Δένδιας: Θα προτείνω να αναλάβει η Ελλάδα τη διοίκηση της ευρωπαϊκής επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα – Μέγιστη η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό βούρκο!


Πρωταγωνιστικό ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της διεθνούς ναυτικής δύναμης που αναπτύσσεται στην περιοχή με την επωνυμία «Φρουρός Ευημερίας», επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση με στόχο να περιφρουρήσει την «ευημερία» των κερδών των μεγάλων ομίλων και των εφοπλιστών.

Συγκεκριμένα, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να δηλώσει συμμετοχή με ελληνική φρεγάτα στην επιχείρηση, τώρα διεκδικεί να αναλάβει η Ελλάδα τη διοίκηση της επιχείρησης, προσφέροντας το Στρατηγείο της Λάρισας ως επιχειρησιακό κέντρο.

Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, «θα συζητήσουμε για την Ευρωπαϊκή Επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα και θα προτείνω, θα προσφέρω, να αναλάβει η Ελλάδα τη Διοίκηση της Επιχείρησης, όπως επίσης θα προσφέρω το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση».


Θα προτείνω να αναλάβει η Ελλάδα τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα και θα προσφέρω το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την συγκεκριμένη επιχείρηση, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά την προσέλευσή του στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Ολόκληρη η δήλωση Δένδια:

«Θα μιλήσουμε σήμερα, εκτός από την Ουκρανία, για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα. Αφενός μεν, για να δούμε τι ευκαιρίες υπάρχουν για την ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, αλλά και για να δούμε τι συμβατότητες μπορεί να δημιουργηθούν για το Ελληνικό Σύστημα Αμυντικής Καινοτομίας το οποίο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε. Επίσης, θα συζητήσουμε για την Ευρωπαϊκή Επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα και θα προτείνω, θα προσφέρω, να αναλάβει η Ελλάδα τη Διοίκηση της Επιχείρησης, όπως επίσης θα προσφέρω το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση. Ευχαριστώ πολύ».


Υπενθυμίζεται πως την ώρα που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν σε όλη τη Μέση Ανατολή, η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ ενισχύεται στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, στο όνομα της «προστασίας της ναυσιπλοΐας», μετά τις επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης.


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου