Παλαιστίνη, αδελφή μας


Του Μανόλη Βριθιά

Κλαδί ελιάς κρατώ στο ένα μου χέρι και τουφέκι στο άλλο. Μην αφήσετε να πέσει από το χέρι μου το κλαδί της ελιάς

Γιάσερ Αραφατ

Έτυχε κάποτε, χρόνια πριν και περπάτησα σε εκείνη τη ματωμένη γη, την ποτισμένη με το αίμα, όλων εκείνων των ανθρώπων, που πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν, για να έχουν το δικό τους σπίτι, τη δικιά τους πατρίδα.

Πέρασα από το Τελ- Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, είδα τους λεγόμενους άγιους τόπους, τόποι λατρείας τριών θρησκειών, μπήκα στα κατεχόμενα, διάβηκα τους προσφυγικούς καταυλισμούς, των Παλαιστινίων, βρέθηκα στην δυτική ‘όχθη, είδα τις παράγκες, στου καταυλισμούς της Ναμπλους και της Νατζιν.

Είδα σχολειά βομβαρδισμένα και πολυκατοικίες ερείπια, νοσοκομεία, χωρίς φάρμακα και γάζες, ένοιωσα την οσμή που αφήνουν πίσω τους οι βόμβες του λευκού φώσφορου, την οσμή της καμένης ανθρώπινης σάρκας. 

Συνάντησα ανθρώπους ,νέα παιδιά με κομμένα πόδια και χέρια, χαροκαμένες μάνες που έχασαν τους γιούς και τις κόρες τους, ανάσανα τον αέρα της φτώχεια και της απόλυτης ένδειας, έκλαψα με λυγμούς απόγνωσης και μίσους απέναντι στους Σιωνιστές και στο δολοφόνο κράτος του Ισραήλ.

Στέκομαι με απόλυτη επιλογή και συνείδηση, δίπλα σε αυτόν τον πολύπαθο, ρημαγμένο και βασανισμένο λαό της Παλαιστίνης για να έχει ένα κομμάτι γης για πατρίδα, στα σύνορα του 1967, όπως ορίζουν όλες οι αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Υπερασπίζομαι τον πολύπαθο Εβραϊκό λαό, με τα τόσα βάσανα, με το ολοκαύτωμα, να έχει κι αυτός πατρίδα, με Ειρήνη και αδελφοσύνη, με τον Λαό της Παλαιστίνης. 

Παραμένω αμετακίνητος στη στάση μου, σαν άνθρωπος και σαν κομμουνιστής στο πλευρό όλων των λαών, που έχουν δεχτεί τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών. Της Κούβας ,της Κύπρου, της Συρίας, του Ιράκ και της Ουκρανίας.

Όλων των φτωχών λαών του κόσμου που είναι κάτω από την βάρβαρη εκμετάλλευση , των ιμπεριαλιστικών χωρών αφαιμάσσοντας τους όλο τον πλούσιο ορυκτό πλούτο, καταδικάζοντας τους στην πείνα ,τον εξευτελισμό και τον θάνατο.

Πως μπορείς να κλείνεις με σιδερένιους πελώριους φράχτες και ηλεκτροφόρα καλώδια, δυόμισι εκατομμύρια ανθρώπους σε ένα θύλακα μικρότερο από την Θάσο, – λωρίδα της Γάζας -με απαγορευμένη την μετακίνηση, με ρεύμα και νερό , όποτε θέλει το δολοφονικό κράτος, του Ισραήλ, καταδικάζοντας τους, την πείνα και στην εξαθλίωση, χωρίς να περιμένεις αντίδραση?

Η στρατιωτική επιχείρηση των Παλαιστινίων μαχητών στη λωρίδα της Γάζας με εξοπλισμό μια παλιά μπουλντόζα για να ρίξουν τον φράχτη και να ενεργήσουν σε φυλάκια και σπίτια αποίκων που είναι παράνομα εκεί.

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός με την εκτόξευση ρουκετών, έδειξε για άλλη μια φορά ότι όσο δυνατός και να είναι ο ιμπεριαλισμός μπορεί να νικηθεί.

Τα ΜΜΕ καθημερινά μας μεταδίδουν εικόνες, μιλούν για τρομοκράτες για την φρίκη που σκόρπισαν οι Παλαιστίνιοι μαχητές, – αποκεφαλίζοντας μωρά μέσα στην κούνια τους ,για βιασμό ανυπεράσπιστων γυναικών κακοποίηση αιχμαλώτων, ποτίζοντας μας με δηλητήριο και ψέματα για τον δίκαιο αγώνα
του Παλαιστινιακού λαού. Ότι εμετικό μας μεταδίδουν είναι ψεύτικο και υποκριτικό. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αλλάξουν τα ανακλαστικά του λαού μας που πάντα ήταν με το μέρος του Παλαιστινιακού λαού,με ψέματα και συκοφαντίες.

Τα πιο κάτω στοιχεία της διεθνούς αμνηστίας είναι τρομακτικά και καταδεικνύουν τον πραγματικό τρομοκράτη.

ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΜΌΝΟ ΧΡΌΝΟ 250 Παλαιστίνιοι νεκροί ανάμεσα τους και 50 παιδιά από τις κατοχικές δυνάμεις στην δυτική όχθη.

Τον Φλεβάρη του 2023 Ισοπέδωσαν την Ναμπλούς με 140 νεκρούς κυρίως άμαχους και μικρά παιδιά, το ίδιο έκαναν και στην Νατζιν τον Ιούλιο, ισοπεδώνοντας, τα πάντα με 111 νεκρούς και χιλιάδες εκτοπισμένους.

Από το 1967 και μετά οι νεκροί Παλαιστίνιοι ,είτε από τον κατοχικό στρατό του Ισραήλ ,είτε από τα προκρόμ των Ισραηλινών εποίκων ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, ανάμεσα τους δεκάδες χιλιάδες παιδιά, ενώ οι εκτοπισμένοι και πρόσφυγες Παλαιστίνιοι ξεπερνούν τα 6,5 εκατομμύρια.

Από τα παλαιστινιακά εδάφη που είχαν απομείνει , το 1967 το 95% έχει έρθει στην κατοχή του ισραηλινού κράτους δολοφόνου. Με συνεχείς παράνομους εποικισμούς και εκτοπισμό των Παλαιστινίων πολιτών από τα εδάφη τους.

Οι καθημερινές διακρίσεις ,οι εξευτελιστικοί έλεγχοι και με αυστηρό έλεγχο διακίνησης είναι καθημερινό φαινόμενο.

Σήμερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι βομβαρδισμοί στη λωρίδα της Γάζας ,στην πιο πυκνοκατοικημένη, περιοχή του κόσμου πλήττουν αδιάκριτα σπίτια, σχολεία, παιδικούς σταθμούς με εκατόμβες νεκρούς αμάχους και μικρά παιδια.Ποιοί είναι λοιπόν τα κτήνη και οι τρομοκράτες?

Η επιχείρηση του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ για τον αφανισμό και την γενοκτονία των Παλαιστινίων συνεχίζεται με τον πιο βάρβαρο ρυθμό με την υποστήριξη, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Κυβέρνηση και όλα τα άλλα αστικά κόμματα ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΛ. ΛΥΣΗ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ μιλούν για νόμιμη άμυνα του Κράτους του Ισραήλ αλήθεια ποιά νόμιμη άμυνα? Την επιθετικότητα, την εθνοκάθαρση και τον αφανισμό των παλαιστίνων νομιμοποιούν, το αίμα χιλιάδων αθώων, παιδιών και αμάχων.

Σύσσωμη και η ιμπεριαλιστική δύση, ΕΕ ΗΠΑ. αποσιωπούν το γεγονός της ομόφωνης απόφασης της βουλής των Ελλήνων για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους και γιατί έμεινε στα χαρτιά, χωρίς
την αναγνώριση του και επίσημα από το Ελληνικό κράτος.

Αποσιωπούν τον αφανισμό και την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά, για μεγαλύτερη ανάφλεξη στην περιοχή.

Αναπτύσσοντας μια μεγάλη αρμάδα ΝΑΤΟϊκών πλοίων με δύο αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ και με συμμετοχή της χώρας μας, με την φρεγάτα Ψαρά, έτοιμοι για έναν ακόμη ιμπεριαλιστικό περιφερειακό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς της Μεσογείου και πιο ειδικά για την χώρα μας με άμεσο κίνδυνο αφανισμού μας. αφού ¨φιλοξενούμε ¨πάνω από 25 Αμερικάνικες βάσεις που θα εμπλακούν και αυτές 

Σήμερα ,ακόμη πιο πολύ ,όλοι οι τίμιοι άνθρωποι, οι γνήσιοι πατριώτες, πρέπει ανεπιφύλακτα να σταθούμε στο πλευρό των αδελφών μας παλαιστινίων, να απαιτήσουμε την επίσημη, αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους με βάση την ομόφωνη απόφαση της βουλής των Ελλήνων το 2015.
  • Αναγνώριση των συνόρων του 1967 με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ Για δυο κράτη που θα ζουν με ειρήνη μεταξύ τους.
  • Να βάλουμε φραγμό στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για ένα γενικευμένο περιφερειακό πόλεμο στην ανατολική Μεσόγειο, καμία συμμετοχή των στρατευμένων παιδιών του λαού μας έξω από τα σύνορα της πατρίδας μας.
  • Άμεση επιστροφή της φρεγάτας Ψαρά.
  • Κλείσιμο όλων ων Αμερικανονατοϊκών βάσεων που αποτελούν μέγιστη απειλή, σε περίπτωση πολέμου για το λαό μας.
Αυτό είναι το μεγάλο καθήκον σήμερα κάθε Έλληνα που έχει πραγματικά
πατριωτικά αισθήματα.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου