Για να σωθούμε όλοι μαζί...

Της Άννας Λοΐζου

Τον καημό κάποιου εραστή του πληκτρολογίου, διάβασα κάπου μέσα στο απέραντο πέλαγος του fb, ανάμεσα σε φωτογραφίες κάθε λογής, ευχές, καρδούλες και μικροσκοπικά σκιτσάκια (που εκφράζουν συμβολικά πλέον τα συναισθήματά μας), αναρτήσεις πάσης φύσεως και σχόλια αβάσταχτης ελαφρότητας. Έγραψε λοιπόν, ο εραστής, κάτω από ένα πολιτικό άρθρο: «Όλο διαπιστώσεις κάνετε κι εσείς. Όλο τα ίδια και τα ίδια. Για καμιά πρόταση ή λύση ούτε κουβέντα»..!!
Αισθάνθηκα την ανάγκη να τον πληροφορήσω, ότι κρυφή φιλοδοξία, ειλικρινής ευχή κι ελπίδα πολλών, είναι να χωνέψει καλά ο κόσμος τις - πραγματικά ενοχλητικές πλέον - επαναλαμβανόμενες διαπιστώσεις, ώστε να προχωρήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο επόμενο βήμα, δηλαδή τη συσπείρωση, που θα καταλήξει σε προτάσεις που θα οδηγήσουν στην πολυπόθητη λύση!

Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι κανείς δεν μπορεί μόνος του να αποφασίζει στο όνομα του λαού, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του, ακόμη κι αν είναι εκλεγμένος. Δυστυχώς εφαρμόζεται προς το παρόν με επιτυχία, από τις πρώην, τις νυν και τις υποψήφιες επόμενες κυβερνήσεις μας, που ελπίζουν ότι θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτική, μεταμφιεσμένοι σε σωτήρες. Όμως η τακτική του «Αποφασίζω και διατάζω», όπως και του «Διαίρει και βασίλευε» έχει ημερομηνία λήξης. Και ο λόγος είναι απλός: Το λογικό και δημοκρατικό είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι να αποφασίζουν για τη ζωή τους. Το ιδεατό, αλλά όχι και ανέφικτο, είναι οι πολιτικές προτάσεις να γεννιούνται μέσα από τον κόσμο, το λαό, τους ανθρώπους του μόχθου και του αγώνα, τους ανυπόταχτους, τους σκεπτόμενους, τους αμφισβητίες, τους αβόλευτους. Οι βολεμένοι, έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν, ούτε θέλουν να σκεφτούν.

Εν προκειμένω, οι προτάσεις για τη λύση του ελληνικού προβλήματος, μπορούν να προκύψουν, αποκλειστικά και μόνο, μέσα από τη γνώση, την ανάλυση των δεδομένων και τον πολιτικό διάλογο, ανάμεσα σε ανθρώπους που επιθυμούν τη λύση και έχουν τη διάθεση να τη βρούν. Είναι αυτοί που δε χρειάζονται «σπρώξιμο» για να αναζητήσουν ο ένας τον άλλον, να έρθουν σε επαφή, σε συζήτηση και δράση με άλλους ενεργούς πολίτες. Είναι αυτοί που έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και πίστη στο ανθρώπινο δίκαιο.

ΟΛΟΙ αυτοί, είναι ήδη στο δρόμο και δίνουν καθημερινές λύσεις μέσα από δράσεις, κυρίως τοπικής εμβέλειας. Όλοι γνωρίζουμε τα Κινήματα κατά των Πλειστηριασμών σε όλη την Ελλάδα, τις δράσεις Αλληλεγγύης, τις Εναλλακτικές Δράσεις, τις τράπεζες φαρμάκων, τα εθελοντικά ιατρεία, τις Συλλογικότητες τοπικού ενδιαφέροντος, τα κινήματα Πολιτών κατά των Τραπεζών, της Εφορίας, των Ασφαλιστικών Ταμείων, της ΔΕΗ, της ιδιωτικοποίησης του νερού κλπ. ΟΛΟΙ αυτοί, έχουν δημιουργήσει ή συμμετέχουν σε Ομάδες και Πρωτοβουλίες Πολιτών, που αν και μικρής δυναμικότητας ακόμη, είναι απλωμένες και διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα. Και είναι αμέτρητες!

Δεν μπορεί... Κάποια απ’ όλες θα βρίσκεται και δίπλα στο σπίτι σας! Αναζητήστε λοιπόν, την πλησιέστερη δράση της γειτονιάς σας και δραστηριοποιηθείτε μαζί με τους συνανθρώπους σας. Δώστε ιδέες, διαθέστε λίγο χρόνο, πάρτε γνώση κι αλληλεγγύη. Αισθανθείτε συναγωνιστές τους και θα πάρετε κουράγιο, θα ανακτήσετε τη χαμένη ελπίδα και θα μάθετε να αναγνωρίζετε την αλήθεια και να πολεμάτε γι’ αυτήν.

Όσο πιο γρήγορα το αποφασίσετε, τόσο πιο γρήγορα θα σωθούμε όλοι.
Και μην σκεφτείτε ότι όλα αυτά δεν έχουν νόημα επειδή εσείς περνάτε καλά. Απλά θυμηθείτε ότι όλοι οι σημερινοί άνεργοι, άστεγοι, πεινασμένοι και αυτόχειρες, κάποτε περνούσαν καλά, όπως εσείς!

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

  1. να ενημερωσουμε για να χαρειται οτι κατι επιτελους αρχισατε να λετε !! επισης οτι εμεις σαν ομαδα και στη γειτονια μας και οχι μονο τρεχουμε και συζητησεις με πολυ κοσμο κανουμε και τα οσα γραφουμε στο φ/β παρατηρουμε οτι διαβαζονται ....αλλα και αλλες πρωτοβουλιες προτεινουμε που βοηθουν την δημιουργια του πολυποθητου μετωπου αλλα αυτα σας ειναι δυσνοητα ...ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΓΚΑΖΩΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΣΑΣ.ομαδα αλλαζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή