«Ξεπουλιόμαστε» σιγά, σιγά στην Τουρκία; Η «ελεύθερη αγορά», η προπαγάνδα και άλλα περίεργα!


Του Πάρη Καρβουνόπουλου

Η μετατροπή της Ελλάδας σε ένα κράτος «δορυφόρο» της Τουρκίας, είναι ένας κίνδυνος που αν κι έχει δημόσια αναφερθεί από πολλούς αναλυτές, δεν έχει γίνει αισθητή από την ελληνική κοινή γνώμη, η οποία εδώ και χρόνια «καταναλώνει» θέλοντας και μη πολύ μεγάλες ποσότητες τουρκικής προπαγάνδας! Η εμμονή των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών να παίζουν για χρόνια πλήθος τουρκικών σήριαλ, ήταν ένας τρόπος. Η δικαιολογία ότι επρόκειτο για «φθηνό τηλεοπτικό προϊόν» άρα οι νόμοι της «ελεύθερης αγοράς» σχεδόν το επέβαλαν , δεν μπορεί να σταθεί για μία χώρα όπως η Ελλάδα , η οποία αντιμετωπίζει απειλή υπαρκτή από την Τουρκία. Κι όπως φαίνεται οι στόχοι που έχει θέσει η Τουρκία για τον έλεγχο της Ελλάδας, εκτός από την «στρατιωτική απειλή», περιλαμβάνουν και την εξαγορά της! Μέθοδος αναίμακτη ,αλλά αποτελεσματική…

Η πρόθεση Ελλήνων και Τούρκων «κεφαλαιούχων» για συνεργασία δεν είναι κάτι κρυφό. Και δεν αναφερόμαστε στα «μεγάλα» των εξορύξεων. Εξίσου «μεγάλα» είναι και άλλα σχέδια, όπως για παράδειγμα τα αιολικά πάρκα, για τα οποία προσφάτως ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ότι μας αφορά δεν πρόκειται να τα επεκτείνουμε πέρα από τα 6 ναυτικά μίλια!

Αναλύσεις πολύ έγκυρων ειδικών που έχουν γίνει και στο militaire channel έχουν επισημάνει τον κίνδυνο της «οικονομικής κατάκτησης» μας. Ο διεθνολόγος Γιάννης Χουβαρδάς και ο πρέβυς ε.τ Γιώργος Αυφαντής είναι δύο απ΄ αυτούς που έχουν επισημάνει την πρόθεση Ελλήνων-Τούρκων ισχυρών επιχειρηματιών να συνεργαστούν.

Όλα αυτά επανήλθαν στο προσκήνιο από μία αφορμή που πολλοί θα την χαρακτηρίσουν ασήμαντη. Την απόλυση του Σέρβου προπονητή Ιβάν Γιοβάνοβιτς, από την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟ και την αντικατάσταση του από έναν Τούρκο.
SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ – ΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Να υπενθυμίσουμε ότι ο «μπασκετικός» ΠΑΟ από την αρχή της σεζόν έχει Τούρκο προπονητή τον Εργκίν Αταμάν, ο οποίος «έκλεψε την παράσταση» κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα! Η συνάντηση του με τον Τούρκο πρόεδρο απασχόλησε κάποια κανάλια, πολύ περισσότερο από το τι έχασε η Ελλάδα απ΄ αυτή τη συνάντηση.
Επίσκεψη του Προέδρο της Τουρκίας Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη πρεσβεία της Τουρκίας. Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τώρα έχουμε την πρόσληψη ενός Τούρκου προπονητή και στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟ. Ξεπερνώτας το εύλογο ερώτημα αν υπάρχουν Έλληνες ή άλλης εθνικότητας προπονητές, αλλά και τα σχόλια περί «δημοσιογραφικών υπερβολών» που παντού «βλέπουν σενάρια», μεταφέρουμε το πολύ εύστοχο σχόλιο που έγραψε ο Κρίτων Βασιλικόπουλος στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

«Το εντυπωσιακό δεν είναι η απόλυση Γιοβάνοβιτς.

Είναι η πρόσληψη Τερίμ με μεσολάβηση του Ατζούν, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα θα μπει και στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ Παναθηναΐκός.

Του Ατζούν που σύμφωνα με τον Μπέο θα πάρει τον Βόλο και που είναι το «πρώτο βιολί» στο «ψυχαγωγικό» πρόγραμμα του ΣΚΑΙ.

Του ΣΚΑΙ που είναι το κατεξοχήν κυβερνητικό κανάλι.»
Όπως σωστά επισημαίνει, δεν είναι το θέμα ότι προσλαμβάνονται Τούρκοι προπονητές σε ελληνικές ομάδες. Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα προς προβληματισμό.

Να υπενθυμίσουμε μόνο ότι μία από τις πρώτες επισκέψεις που δέχτηκε ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης ,στο γραφείο του στη Βουλή , όταν είχε εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ -ούτε καν πρωθυπουργός δηλαδή- ήταν αυτή του Τούρκου μεγιστάνα Ρ.Κοτς, ο οποίος είχε εξαιρετική σχέση και με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Να προσθέσουμε ότι ο όμιλος Koc εξαγόρασε το 2005 από κοινού με τη Shell το 51% της κρατικής τουρκικής εταιρείας πετρελαίου, αντί 4 δισ. ευρώ.

Υπάρχει επίσης η υπόθεση τη Folli-Folie για την οποία υπάρχει θέμα και αυτό δεν ήταν …ο Μάκης Μπαλαούρας!

Ο τουρκικός κολοσσός Κοτς, είχε προβεί σε μία σκανδαλώδη κατά πολλούς σύμβαση παρέα μαζί με την Folli-Follie: παραχώρηση το 2012, της μαρίνας Μυτιλήνης για 40 χρόνια σε ελληνοτουρκική κοινοπραξία εταιρειών στην οποία συμμετείχαν αφενός η «αμαρτωλή», όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, Folli Follie και από την άλλη η Setur Servis Turistik, συμφερόντων της πανίσχυρης τουρκικής επιχειρηματικής οικογένειας Κοτς!

Θα προτιμήσουμε λοιπόν να χαρακτηριστούμε «υπερβολικοί» από «πεφτο-συννεφάκηδες». Καλή η «ελεύθερη αγορά», αλλά έχει κι αυτή κανόνες, οι οποίοι προσαρμόζονται στις ανάγκες και τους στόχους κάθε χώρας. Στην Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι έχουμε απέναντι μας μια χώρα επιθετική και επεκτατική. Ειδικά δεν πρέπει να το ξεχνούν οι «νεοφιλελεύθεροι» λάτρεις της «ελευθερίας του κέρδους», που αποδεικνύονται εξαιρετικά πιο επικίνδυνοι από αφελείς «διεθνιστές». Το πιο εξοργιστικό είναι ότι οι «νεοφιλελεύθεροι» μεταξύ άλλων «πουλάνε» και πατριωτισμό, ο οποίος πάντα συνοδεύεται από πολλά δις εξοπλισμών!

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου