Η αδιαφορία επιτεινει την παρακμή


Του Περικλή Δανόπουλου

Μπορεί για κάποιους το θέμα Κασσελάκης-προεδρία ΣΥΡΙΖΑ να είναι ήσσονος σημασίας. Για μένα, είναι εξόχως σοβαρό και σηματοδοτεί το οριστικό πέρασμα στη νέα εποχή. Στην εποχή που τελειώνει η πολιτική όπως την γνωρίζαμε, στην απολιτίκ εποχή.

Δεν θα έπρεπε να δούμε μινιμαλιστικά το θέμα. Δεν είναι θέμα ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο νέος ''χώρος-χυλός'' που αναδύεται, ένας χώρος όπου τα κόμματα που θα εκπροσωπούν ένα 60-70 % του λαού, θα έχουν από απειροελάχιστες έως καμία διαφορά. Ένα ενιαίο μόρφωμα, από την φιλελέ δεξιά, την χύδην σοσιαλδημοκρατία,  έως την filileft αριστερά. Όπου τον ρόλο του επικεφαλής θα παίζει ο πιο επικοινωνιακός, ο πιο woke, ο πιο αστραφτερός, Η αποθέωση του φαίνεσθαι μέσα από την πλήρη ταπείνωση της ιδεολογίας.

Στα κεντρικά ζητήματα όπως η οικονομική πολιτική, σταθερά αποικιακού τύπου, η κρατική υπακοή σε υπερεθνικούς θεσμούς ( ΕΕ,ΝΑΤΟ,ΠΟΥ κλπ) και η επιβολή της κάθε ντιρεκτίβας στο λαό με κάθε τρόπο, η ψηφιακή υβριδική δικτατορία μέσα από την ολοκλήρωση του ψηφιακού φακελώματος, η άνευ όρων παράδοση στις Δυτικές εντολές, όποιο κόμμα και να έχει την τυπική εξουσία, θα παράγει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα. Υπότέλεια και σταδιακά απόλυτη κατάργηση κάθε έννοιας έθνους, κυριαρχίας, ελευθερίας. Καμία παρέκλιση από το ορθοπολιτικό δόγμα, κλιματικά υποχείρια και τσουτσέκια του  Ζελένσκι.

Ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης αυτής της χώρας δεν μπορεί να επιχαίρει με την μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι γιατί ορθώνει κάποιο σοβαρό πολιτικό λόγο ενάντια στο σαθρό κατεστημένο , αλλά γιατί η μεταμόρφωση και η οριστική προσχώρηση  του στο παγκοσμιοποιητικό καθεστώς,  ουσιαστικά ενισχύει την φίμωση κάθε φωνής που αντιστέκεται. 

Αν το '15 , ο Αλ. Τσίπρας , ενταφίασε τις ελπίδες για κάτι καλύτερο, η εποχή Κασσελάκη  προαναγγέλει μια θλιβερή δυστοπία, όπου η μόνη έξοδος-διέξοδος ενός ταπεινωμένου λαού, θα είναι η στροφή στη γνωστή πατριδοκαπηλευτική ακροδεξιά. 

Λύση μέσω αυτοργάνωσης δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Η ''κασσελακοποίηση'' της πολιτικής, αν μπορούσε να αποτυπωθεί με κάποια παραβολή, θα ήταν σαν να λέγαμε ότι ''φυλακισμένοι έφτιαξαν οργάνωση και ψήφισαν για αρχηγό τον διευθυντή της φυλακής''.

Το κακό είναι ότι οι ''απο μηχανής Θεοί'' χάθηκαν στη λήθη. Μόνο....αμερικανοκατέβατοι πλέον

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου