έδαφος για την επόμενη προδοσία. 

Όμως, δεν μπορούμε να επιτρεψουμε στο κόμμα του 40%, το οποίο δεν τολμα να επεκτείνει τα χωρικα μας ύδατα στα 12 ν.μ και να οριοθετησει ΑΟΖ με την Κύπρο, να χαρίσει στην Τουρκία το αρχιπελαγος του Αιγαίου παρά τις σχετικές εντολές των ΗΠΑ. 

Δεν μπορούμε, δηλαδή, να επιτρεψουμε μία ακόμα προδοσία.

* Αναστάσιος Κώνστας
Δικηγόρος Αθηνών παρ’ Αρείω Πάγω
ΜΔΕ Εμπορικού Δικαίου 


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου