Καταιγίδα πλειστηριασμών ακινήτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα! (πίνακες στοιχείων 18/10/2017)

Με 165 πλειστηριασμούς ακινήτων (εκ των οποίων οι 78 αφορούν σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες, οι 81 σε οικόπεδα και αγρούς και οι 70 σε επαγγελματικούς χώρους), σε ειρηνοδικεία όλης της χώρας, συνεχίζεται την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, η ανελέητη επίθεση στην ιδιωτική περιουσία των πολιτών. Με το πρόσχημα της αποπληρωμής ενός παράνομου δημόσιου χρέους, κλιμακώνεται η εγκληματική αφαίμαξη του λαού, στο πλαίσιο ενός καθεστώτος κατοχής που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Ειδικότερα, έχουν προγραμματιστεί 23 πλειστηριασμοί ακινήτων στην Αθήνα37 στα ειρηνοδικεία της περιφέρειας Αττικής, 14 στην Θεσσαλονίκη και 5 στην περιφέρεια ν. Θεσσαλονίκης.

Η καταιγίδα πλειστηριασμών σαρώνει όλη την Ελλάδα καθώς 86 ακόμη διεξάγονται σε ειρηνοδικεία της υπόλοιπης Επικράτειας (Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Σερρών, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Κοζάνης, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κέρκυρας, Λέσβου, Σάμου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Χαρακτηριστικά παραδείγματα εμπορικής αξίας ακινήτων που εκπλειστηριάζονται αυτή την Τετάρτη είναι τα εξής:


* Στο ειρηνοδικείο Καρδίτσας η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, επισπεύδει ένα οικόπεδο με μια παλιά πλινθόκτιστη κατοικία, αξίας 20.000 €, για οφειλή  41.028 ευρώ. Στο οίκημα αυτό που βρίσκεται σε χωριό του Ν. Καρδίτσας, κατοικούν οι γέροντες γονείς του οφειλέτη. Συμβολαιογράφος που θα εκτελέσει... τον πλειστηριασμό η Ελένη Ψαρρά.
* Στο ειρηνοδικείο Κορίνθου, η τράπεζα Πειραιώς επισπεύδει 2 χωράφια με μια αποθήκη συνολικής αξίας 19.614 €, για οφειλή ιδιώτη 118.914 με συμβολαιογράφο την Λαζάρου Μαρία.
* Στο ειρηνοδικείο Χαλκίδος η συμβολαιογράφος Βασιλική Ιωάννου, εκπλειστηριάζει 2 καταστήματα συνολικής αξίας 35.000 που επισπεύδει η τράπεζα Πειραιώς.
* Στο ειρηνοδικείο Λάρισας, η τράπεζα Πειραιώς επισπεύδει, μισό αγρό με κατάστημα πρατηρίου Καυσίμων, συνολικής αξίας 45.000 € για οφειλή 23.434, με συμβολαιογράφο τον Δημήτριο Παπαστεργίου. 
* Στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης η συμβολαιογράφος Γεωργία Χρουσαλά εκπλειστηριάζει διαμέρισμα αξίας 49.000 με επισπεύδοντα την Alpha Bank
* Στο ειρηνοδικείο Βασιλικών η τράπεζα Πειραιώς επισπεύδει πλειστηριασμό κατοικίας αξίας 51.000 € με συμβολαιογράφο την Βασιλική Τόλη για οφειλή 61.125 Ελβετικά Φράγκα.
* Στο ειρηνοδικείο Καλλιθέας επισπεύδεται πλειστηριασμός διαμερίσματος αξίας 90.000 € για οφειλή 203.312 €, από την HSBS Bank με συμβολαιογράφο την Στυλιανή Δημητρέλλου.

Ακολουθούν στον πίνακα, δεκάδες άλλα πραγματικά παραδείγματα μικρών οφειλετών αλλά και μικρής εμπορικής αξίας εκπλειστηριαζόμενων ακινήτων (66% επί του συνόλου), τα οποία προσπαθούν ν' αρπάξουν τραπεζίτες και άλλα κοράκια, στην κυριολεξία για ένα κομμάτι ψωμί, ρίχνοντας έτσι και την τιμή των υπόλοιπων ακινήτων στην χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους επισπεύδοντες, οι 131 είναι τράπεζες, οι 24 είναι ιδιώτες και οι 10 είναι εταιρίες.

Στους πίνακες που ακολουθούν (δημιουργήθηκαν από μέλη της πρωτοβουλίας «Δρόμος ανοιχτός») αναγράφεται το ειρηνοδικείο, η ιδιότητα του οφειλέτη, ο επισπεύδων, τα στοιχεία δικαστικού επιμελητή και συμβολαιογράφου, το ποσό οφειλής για το οποίο διεξάγεται ο κάθε πλειστηριασμός καθώς και την εμπορική αξία των ακινήτων, η οποία είναι και τιμή 1ης προσφοράς κατά την έναρξη του πλειστηριασμού.

(Για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση κάντε «κλικ» στο βελάκι πάνω δεξιά του πίνακα pdf )



Αν κάποια κινήματα κατά των πλειστηριασμών ή και μεμονωμένοι πολίτες χρειάζονται περισσότερα στοιχεία, ή εικόνα κάποιου συγκεκριμένου νομού με τα στοιχεία των πλειστηριασμών του, μπορούν να τα ζητήσουν στη διεύθυνση email της πρωτοβουλίας: dromosanoixtos@gmail.com 

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου