Μαγνητοσκοπημένη η συνέντευξη τύπου της Επιτροπής Αγώνα για την υπεράσπιση της Μακεδονίας (βίντεο)

Αντισυνταγματική και άκυρη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο χαρακτηρίζει την συμφωνία για το «Σκοπιανό» ομάδα νομικών που συγκροτούν την Επιτροπή Αγώνα για την υπεράσπιση της Μακεδονίας και τη μη αλλαγή συνόρων στη Βαλκανική.

Η επιτροπή παραχώρησε συνέντευξη τύπου στις 28 Ιουνίου 2018, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (δες εδώ).

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, εκ μέρους των διοργανωτών, ο Γιώργος Μπούτρης ανέφερε τα εξής:

«Σας καλωσορίζουμε στην σημερινή συνέντευξη τύπου,
της Επιτροπής Αγώνα για την υπεράσπιση της Μακεδονίας και την μη αλλαγή των συνόρων στην Βαλκανική, η οποία έχει συγκροτηθεί στην Αθήνα.

Η Επιτροπή Αγώνα (την λέμε έτσι για συντομία), αποτελείται από μέλη πολλών δημοκρατικών πατριωτικών συλλογικοτήτων, πολλά από τα οποία συμμετείχαμε και στο συλλαλητήριο της Αθήνας με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιώργο Κασιμάτη, κ.ά.

Η Επιτροπή Αγώνα:
-συνεργάζεται φορείς και πρόσωπα των συλλαλητηρίων και των σχετικών συγκεντρώσεων σε όλη την Ελλάδα,
-μετά από δημοκρατικές συνεδριάσεις εξέδωσε κείμενο υπογραφών,
-μέλη της συμμετέχουν από κοινού στο τμήμα επικοινωνίας,
-κάλεσε και συμμετείχε στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα στις 15 και 16 Ιουνίου 2018
(όχι μπροστά στο μνημείο στον Αγνωστο Στρατιώτη, αλλά διακριτά από το οδόστρωμα της Αμαλίας έως τα σκαλιά της πλατείας).

Πιστεύουμε πως η αντίδραση των πολιτών, ενάντια στην μνημονιακή πλειοψηφία της βουλής, που υπογράφει ό,τι της ζητηθεί από το εξωτερικό, απηχείται εν προκειμένω, από το ίδιο μήνυμα που κι εμείς έχουμε καταλήξει ως πολίτες: «Δεν θυσιάζουμε την Μακεδονία, Δημοψήφισμα τώρα».

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν μόλις λίγες ημέρες από την συμφωνία της 17ης Ιουνίου, με κυβερνήσεις όπως της Γαλλίας και της Ολλανδίας, να αντιδρούν στην διεύρυνση της Ε. Ένωσης με χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και όσους στηρίζουν ή ανέχονται την συμφωνία της 17ης Ιουνίου.

Αποδεικνύουν, πως με την συμφωνία, όχι μόνο δεν αποκτήθηκε ένα νέο διπλωματικό κεφάλαιο για την χώρα, αλλά αντίθετα η Ελλάδα, από την επομένη της συμφωνίας, χάνει εν δυνάμει στηρίγματα και συμμαχίες που μπορούσαν να γίνουν, με αμοιβαίο όφελος, στη διεθνή σκηνή.

Πιστεύουμε, πως με την συμφωνία της 17ης Ιουνίου η Ελλάδα μπαίνει σε πορεία αποσταθεροποίησης των βορείων συνόρων της και συνολικά της Βαλκανικής και ενισχύει σχεδιασμούς οι οποίοι τελικά θέλουν να επιβάλουν την φιλοσοφία που ακολουθήθηκε από τις μεγάλες δυνάμεις της Δύσης, στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Η επιτροπή μας πιστεύει, ότι με βάση το πνεύμα της συμφωνίας της 17ης Ιουνίου, η κυβέρνηση και ο Υπ.Εξ. (σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις που επίσημα ανέλαβαν στην επίσκεψή τους στον Λευκό Οίκο προ εξαμήνου), σύντομα θα κινηθούν για απαράδεκτες υποχωρήσεις και σε ζητήματα που αφορούν τον Αλβανικό εθνικισμό, αλλά και το μεγάλο μέτωπο της Τουρκικής επιθετικότητας στην ζώνη Κύπρος - Αιγαίο – Θράκη.

Πιστεύουμε πως οι πολιτικές αυτές όχι μόνο δεν έχουν σχέση με την ειρήνη, την αλληλεγγύη και την συνεργασία των λαών, αλλά αντίθετα νομιμοποιούν και ενισχύουν αδικαιολόγητους και χωρίς πραγματική βάση εθνικισμούς, ώστε στο τέλος να οδηγηθεί σε ανάφλεξη η περιοχή.

Ως αγωνιζόμενοι δημοκράτες πατριώτες πολίτες, θεωρούμε αναγκαίο για αυτήν την συμφωνία, που θα καθορίσει την εξωτερική πολιτική της χώρας, να ερωτηθεί με δημοψήφισμα ο λαός, αντί να υπογράφει, ερήμην του, κάποιος υπουργός.

Σε αυτήν την κατεύθυνση παίρνουμε μια ανοιχτή - πανελλαδική πρωτοβουλία και καλούμε κάθε ανυπότακτο πολίτη, που τάσσεται με την σταθερότητα και την ΜΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ, να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία μας.
Διότι, ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ και δεν θα υπάρξει καμιά προοπτική ειρήνης στην περιοχή.

Το θέμα της συνέντευξης τύπου είναι: Νομική ανάλυση της συμφωνίας που υπέγραψαν οι δύο υπουργοί εξωτερικών της Ελλάδας και της ΠΔΓΜ κ.κ. Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ, στις 17.06.2018 στις Πρέσπες, παρουσία των πρωθυπουργών κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Για το συναρτώμενο θέμα, που είναι η πανελλαδική συλλογή υπογραφών, για την ισχυροποίηση της απαίτησης των πολιτών για σχετικό Δημοψήφισμα στην Ελλάδα,
έχουμε ήδη συγκεντρώσει πολλές υπογραφές χειρόγραφες, στο e-mail της επιτροπής και στο AVAAZ και συνεργαζόμαστε με άλλους φορείς και πρόσωπα που κάνουν το ίδιο,
ώστε να μπορέσουμε να τις συγκεντρώσουμε,
για να αποτελέσουν ένα μεγάλο μέσο πίεσης για το υπουργικό συμβούλιο και την κυβέρνηση, ώστε τελικά να ληφθούν οι αποφάσεις που θέλει ο λαός.

Εισηγητές θα είναι οι γνωστοί για τις δημοκρατικές πατριωτικές και κοινωνικές ευαισθησίες τους δικηγόροι: Θεοδωρόπουλος Σαράντος, Πελεκίδης Γαβριήλ και Κώνστας Αναστάσιος.
Παρέμβαση μέσω skype θα κάνει, ο -για τους επίσης παραπάνω λόγους γνωστός- καθηγητής συνταγματολόγος, Γιώργος Κασιμάτης».

Το κείμενο συλλογής υπογραφών για την διενέργεια δημοψηφίσματος:
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ

Τα βίντεο με τις εισηγήσεις, τοποθετήσεις και  ερωτήσεις:













Δρόμος ανοιχτός

2 σχόλια :

  1. Καλη η συνεντευξη,αλλα ηλθε πολυ αργα ,αγωνιουσαμε πολλοι και φωναζαμε διεκδηκουντες το μιζον,χωρις να θελω διολου να υποτιμησω το εθνικο
    ζητημα που ακουει στο ονομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ,αργησε να ξυπνηση η πνευματικη ηγεσια του τοπου και επετρεψε δια της ανοχης σε μια μικρη ομαδα ανθελλυηνων και επιορκων να διαλυση τον τοπο.Τα θεματα που απασχολουν τη χωρα και την οδηγουν σε αφανισμο ειναι πολλα,ας βγουμε εστω και τωρα ολοι οι ελληνες ,να δωσουμε τα χερια και να παρασυρουμε τους προδοτες του τοπου στην απωλεια και την τιμωρια,δεν μενει καιρος ,δεν εχουν αφεισει τιποτε ορθιο.Ε ιναι απανθρωποι ,εθνομηδενιστες συμφεροντολογοι,μισελληνες,δηθεν πατριωτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού η συμφωνία είναι αντισυνταγματική κ άκυρη,τι χρειάζεται το δημοψήφισμα κ μάλιστα σε μια "δημοκρατία" μπανανίας; Το ανώτερο που μπορούσαν να πετύχουν όσοι το ζήτησαν,θα ήταν,να μπη ένα αμφιλεγόμενο ερώτημα - όπως στο προηγούμενο δημοψήφισμα - κ να δώσουν ένα επιχείρημα στους κουΐσλιγκ της κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή