Κόκκινα δάνεια βαμμένα με το αίμα του λαού …

Σχολιασμός του ιστολογίου μας 

Σε άρθρο του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Reuters της 19-10-2017 που αφορά τα «κόκκινα δάνεια» και δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή ενημερωτική σελίδα του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, αποτυπώνεται ξεκάθαρα η παταγώδης αποτυχία της πολιτικής των μνημονίων.

Στο άρθρο αναγνωρίζεται ότι «τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανέρχονται στα €103 δισ., που αντιστοιχεί στο 60% του ΑΕΠ, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιθυμεί το ύψος των Μη εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) να μειωθεί κατά €38 δισ. μέχρι το τέλος του 2019».

Δεδομένου, όμως, ότι οι πρώτες κινήσεις αφορούν σε δάνεια ύψους περίπου 7 δις ευρώ, υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι να συμπληρωθεί ο στόχος της «εξάλειψης» από τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών κόκκινων δανείων ποσού 38 δις ευρώ, όπως επιδιώκει η ΕΚΤ.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι τα «κόκκινα δάνεια» (που δεν αναφέρονται πλέον έτσι, εκ του πονηρού από τον ΣΥΡΙΖΑ...) θα είναι κυριολεκτικά κόκκινα, βαμμένα με το αίμα του λαού.

Ενός λαού που εξαπατήθηκε, που του φόρτωσαν διάφορα παράνομα χρέη, τον υπερφορολογούν, του στέρησαν το δικαίωμα στην εργασία και συγχρόνως τον εξαθλίωσαν σε τέτοιον βαθμό, ώστε να είναι μαθηματικά, λογικά και οικονομικά αδύνατο να ανταποκριθεί όχι στην αποπληρωμή των δανείων του αλλά ούτε καν στις βασικές ανάγκες διαβίωσης.

Το επικείμενο ξεπούλημα των κόκκινων δανείων σε εξευτελιστικές τιμές σε ξένα funds, είναι ένα ακόμα τοξικό συστατικό στην συνταγή υποδούλωσης και περαιτέρω εξάρτησης, των μνημονιακών αντιλαϊκών πολιτικών μέσω των οποίων έχει εκχωρηθεί πλήρως η εθνική κυριαρχία, με αφορμή το υποτιθέμενο χρέος.

Έτσι γίνεται ακόμα πιο προφανές ότι όσοι πολίτες έχουν ακόμα κάτι να χάσουν και ανέχονται –εθελοτυφλώντας ή πλανεμένοι- την υφιστάμενη κατάσταση δεν είναι δυνατόν να  καταφέρουν να ξεφύγουν από τους δήμιους της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, που μας έχουν ήδη αποδείξει ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα μας καταστρέψουν αρπάζοντας τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία μας και λεηλατώντας τις ζωές μας.

Σ’ αυτές τις συνθήκες που η κοινωνία γύρω μας νοσεί,  υποφέρει και καταστρέφεται, είναι αδύνατον να μπορέσουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς και με κοινωνική συνοχή, αν δεν εκλείψουν οι εντεινόμενες κοινωνικές αδικίες με την ανατροπή του συνόλου των μνημονιακών πολιτικών.

Γιατί όταν η αδικία επιβάλλεται ως νόμος των δανειστών – δυναστών μας, τότε η αντίσταση μέχρις εσχάτων είναι η μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη επιλογή του λαού.

Οργάνωση, Αντίσταση και Αλληλεγγύη,  τώρα και για όσο χρειαστεί!


Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

  1. Ω ναι, οι διακοπές έρχονται και υπάρχουν περισσότεροι πεσέτες.
    Δεν ξέρετε πώς να ικανοποιήσετε όλες αυτές τις ανάγκες, έτσι είμαστε εδώ.
    Είμαστε ένας οργανισμός που χορηγεί δάνεια σε όσους έχουν ανάγκη είτε με τραπεζική μεταφορά είτε με πιστωτική κάρτα που θα αποσταλεί στη χώρα σας όπου κι αν βρίσκεστε. Τα δάνεια μας κυμαίνονται από 2000 έως 100000 ευρώ.
    Αν σας ενδιαφέρει παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτής της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: karakonstan90@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή