1 Εκατομμύριο Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές από το 1967


Ημέρα Παλαιστίνιων Κρατουμένων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελληνική Δημοκρατία Yussef Dorkhom δηλώνει: «Στις 17 Απριλίου κάθε χρόνο, η Ημέρα των Παλαιστινίων Kρατουμένων είναι αφιερωμένη στους Παλαιστίνιους κρατούμενους που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές και στην κεντρική σημασία των αναφαίρετων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων για δικαιοσύνη, ελευθερία και αυτοδιάθεση». Και πρόσθεσε: «Το Ισραήλ, η κατοχική δύναμη έχει συλλάβει πάνω από 1 εκατομμύριο Παλαιστινίους από το 1967 και τους έχει μεταφέρει  βίαια σε φυλακές έξω από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, παραβιάζοντας κατάφωρα το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».

Ο Πρέσβης Dorkhom τονίζει: «Οι Παλαιστίνιοι που προστατεύουν την οικογένεια τους, τα σπίτια και τη χώρα τους κρατούνται και υπόκεινται στους νόμους του ισραηλινού απαρτχάιντ και στις αποικιακές πολιτικές που ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου, τη στιγμή που οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής υποστηρίζουν και προστατεύουν τους παράνομους ισραηλινούς εποίκους να διαπράττουν εγκλήματα πολέμου κατά του γηγενή Παλαιστινιακού Λαού και των περιουσιών του στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και δεν λογοδοτούν ή έστω συλλαμβάνονται”.

Ο Πρέσβης Dorkhom ζητά την άνευ όρων απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 9.400 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, συμπεριλαμβανομένων 200 κρατουμένων παιδιών κάτω των 18 ετών, 71 κρατουμένων γυναικών και άνω των 3.661 σε διοικητική κράτηση, που κρατούνται χωρίς κατηγορία ή δίκη, και κάθε «αποδεικτικό στοιχείο» εναντίον τους αποκρύπτεται από αυτούς. Η διοικητική κράτηση είναι ένα από τα βασικά εργαλεία μέσω των οποίων το Ισραήλ έχει επιβάλει στο σύστημα του απαρτχάιντ του εναντίων των Παλαιστινίων από το 1948.

Πάνω από 20 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που συνελήφθησαν πριν από την υπογραφή των Συμφωνιών του Όσλο μεταξύ του Ισραήλ και της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης το 1993, εξακολουθούν να κρατούνται.

Από τις 7 Οκτωβρίου οι Ισραηλινές κατοχικές αρχές έχουν συλλάβει 7.895 Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων 258 γυναικών και 500 παιδιών, 64 δημοσιογράφων, 43 εκ των οποίων εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κράτηση και 23 έχουν καταδικαστεί σε διοικητική κράτηση. Έχουν εκδοθεί περισσότερες από (4430) διαταγές διοικητικής κράτησης. Οι ισραηλινές εκστρατείες κράτησης συνοδεύονται από πολλά εγκλήματα και παραβιάσεις, όπως βάναυσους ξυλοδαρμούς, βανδαλισμούς και καταστροφές σπιτιών κρατουμένων, κατάσχεση αυτοκινήτων, χρυσού και χρημάτων, επιπλέον της καταστροφής υποδομών ειδικά στους προσφυγικούς καταυλισμούς του Τουλκαρέμ και της Τζενίν. Τα ξημερώματα σήμερα, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής γκρέμισαν το σπίτι που ανήκε σε 2 Παλαιστίνιους κρατούμενους στην πόλη Μπάνι Ναΐμ, ανατολικά της Χεβρώνας, στο οποίο στεγάζονταν οι οικογένειές τους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών τους. Ο αριθμός των κρατουμένων δεν περιλαμβάνει τον αριθμό των Παλαιστινίων που κρατούνται στη Γάζα.

Οι συνθήκες στις ισραηλινές φυλακές για τους Παλαιστίνιους είναι σκληρές, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης των οικογενειακών επισκέψεων, ψυχολογικών και σωματικών βασανιστηρίων και ιατρικής αμέλειας, με τους άρρωστους κρατούμενους να μην μπορούν να λάβουν την κατάλληλη θεραπεία.

Ο αριθμός των ασθενών Παλαιστίνιων κρατουμένων έχει φτάσει τους 600 κρατούμενους, 200 από τους οποίους έχουν διαγνωστεί με χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων 22 κρατουμένων με καρκίνο και όγκους διαφόρων βαθμών. Οι άρρωστοι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι νοσηλεύονται σε κλινικές φυλακών του Ισραήλ και στερούνται θεραπείας στα Νοσοκομεία.

Ο αριθμός των μαρτύρων μεταξύ των Παλαιστινίων αιχμαλώτων έχει φτάσει τους 227 μάρτυρες από το 1967. 13 κρατούμενοι μαρτύρησαν στις ισραηλινές φυλακές μετά την 7η Οκτωβρίου λόγω των συστηματικών βασανιστικών εγκλημάτων, των επιθέσεων, της πολιτικής πείνας, της απομόνωσης και της αυξανόμενης ιατρικής άγνοιας που ήταν η κύρια αιτία του μαρτυρίου των κρατουμένων.

Πηγή: kommon.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου