Ο Ισραηλινός Εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας του Παιδιού – 6.000 σκοτωμένα παιδιά στην Γάζα


Το Ισραηλινό Κράτος Κατοχής τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού καταρρίπτοντας μια σειρά από ρεκόρ σε αριθμούς σκοτωμένων παιδιών στα πεδία του βάρβαρου πολέμου κατά του παλαιστινιακού λαού στην Λωρίδα της Γάζας, πάνω από 6.000 παιδιά σκοτώθηκαν, 9.000 τραυματίστηκαν και περίπου 1.800 αγνοούνται

Του Μουσταφά Μπατίχι

Στις 20 Νοεμβρίου κάθε χρόνο, ο κόσμος γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα του παιδιού με βάση του ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το 1954 «για την ενίσχυση των διεθνών δεσμών και την ευαισθητοποίηση της ανθρωπότητας για τα παιδιά του κόσμου και την βελτίωση της ευημερίας τους», σε αυτή την ημερομηνία γιορτάζεται επίσης η υιοθέτηση από τα Ενωμένα Έθνη της «Διακήρυξη των δικαιωμάτων του παιδιού» το 1959, καθώς και η επικύρωση της «Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού» το 1989 . Και τα δύο ψηφίσματα τονίζουν τα δικαιώματα των παιδιών για Προστασία, Εκπαίδευση, Υγειονομική Περίθαλψη, Στέγη και Καλή Διατροφή.

Το Ισραηλινό Κράτος Κατοχής τίμησε αυτή την διεθνή ημέρα καταρρίπτοντας μια σειρά από ρεκόρ σε αριθμούς σκοτωμένων παιδιών στα πεδία του βάρβαρου πολέμου κατά του παλαιστινιακού λαού στην Λωρίδα της Γάζας, πάνω από 6.000 παιδιά σκοτώθηκαν, 9.000 τραυματίστηκαν και περίπου 1.800 αγνοούνται.

Εφόσον ο αριθμός των θυμάτων των ισραηλινών εγκλημάτων πολέμου έχει ξεπεράσει τους 15.000 και αυξάνεται λεπτό με λεπτό, ώρα με την ώρα, τότε το μερίδιο των παιδιών της Γάζας και της Παλαιστίνης γενικά από αυτή την απόλυτη, ανάλγητη βαρβαρότητα τοποθετεί το ισραηλινό κράτος κατοχής στην πρώτη θέση όσον αφορά την στόχευση των παιδιών ιδιαίτερα, μεταξύ των επιλογών για πολέμους εξόντωσης, εθνοκάθαρσης και συλλογικής τιμωρίας σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία.

Αυτή η πρακτική δεν εκπλήσσει όσους παρακολουθούν την πορεία του ισραηλινού κράτους και την κρίνουν αντικειμενικά, δεδομένου ότι για 75 χρόνια εφαρμόζει αυτές τις πρακτικές σε συνδυασμό με τα χειρότερα πρότυπα της ρατσιστικής εποικιστικής αποικιοκρατίας.

Απ’ την άλλη, αυτό που δεν πρέπει να αγνοηθεί είναι η σιωπή των ηγετών του λεγόμενου «ελεύθερου κόσμου» σχετικά με τις θηριωδίες εναντίον των παιδιών της Παλαιστίνης, ή ακόμα και η συνενοχή τους, μαζί με το Ισραήλ, κρυβόμενοι πίσω από το δήθεν δικαίωμα του κατοχικού κράτους στην αυτοάμυνα και απορρίπτοντας την έκκληση για κατάπαυση του πυρός με το πρόσχημα ότι εξυπηρετεί την Χαμάς. Τρανό παράδειγμα ήταν η ντροπιαστική ψήφος ορισμένων χωρών στην πρόσφατη γενική συνέλευση του ΟΗΕ και το μόνιμο βέτο τον Αμερικανών και Βρετανών στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Ταυτόχρονα, αυτός ο «ελεύθερος δυτικός κόσμος» διαπράττει το πιο αποτρόπαιο αμάρτημα της παροχής στρατιωτικού εξοπλισμού, ηθικής υποστήριξης και υλικής χρηματοδότησης στους Ισραηλινούς εγκληματίες πολέμου. Όταν ο πρόεδρος της πρώτης υπερδύναμης του κόσμου, με τόση ευκολία  αμφισβητεί τον αριθμό των θυμάτων της Ισραηλινής βαρβαρότητας, και έτσι αγνοεί σκόπιμα τα 6.000 σκοτωμένα παιδιά, τότε ο Τζο Μπάιντεν μοιράζεται τους βαρβάρους τρόπους των Ισραηλινών εγκληματιών πολέμου στον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας του παιδιού, επικαλείται τις αναφορές των Αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών για να προωθήσει και να επιβεβαιώσει τα Ισραηλινά ψέματα για τα νοσοκομεία της Γάζας ως κέντρα της ηγεσίας της Παλαιστινιακής αντίστασης, αυτές οι μυστικές υπηρεσίες δεν μπορούσαν να τον ενημερώσουν ότι τα παιδιά στην Παλαιστίνη αποτελούν το 44% του πληθυσμού και στην λωρίδα της Γάζας το ποσοστό ανέρχεται σε 47%; Και μέχρι τώρα, τα παιδιά ξεπερνούν το 40% του συνόλου των θυμάτων της Ισραηλινής επιθετικότητας.

Δεν είναι περίεργο που οι περισσότεροι Ισραηλινοί αρνούνται να πάρουν μαθήματα για την ηθική του πολέμου και το διεθνές δίκαιο από τις ΗΠΑ και των συμμάχων τους σχετικά με την στόχευση των παιδιών ιδιαίτερα, τους θυμίζουν την περίφημη δήλωση της Madeleine Albright, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ότι «Η δολοφονία μισού εκατομμυρίου παιδιών στο Ιράκ είναι η κατάλληλη τιμή για το αμερικάνικο σχέδιο πίσω απ’ την εισβολή στο Ιράκ!».

*Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου έστειλε ένα μήνυμα στους Ισραηλινούς στρατιώτες στην Γαζα , για να τους εμψυχώσει και να τους υποκινήσει εναντίον των Παλαιστινίων . Αυτό το μήνυμα που διανεμήθηκε από το γραφείο του περιείχε αποσπάσματα από την Τορά: «Θυμηθείτε τι σας έκαναν οι Αμαληκίτες στον δρόμο όταν φύγατε από την Αίγυπτο», — Οι Αμαληκίτες αντιπροσωπεύουν το απόλυτο κακό στην εβραϊκή παράδοση, και αυτή η έκφραση χρησιμοποιείται ως αναφορά σε λαούς που απειλούν την εβραϊκή ύπαρξη, και ο Νετανιάχου την χρησιμοποιεί πολλές φορές –. Στο βιβλίο του Σαμουήλ, κεφάλαιο 15, εδάφιον 3, λέει «Και τώρα πηγαίνετε και χτυπήστε τους Αμαληκίτες, καταστρέψτε εντελώς όλα όσα έχουν και μην τους λυπηθείτε, εξοντώστε τους ολοκληρωτικά. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά και βρέφη και όλα τα ζώα τους.»

* Μουσταφά Μπατίχι, πρ. Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Παλαιστινιακής Πρεσβείας στην Αθήνα


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου