«Μεγάλη αναποδιά» δεν είναι οι καταστροφές και οι νεκροί – Είναι που κυβερνάτε εσείς και δεν έχετε ίχνος ντροπής!

 

Είναι ώρα να δούμε όλοι τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης σας, κύριε Μητσοτάκη! 

«Θέλω να ζητήσω από όλους και από όλες να είμαστε ενωμένοι, σε αυτή την πολύ μεγάλη πρόκληση, μια ακόμα πρόκληση για την πατρίδα μας. Δεν το βάζουμε κάτω (…) Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να ξεπράσουμε και αυτή την πολύ μεγάλη αναποδιά. Θα μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε αυτά τα οποία η φύση με τόσο πρωτοφανή μανία κατέστρεψε».

Τα κατάφερε και αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά από καταστροφές και νεκρούς – και την ώρα που ο εφιάλτης δεν έχει τελειώσει – προκαλεί! Πρόκειται για τις δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου Λάρισας.

«Πρόκληση»; «Αναποδιά»; Σοβαρά μιλάτε, κύριε Μητσοτάκη; Χάνουν το νόημα τους οι λέξεις πάνω στο βουλιαγμένο σας επιτελικό κράτος! Προσβολή στους νεκρούς, στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα, που κινδυνεύουν ακόμα και αυτή την ώρα να πνιγούν!

Επτά νεκροί, φόβος για τους αγνούμενους και τους εγκλωβισμένους, ολόκληρα χωρίά μέσα στη λάσπη, εικόνες που κόβουν την ανάσα, κι εσείς βρήκατε να μιλήσετε για «αναποδιά»!

Μιλήστε για τους αγνοούμενους. Δεν έχετε ενημέρωση πόσοι άνθρωποι έχουν χαθεί και τους αναζητούν οι δικοί τους; Πρωθυπουργός είστε και μάλιστα «άριστος»!

Ποια «πρόκληση», κύριε Μητσοτάκη; Νομίζετε ότι παίζετε σε κάποιον διαγωνισμό;

Τα περί «ισχυρότερου καιρικού φαινομένου» στην ιστορία της χώρας, δεν μπορεί να σας σώσει. Οι ευθύνες της κυβέρνησης σας είναι εγκληματικές.

Πνιγόμαστε και τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας είναι ανύπαρκτα. Καιγόμαστε και η αντιπυρική προστασία είναι απούσα. Η χώρα βουλιάζει και δεν είναι υπήρχε ούτε το στοιχειώδες σχέδιο για να σωθούν άνθρωποι, για να μην γίνει η Θεσσαλία λασπότοπος που χάνονται οι κόποι ολόκληρων ζωών.

Κύριε Μητσοτάκη, ελάτε στην πραγματικότητα που υποτίθεται πως πήγατε να δείτε κι από κοντά! «Μεγάλη αναποδιά» δεν είναι οι καταστροφές και οι νεκροί! Είναι που κυβερνάτε εσείς και δεν έχετε ίχνος ντροπής!

Εσείς είστε, άλλωστε, που λίγη ώρα πριν, στη σύσκεψη που είχατε στην Καρδίτσα,με δημάρχους των περιοχών που πλημμύρισαν, υποσχέθηκατε αποζημιώσεις την ώρα που «χρωστάτε» στους πληγέντες από τις καταστροφές του 2020!

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Θα κινητοποιήσω και ό,τι ευρωπαϊκό πόρο υπάρχει για να μπορέσουμε να έχουμε πρόσθετη στήριξη, για να καλύψουμε πρώτα απ’ όλα τις ανάγκες σε αποζημιώσεις των νοικοκυριών. Θα ξεκινήσουν άμεσα οι καταγραφές των ζημιών – οικοσκευές και αποζημίωση των σπιτιών που έχουν καταστραφεί», είπατε.

«Φυσικά», δεν βρήκατε λέξη για τις τεράστιες ευθύνες του κράτους, όλων των κυβερνήσεων και των περιφερειακών αρχών που κατ’ εξακολούθηση έχουν αφήσει την περιοχή και τον λαό της ανοχύρωτο από τα φυσικά φαινόμενα, μη πραγματοποιώντας τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, ούτε καν καθαρίζοντας ρέματα και φρεάτια!

Είστε ο ίδιος που πήγατε να πετάξετε το «μπαλάκι» αποκλειστικά στους δημάρχους, που τους αναλογούν ευθύνες, αλλά όχι αυτές ενός κεντρικού κρατικού μηχανισμού που άφησε γυμνή και αβοήθητη μια από τις μεγαλύτερες Περιφέρειες της χώρας και τελικά οδήγησε σε μια πρωτόγνωρη καταστροφή.

Μάλιστα, εσείς, ο «άριστος» Μητσοτάκης. τολμήσατε να μιλήσετε για «άμεσες αποζημιώσεις», εμπαίζοντας χιλιάδες ανθρώπους που βιώνουν μια τραγωδία, όταν ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί όλοι οι πληγέντες από τις καταστροφές του 2020!

«Θέλω να ξέρετε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Καταλαβαίνω και τον θυμό και την οργή. Εγώ δεν κρύφτηκα ποτέ, είμαι πάντα εδώ στα δύσκολα. Θα βάλουμε πλάτη, θα στηρίξουμε την Αυτοδιοίκηση», δηλώσατε καταφεύγοντας σε κροκοδείλια δάκρυα και προσπαθώντας να διασκεδάσετε την αγανάκτηση των κατοίκων.

Από την άλλη δεν είχατε κανένα πρόβλημα να στείλετε τα ΜΑΤ στους κατοίκους της Λάρισας που συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν!. Έτσι, προφανώς, «καταλαβαίνει τον θυμό και την οργή» η κυβέρνηση.

Α, και δεν ξεχάσατε να πείτε και το άλλο κύριε Μητσοτάκη, που σας αρέσει ιδιαιτέρως, μετά από κάθε καταστροφή: «Δεν είναι ώρα ακόμα για ευθύνες»!

Είναι ώρα να δούμε όλοι τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης σας, κύριε Μητσοτάκη!

Πηγή: ημεροδρόμος

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου