Η κυβέρνηση πιο γεράκι από τα γεράκια του Ισραήλ-«Έχουν δικαιώματα δολοφονιών»


Απόλυτη κάλυψη στην δολοφονική μανία του κράτους του Ισραήλ, απέναντι στον παλαιστινιακό λαό, παρείχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, κάνοντας λόγο για ανάγκη «καταδίκης της τρομοκρατίας» και σεβασμό στο «δικαίωμα των κρατών στην ασφάλεια».

Μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη σήμερα στην Αθήνα, ο Γ. Γεραπετρίτης, ανέφερε ότι «παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην περιοχή και είμαστε ανήσυχοι με την κλιμάκωση της βίας», ενώ έσπευσε να τονίσει ότι «καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε κάθε μορφή της. Είναι σαφές ότι η βία δεν αποτελεί ούτε λύση ούτε απάντηση και το δικαίωμα των κρατών στην ασφάλεια πρέπει να γίνει απολύτως σεβαστό», αναγνωρίζοντας στο κράτος του Ισραήλ το …«δικαίωμα» να πραγματοποιεί δολοφονικές επιδρομές όπως στην Τζενίν. Κάλεσε δε «να επικρατήσει ηρεμία και αυτοσυγκράτηση από όλους ώστε να αποκλιμακωθεί η κρίση»!

Όσο αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με την Τουρκία, ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες διαλόγου στη βάση βεβαίως του Διεθνούς Δικαίου και ιδίως του Δικαίου της Θάλασσας».

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον ισραηλινό ομόλογό του βρέθηκε η συνεργασία σε διεθνείς οργανισμούς, με τον Γ. Γεραπετρίτη να ευχαριστεί για την ισραηλινή υποστήριξη της υποψηφιότητας της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το 2025-26.

Επανέλαβε ακόμη την ενεργό στήριξη της Ελλάδας στις συμφωνίες του Αβραάμ και την περαιτέρω διεύρυνσή τους, αλλά και στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων ΕΕ-Ισραήλ, ιδίως μέσω της συμμετοχής του Ισραήλ σε προγράμματα της ΕΕ.

Στην ατζέντα βρέθηκαν ακόμη η τριμερής συνεργασία με την Κύπρο και τα επόμενα βήματα που μπορούν να προγραμματιστούν ιδίως ενόψει και της 9ης τριμερούς συνόδου κορυφής στην Κύπρο.

«Τονίσαμε αμφότεροι τη σημασία του σχήματος συνεργασίας 3+1 με τις ΗΠΑ και την ανάγκη διεύρυνσης και εμβάθυνσης διαφόρων πεδίων συνεργασίας. Η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ είναι κράτη που πιστεύω ότι είναι ενωμένα με κοινά συμφέροντα και κοινές αξίες», τόνισε και πρόσθεσε: «Διαπιστώσαμε τη βούληση της προώθησης έτερων σχημάτων συνεργασίας, όπως της Ελλάδας-Κύπρου Ισραήλ και ΗΑΕ».

Πηγή: ΙΣΚΡΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου