Προκλητική κρίση ''ειλικρίνειας'' του Κ. Χατζηδάκη: ''Δεν καταργούμε τον ΦΠΑ διότι οι φρεγάτες κοστίζουν!''


Πλέον δεν έχουν πρόβλημα να είναι αμερικανοτσολιάδες και να το δείχνουν. Φτάνουν, μάλιστα, στο σημείό να λένε ευθέως ότι «χαρατσώνουν»..

Πλέον δεν έχουν πρόβλημα να είναι αμερικανοτσολιάδες και να το δείχνουν. Φτάνουν, μάλιστα, στο σημείό να λένε ευθέως ότι «χαρατσώνουν» τον λαό για να «ταΐζουν» την πολεμική βιομηχανία και να ενισχύουν τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια!

Αυτό ομολόγησε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, έτσι απλά, χωρίς ντροπή, χωρίς ίχνος απολογίας προς το λαό.

Πρόκειται για μια αδιανόητη δήλωση με την οποία καταρρίπτεται πλήρως το τεράστιο ψέμα της κυβέρνησης περί δήθεν αναποτελεσματικότητας του μέτρου κατάργησης του ΦΠΑ. Η ίδια κυβέρνηση αποκαλύπτει με «άριστο» τρόπο τα ψέματά της με προκλητικές και εξοργιστικές αλήθειες.

«Οι φρεγάτες και τα αεροπλάνα στοιχίζουν, από κάπου πρέπει να βρεθούν» απάντησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός στο ερώτημα για την (μη) κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Με αυτόν τον τρόπο έκανε σαφές ότι ο λαός με τη φορολεηλασία καλείται να πληρώσει για τους εξοπλισμούς που κατά βάση ικανοποιούν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ στην περιοχή!

Βέβαια, ο υπουργός δείχνει απόλυτη κατανόηση για τη ληστεία που διαπράττεται μέσω της έμμεσης φορολογίας: «Όλα αυτά τα καταλαβαίνω, αλλά κάθε Έλληνας υπουργός Οικονομικών ξεκινά με μερικά γκολ από τα αποδυτήρια».

Ποια είναι αυτά; «Η εξυπηρέτηση του χρέους», «οι αμυντικές δαπάνες, δηλαδή φρεγάτες, αεροπλάνα», τα οποία «στοιχίζουν» και «από κάπου πρέπει να βρεθούν». Ο υπουργός, μάλιστα, είπε ότι «το τρίτο είναι οι συντάξεις» αποφεύγοντας, φυσικά, να αναφερθεί στις εισφορές των ασφαλισμένων… χάθηκαν.

Πώς το έλεγε ο Μπρέχτ;

«Τον πεινασμένο, που σ’ άρπαξε

το τελευταίο ψωμί, σαν εχτρό τον αντιμετωπίζεις.

Μα τον κλέφτη, που δεν πείνασε ποτέ του

δεν ορμάς ν’ αρπάξεις από το λαρύγγι».Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου