Ελλάδα: Μια χρονιά ταραχώδης και περίεργη


Τέμπη: Ο Μάρτης του 2023 στιγματίστηκε από το συστημικό έγκλημα των Τεμπών, το πένθος ενός ολόκληρου λαού για τον χαμό δεκάδων συμπολιτών μας και τις κινητοποιήσεις της νεολαίας ενάντια στην ατιμωρησία των υπευθύνων.
Συναυλία για το Νερό: Τον Απρίλιο ο λαός της Θεσσαλονίκης λέει ακόμα ένα «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού με την πάνδημη συμμετοχή του στη συναυλία που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος.
Εκλογές: Τον Μάιο και τον Ιούνιο έχουμε βουλευτικές εκλογές πάνω στην πορεία που είχε χαράξει η επίσκεψη του Αμερικάνου ΥΠΕΞ Αντ. Μπλίνκεν τον Φεβρουάριο. Το αποτέλεσμα 41-20 τροφοδοτεί πολιτικές εξελίξεις: γκρέμισμα του ΣΥΡΙΖΑ – εκλογή Κασσελάκη – διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ, κυριαρχία του Μητσοτάκη και μεγέθυνση της αλαζονείας της Ν.Δ. απέναντι σε δημοκρατία και λαό, επανάληψη του αποτελέσματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές με ταυτόχρονη τιμωρία κάποιων πολύ κακών υποψηφιοτήτων της Ν.Δ.
Φωτιές-Πλημμύρες: Το καλοκαίρι κάηκε όλη η Ελλάδα –μεγάλη απώλεια το δάσος της Δαδιάς– κι έπειτα ήρθε η πλημμύρα της Θεσσαλίας. Η χώρα κόπηκε στα δύο, χωρίς σιδηρόδρομο για μήνες. Νομοί ολόκληροι και νησιά κατακάηκαν, χωριά βυθίστηκαν, δρόμοι καταποντίστηκαν, πόλεις έμειναν για εβδομάδες χωρίς ηλεκτρικό και νερό. Τον Ιούνιο συνέβη και το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου με σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης και της Ε.Ε.
Ο χρόνος τελειώνει και η κυβέρνηση του Μητσοτάκη κάνει γενική επίθεση σε όλους τους τομείς και στο λαϊκό εισόδημα. Την ίδια στιγμή το πολιτικό σύστημα χτυπάει προσοχές στους δυτικούς συμμάχους και δηλώνει έτοιμο για «μεγάλες υποχωρήσεις» ώστε να έχουμε «ειρήνη» με την Τουρκία.

Πηγή: edromos.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου