Γλίστρησε στην φέτα ο Κυριάκος!


Του Απόστολου Αποστόλου

Κακός πολιτικός είναι εκείνος που ξέρει να λέει ψέματα, αλλά επικίνδυνος πολιτικός είναι εκείνος που πιστεύει τα δικά του ψέματα

Roberto Gervaso

Οι πολιτικοί ή αγνοούν ή προσπερνούν με ευκολία μια παλιά αλήθεια που λέει ότι η αποθέωση συγγενεύει με την πτώση. Οι ανοχύρωτοι πολιτικοί εγκέφαλοι βλέπουν μόνο την ακμή τους, ποτέ όμως την πτώση τους. Η άσκηση της πολιτικής όμως έχει πάντα ένα κόστος κατά την εφαρμογή της, γιατί όχι μόνο καθυστερεί την εκπλήρωση των υποσχέσεων της, αλλά και γιατί στερεί ελπίδες και όνειρα, περιορίζει προοπτικές και περιφρονεί το δίκαιο. Και όμως οι πολιτικοί προσανατολισμένοι και ενθαρρυμένοι από κυρίαρχα συμφέροντα και με πείσμα ακατάβλητο αδιαφορώντας για όλα, υπερβαίνουν το περίγραμμα της πολιτικής ηθικής και με μια διάσταση ασύνορη υπερασπίζονται το πρωτόγονο και ανήμερο ψέμα.

Την Παρασκευή (24/5) στην Ολομέλεια της Βουλής, με θέμα την ακρίβεια ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις τιμές των προϊόντων και όταν ήθελε να δείξει έναν ακόμη άθλο της επιτυχημένης πολιτικής του, σκόνταψε στην τιμή της φέτας. Η φέτα, ένα προϊόν που ήταν στα καθημερινά εδέσματα των Ελλήνων, η οποία σήμερα έχει γίνει απλησίαστη λόγω της τιμής της, αποκάλυψε την άγνοιά του πρωθυπουργού και τον καταρράκτη των ψεμάτων του, αλλά και την επικίνδυνη πληθωριστική πολιτική που ασκεί.

Ανέφερε ο πρωθυπουργός, με ακραίο κυνισμό και την ακέραιη ψευδολογία του, ότι κατάφερε μια ακόμη νίκη στον πληθωρισμό και πως η τιμή της φέτας είναι μόλις 6.28 ευρώ. Όσο και αν μιλάει ο πρωθυπουργός για νίκες επί της ακρίβειας, ουσιαστικά αποτελούν ήττες, γιατί δε γνωρίζει ούτε την τιμή της φέτας!


Ψέματα και την φέτα!

Η αβυσσαλέα ψευδολογία του, γκρεμίστηκε από το παραδοσιακό προϊόν της φέτας, καθώς δεν υπάρχει η τιμή που ανέφερε στη Βουλή στην ελληνική αγορά. Προσπαθώντας μάλιστα να διορθώσει τα όσα είπε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Μαρινάκης, άνοιξε τα χαρτιά της εφαρμοσμένης κυβερνητικής πολιτικής, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός αναφερόταν στην τιμή του μισού κιλού του προϊόντος, που ερμηνεύεται βέβαια από όσα είπε ο υφυπουργός, ότι μπορείς να νικήσεις την ακρίβεια τρώγοντας λιγότερο!

Η Ελλάδα είναι δεύτερη από το τέλος σε πληθωρισμό τροφίμων στην Ευρώπη αφήνοντας τη Μάλτα στην τελευταία θέση. Και σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), οι τιμές των αγαθών πραγματικά εκτοξεύτηκαν, ακόμη και με τα μέτρα που ελήφθησαν από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η υποκρισία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Καλό είναι όταν κάποιος επαινεί τις μπαλαφάρες περί νεοφιλελευθερισμού να υποψιάζεσαι και τις βραχώδεις πλευρές της ελεύθερης αγοράς λαμβάνοντας μέτρα προστασίας των νοικοκυριών. Δηλαδή το να καταργείς την ποινικοποίηση της αισχροκέρδειας (2019) και να έρχεσαι εκ των υστέρων να μιλάς για επιβαλλόμενα πρόστιμα, όταν όλοι γνωρίζουν ότι από τα επιβαλλόμενα πρόστιμα ελάχιστα θα λάβει το Δημόσιο και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις της αισχροκέρδειας θα προσφύγουν στα Διοικητικά Εφετεία και στο ΣτΕ, τότε η εφαρμοσμένη πολιτική αποτελεί βαρβαρότητα.

Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την πληθωριστική κρίση και την ασύμμετρη δύναμη που έχουν οι πολυεθνικοί κολοσσοί. Είχαν προηγηθεί όμως άλλοι πολιτικοί ηγέτες χωρών, εδώ και πολύ καιρό, που έστειλαν επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν χωρίς αντίκρισμα. Το ζήτημα όμως είναι πιο σύνθετο: Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων με την οικονομική πολιτική του πρωθυπουργού έχει εξαντλήσει τα όρια της. Κατά τα άλλα φαίνεται πως έχουμε ξεπεράσει πλέον τη φάση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής δοκιμής που υπερασπιζόταν με θέρμη η κυβέρνηση και έχουμε προχωρήσει στην αφασία της πολιτικής διαχείρισης.
 
Ο Γερμανός φιλόσοφος Μαξ Χορκχάιμερ (1893-1973) είχε πει ότι τα ψέματα έχουν μακριά πόδια που σημαίνει ότι μπορούν να παραχαράξουν κάθε αλήθεια και να σβήσουν όλα τα ίχνη ακρίβειας. Έτσι και αλλιώς η εποχή μας έχει εισέλθει σε μια φετιχιστική “αυτάρκεια” του φέικ. Το φέικ έχει αρτιώσει τη διάταξη του κόσμου. Η εποχή μας πάσχει από αβιταμίνωση αλήθειας και είναι βέβαιο ότι θα μας σκοτώσει όλους η χρόνια overdose ψευδολογία.

Πηγή: SLpress

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου