Στο... ντουμάνι, πάλι, οι «επαναστάτες ηγέτες» της αγροτιάς!

Του Κώστα Γιαννιώτη
       
(Δημοσιεύτηκε στις 26 –1– 2017)

Ντουμάνι ξανά από τις μηχανές των τρακτέρ!
Μπαίνει Φλεβάρης, βλέπεις, ανοίγει όπου να `ναι και το τριώδιο και πρέπει να γιορτάσουμε –όπως κάθε χρόνο, την ίδια εποχή– την ημέρα της... «εξαπάτησης της αγροτιάς»!

Θα τιμήσουμε πάλι την ημέρα των αγροτοπατέρων!
Ήρθε πάλι η ώρα να αναδέψουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και να βρίζει η μια κοινωνική ομάδα την άλλη, προς αγαλλίαση του καθεστώτος!

Θα κλείσουν οι δρόμοι (;) και... όσοι τυχεροί έχουν ακόμα δουλειά θα δεινοπαθούν και θα αγωνιούν για το μεροκάματο!

Θα κλείσουν (;) οι δρόμοι και όσες επιχειρήσεις έχουν καταφέρει να επιβιώσουν από τη λαίλαπα των κατακτητών δε θα μπορέσουν να διακινήσουν εμπορεύματα!

Αν όμως δεν κλείσουν τους δρόμους, ακριβώς για να αποφύγουν την αντιπαράθεση με την κοινωνία, και παραταχτούν στις άκρες των δρόμων, ποια θα είναι η ενόχληση για την κυβέρνηση και το καθεστώς κατοχής; KAMIA!!

Την ίδια ώρα οι κατακτητές και οι ντόπιοι πράσινοι, μπλε, κόκκινοι, κίτρινοι, ροζ και φούξια υπηρέτες τους, με την καφεδιά και το πούρο στο στόμα, θα τους παρακολουθούν από τις τηλεοράσεις και θα χασκογελάνε!
Θα απολαμβάνουν το θέαμα να βρίζει η μισή κοινωνία την άλλη μισή!
Τα βοθροκάναλα θα σιγοντάρουν πότε τους μεν και πότε τους δε!
Οι συζητήσεις και οι αντιπαραθέσεις στα «παράθυρα» θα έχουν στο κέντρο τους το... «αγροτικό» ζήτημα και οι θίασοι των κομματαρχών θα δίνουν ολονύχτιες παραστάσεις προς τέρψιν ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας που θα χάσκει!
Κάποιοι αρπακολλατζήδες της «πολιτικής» θα βρουν ευκαιρία να σαλτάρουν πάνω στα τρακτέρ και να ξαμολήσουν ό,τι μαλακία γουστάρει και τραβάει η όρεξη της κοινωνίας!
Τελικά, με την εξάντληση και την απογοήτευση χαραγμένες στα πρόσωπα θα ξαναγυρίσουν στα παιδιά τους και στο χωράφι τους να τα κοιτάζουν, και τα δυο, με δάκρυα στα μάτια!
Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια!
Κάθε... φέτος, αντιγραφή του κάθε... πέρυσι!

Τι προσδοκούν με αυτήν την τακτική;
Να φοβηθεί η «κυβέρνηση» για την εικόνα της, λες και η ίδια δεν ξέρει την αποτρόπαια εικόνα που αντανακλά η πολιτική της;
Λες και δεν ξέρει ότι πιο κάτω δεν έχει;
Ή μήπως καρτερούν αυτό που άκουσα από το στόμα αγροτοπατέρα να λέει σε συνέντευξη... «μήπως και καταφέρουμε να κερδίσουμε κάποιο από τα αιτήματά μας»!!
Η απόλυτη ξεφτίλα και η απόλυτη ταπείνωση του αγρότη στο πρόσωπο αυτού του τενεκέ που, αύριο –ποιος ξέρει –μπορεί να ζητήσει, ως υποψήφιος βουλευτής κάποιου κόμματος, και την ψήφο των αγροτών!

Ξέρει όμως αυτός! Κάνει καλά τη δουλειά του συστήματος!
Άλλωστε... του χρόνου πάλι εδώ θα είμαστε για την... «επέτειο» της αγροτιάς!

Ξέρουν κάτι τέτοιοι αγροτοπατέρες να προφυλάσσουν τα «κάστρα» του συστήματος! 
Κάστρα που θα μπορούσαν– με συντονισμένο αγώνα όλων των κοινωνικών ομάδων με τους αγρότες– να τα έχουν ρίξει μέσα σε λίγες μέρες!
Είναι οι τράπεζες και οι εφορίες της κάθε πόλης, κωμόπολης και κοινότητας που λειτουργούν εισπρακτικοί μηχανισμοί του... «θεριού»!

Αν, μαζί με τις τοπικές κοινωνίες, απέκλειαν αυτούς τους τροφοδότες του «τέρατος», πόσα ΜΑΤ θα είχε το κατοχικό καθεστώς για να τα σκορπίσει σε κάθε γωνιά της χώρας για να σπάσει τους αποκλεισμούς;

Μπορούν, οι αγρότες, να φανταστούν τον ενθουσιασμό και την ανάσα που θα ένιωθε η κάθε τοπική κοινωνία και τη συνδρομή και συμπαράσταση που θα τους προσέφερε;

Πόσες μέρες θα άντεχε το «θεριό» χωρίς αίμα;

Κι όσο για τα προβλήματά τους, ίδια κι όμοια με τα προβλήματα όλης της κοινωνίας, θα έβρισκαν τη λύση τους μέσα από τη συνολική και μόνιμη λύση των προβλημάτων που επέβαλαν στη χώρα μας οι κατακτητές!

Οι αγροτοπατέρες, οι «επαναστάτες ηγέτες» της αγροτιάς, το ξέρουν αυτό ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!

Δε θα περίμεναν εμένα να τους το υποδείξω!

Ο σκοπός τους όμως είναι να απομακρύνουν αυτόν τον κίνδυνο για το σύστημα, περιμένοντας την ώρα για την ανταμοιβή τους!

Οι αγρότες όμως γιατί τους αποδέχονται;

Γιατί τους ακολουθούν;

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

  1. Υποθέτω,ότι οι αγρότες τους αποδέχονται,γιατί δεν έχουν άλλους,καλύτερους ηγέτες,δεν έχουν εναλλακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή