Τα εθνικά σύμβολα των καταπιεσμένων


Του  Μανόλη Μούστου

Ε, θα την πω την αμαρτία μου.

Εμένα μου αρέσουν τα εθνικά σύμβολα των καταπιεσμένων. Και ξενερώνω όταν τα γελοιοποιούν.

Γουστάρω να βλέπω τη γαλανόλευκη στην πύλη του Πολυτεχνείου, να ανεμίζει δίπλα από τους εξεγερμένους φοιτητές ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα. Ή να την κρατάνε οι αντάρτες του ΕΑΜ πριν την έφοδο ενάντια στα ναζιστικά στρατεύματα.

Όπως πολύ μου αρέσει η παλαιστινιακή σημαία στα χέρια των παιδιών της Γάζας όταν πετάνε πέτρες ενάντια στα ισραηλινά τανκς. ΄Η η σημαία των Βάσκων όταν μάχονται ενάντια στην απολυταρχία του Φράνκο και το ισπανικό στέμμα.

Κι αυτό γιατί οι σημαίες των καταπιεσμένων είναι ένα από τα όπλα τους ενάντια στην ιμπεριαλιστική παγκοσμιοποίηση.

Διότι η ελληνική σημαία δεν ξεφτιλίστηκε από τη Γεωργία Λαλέ και το καλλιτεχνικό σχόλιο της για την έμφυλη βία στην Ελλάδα.

Η ελληνική σημαία, όπως και η εθνική αξιοπρέπεια των Ελλήνων, έχουν ξεφτιλιστεί προ πολλού. Και μάλιστα υπεύθυνοι για αυτό είναι εκείνοι που τώρα παριστάνουν τους τιμητές των συμβόλων. Υπεύθυνοι για τον διασυρμό είναι διαχρονικά οι εκπρόσωποι της εγχώριας ελίτ, που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μπανανία και σε διαλυμένη αποικία της Δύσης.

Είναι φοβερός ο ζόρες του Γεραπετρίτη να αποσυρθεί η ροζ σημαία για λόγους «εθνικής αξιοπρέπειας» όταν ο ίδιος άνθρωπος πριν δύο εβδομάδες παραλίγο να ακουμπήσει το πάτωμα με τη μύτη από το προσκύνημα στον αρχιφασίστα Σουλτάνο.

Και είναι επίσης φοβερό το άγχος του Νάτσιου και της «πατριωτικής» υποτίθεται Νίκης για τα εθνικά σύμβολα της Ελλάδας όταν εδώ και δύο μήνες δεν έχουν βγάλει άχνα που η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε δουλάκι των σιωνιστών Ισραηλινών δολοφόνων.

Στη Λαλέ σκληροί πατριώτες, στους Ισχυρούς γλύφτες και ραγιάδες.

Και συγγνώμη ρε φίλοι που με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα ανακαλύπτετε για πολλοστή φορά τα δεινά του «πατριωτισμού» αλλά το πρόβλημα στη χώρα μας είναι το ακριβώς ανάποδο: Η εγχώρια ελίτ, οι κυβερνώντες και το πολιτικό σύστημα δεν διαθέτουν κανενός είδους πατριωτισμό. Αν αγαπούν κάτι αυτό είναι οι καρέκλες τους και οι μπίζνες τους. Πάντως, σίγουρα όχι η Ελλάδα, ο λαός της και τα σύμβολα του. Για αυτό και τα πουλάνε σε κάθε ευκαιρία.

Κάπου έλεος, λοιπόν, με το διαδικτυακό ξεσάλωμα ενάντια στην Ελλάδα ή με τους Έλληνες που είναι όλοι τους γυναικτόνοι ή εθνικιστές.

Μην μισούμε τόσο πολύ αυτήν τη δύστυχη πατρίδα.

Δυστυχώς, οι καταπιεσμένοι είμαστε οι μόνοι που έχουμε μείνει για να την αγαπήσουν.

Πηγή: edromos.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου