50η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 

Του Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι (Marwan E. Toubassi) *

Εμείς οι Παλαιστίνιοι που αντιμετωπίζουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα της γενοκτονίας από τις αρχές της αποικιακής ισραηλινής κατοχής, βρισκόμαστε πάντα παρόντες στο πλευρό των Ελλήνων αδελφών μας μνημονεύοντας την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου που έλαβε χώρα πριν από 50 χρόνια εναντίον της φασιστικής στρατιωτικής δικτατορίας.

Είναι οι ίδιοι καταπιεστές του παλαιστινιακού λαού μας σήμερα, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ, συστρατεύτηκαν και τότε υπερασπιζόμενοι την στρατιωτική δικτατορία το 1967 καταλύοντας τη δημοκρατία στην Ελλάδα.

Η αλληλεγγύη και η αδελφοσύνη μεταξύ των λαών είναι δρόμος αμφίδρομος και συχνά δρόμος αντίθετος με τις επίσημες πολιτικές αποφάσεις που αδιαφορούν για τη ζωή και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων.

Σήμερα, με συγκίνηση και σεβασμό αποτίουμε φόρο τιμής για τις θυσίες των φίλων μας, των Ελλήνων αγωνιστών της ελευθερίας που πάλεψαν για τη δημοκρατία στην Ελλάδα.

Ζήτω η Ελληνο-Παλαιστινιακή φιλία!

* Πρώην πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, συνιδρυτής του Προοδευτικού Φόρουμ ΕλληνοΠαλαιστινιακής Αλληλεγγύης.

Πηγή: thepressproject.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου