Πόσα χρήματα παίρνουν οι πολιτικοί που υποστηρίζουν το Ισραήλ


Οι διασημότροι Αμερικανοί πολιτικοί που υποστηρίζουν το Ισραήλ λαμβάνουν από ισραηλινα λόμπι ποσά που φτάνουν ακόμη και τα τέσσερα εκατομμύτια δολάρια ο καθένας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που οφείλουν να καταθέτουν οι ομάδες πίεσης που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.

Στην πρώτη θέση και με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους βρίσκεται ο σημερινός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ο οποίος, από το 1990 έως το 2024, έχει λάβει περισσότερα από 4.2 εκ δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάιντεν ήδη από τη δεκαετία του ’90 στήριζε κάθε εγκληματική ενέργεια του Ισραήλ, ακόμη και αν αυτό τον έφερνε σε σύγκρουση με την επίσημη στάση του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο ίδιος μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να δηλώνει ότι οι ΗΠΑ αν χρειαστεί θα έπρεπε να ακολουθούν την πρακτική του Ισραήλ να σκοτώνει γυναίκες και παιδιά για την προστασία των συνόρων του.

Την ίδια χρονική περίοδο ο Μπομπ Μενέντεζ έλαβε το ποσό των 2.5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η οικονομική ενίσχυση του Μενέντεζ για να προωθεί τις θέσεις του Ισραήλ αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας λόγω των ιδιαίτερα στενών σχέσεων του γερουσιαστή με την ελληνική ομογένεια και το ελληνικό ΥΠΕΞ. Υπενθυμίζεται ότι ο γερουσιαστής αντιμετωπίζει ήδη κατηγορίες χρηματισμού από ξένες κυβερνήσεις στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι χορηγείες που αφορούν το Ισραήλ.

Στην τρίτη θέση όσων λαμβάνουν κολοσσιαία ποσά από το ισραηλινό λόμπι βρίσκεται η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον με 2.3 εκ. δολάρια. Το τελευταίο διάστημα η Κλίντον σε κάθε δημόσια εμφάνιση της δέχεται σκληρότατη κριτική από παρευρικόμενους που την κατηγορούν ότι στηρίζει ενεργά τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Να σημειωθεί ότι οι πρώτοι 20 ευεργετηθέντες από το Ισραηλινό λόμπι έχουν λάβει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δολάρια ενώ σχεδόν 40 από τους επόμενους έχουν λάβει από μισό έως ένα εκατομμύριο.

Πηγή: INFO-WAR

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου