Η ''δημοκρατία'' της ακρίδας!


Του Κώστα Γιαννιώτη

Οι ένοπλες δυνάμεις μιας αφρικανικής χώρας (εν προκειμένω του Νίγηρα) αποφάσισαν να αποτινάξουν από το σβέρκο του λαού της χώρας την ξένη ακρίδα που –μέσω ‘’κυβερνήσεων’’ τύπου... Ελλάδας- απομυζούσαν το φυσικό πλούτο της χώρας (κυρίως Ουράνιο, για τους πυρηνικούς αντιδραστήρες Γαλλίας και Γερμανίας) αποδίδοντας στη χώρα ψίχουλα, τόσα ώστε να συντηρούνται ζωντανοί οι σκλάβοι που εξόρυσσαν και επεξεργάζονταν το βαρύ ραδιενεργό υλικό!

Μέχρι την ανατροπή της δωσιλογικής... ‘’εκλεγμένης’’ (έχουν κι εκεί, άραγε, singular;;) όλα κυλούσαν μια χαρά και η ‘’δημοκρατία’’ των επικυρίαρχων δυτικών ελίτ... άνθιζε και καρποφορούσε προς όφελός τους την ίδια ώρα που ο λαός βυθιζόταν στη φτώχεια, την ανέχεια και την απελπισία!

Η ανατροπή της δωσιλογικής κυβέρνησης, από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, αναστάτωσε τις κυβερνήσεις των δυτικών ελίτ, που έβλεπαν τους σκλάβους να ξυπνούν και να παίρνουν τις τύχες τους στα χέρια τους και να ξεχύνονται στους δρόμους πανηγυρίζοντας! 

Αυτό δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό από τους επικυρίαρχους, που ένιωσαν να... ‘’συγκλονίζονται’’ από την παραβίαση των ‘’δημοκρατικών’’ ιδεωδών τους!!

Ζήτησαν την άμεση επαναφορά της... ‘’νόμιμης’’ κυβέρνησης και μπήκαν στη διαδικασία της τιμωρίας των... ‘’βιαστών’’ της... ‘’δημοκρατίας’’ ΤΟΥΣ! 
Και τον τρόπο της τιμωρίας τον γνωρίζουν καλά. 

Μην έχοντας τα κότσια να ξεβρακωθούν διεθνώς αλλά ούτε και να χύσουν σταγόνα αίματος από το δικό τους αποφάσισαν να εφαρμόσουν τη γνωστή –εδώ και χρόνια- τακτική τους: Πόλεμος δι` αντιπροσώπων! 

Άλλωστε αυτό δεν κάνουν με την Ουκρανία;

Εξώθησαν την όμορη με τον Νίγηρα χώρα, τη Νιγηρία (άλλη ‘’δημοκρατία’’ σκλάβων αυτή) να επέμβει στρατιωτικά και να εκδιώξει τους... ‘’σφετεριστές’’ της εξουσίας ΤΟΥΣ!!

Στο πλάι της εξωνημένης κυβέρνησης της Νιγηρίας, που θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει τη... ‘’νομιμότητα’’ και τη ‘’δημοκρατία’’ στο Νίγηρα θα βρίσκεται και η ECOWA, μια Οικονομική και Νομισματική Ένωση κρατών που έστησαν οι δυτικοί στην κεντρική Αφρική –μέσω διεφθαρμένων κυβερνήσεων- για να διασφαλίζουν τα συμφέροντά τους και την επικυριαρχία τους!

Φαίνεται πως οι καιροί αλλάζουν και οι σκλάβοι άρχισαν να ορθώνουν ανάστημα!

Μπορεί να χαθεί μια μάχη, αλλά... ο πόλεμος ΤΩΡΑ άρχισε και το μέλλον των επικυρίαρχων προδιαγράφεται σκοτεινό!

Κι αυτό γιατί μια σειρά από χώρες, που έχουν βιώσει στο πετσί τους τη ‘’δημοκρατία’’ των δυτικών, δήλωσαν τη στήριξή τους στην επαναστατική κυβέρνηση του Νίγηρα!!

Στο DNA των λαών της Αφρικής είναι αποτυπωμένη η κτηνωδία –αιώνων- της ξένης ακρίδας που επιδιώκει να επιβάλει τη ‘’δημοκρατία’’ του αίματος και του εξανδραποδισμού - από όπου κι αν έχει περάσει - και δύσκολα μπορεί να διαγραφεί!

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου