Άκου, Κασιδιάρη


Του Στάθη Σταυρόπουλου

Προσωπική επίθεση εναντίον μου εξαπέλυσε ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των υποψηφίων του ψηφοδελτίου των Μήδων για τον Δήμο των Αθηναίων.

     Σ’ αυτήν την επίθεση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι χαρακτηρισμοί, ορισμένοι εύστοχοι όπως το ότι είμαι κομμουνιστής κι ορισμένοι παιδαριώδεις και γελοίοι – αυτούς τους αντιπαρέρχομαι. Δεν αντιπαρέρχομαι όμως τις συκοφαντίες όπως ότι είμαι «συλλέκτης πολυτελών αυτοκινήτων», ότι έχω «δεξιά τσέπη» κι άλλα συναφή παρόμοια.

     Επειδή οι συκοφαντίες (όπως των εθνομηδενιστών ότι είμαι αντισημίτης) λέγε - λέγε - λερώνουν, έχω να πω σε σας κι όχι στον κ. Κασιδιάρη ότι, ναι είμαι συλλέκτης πολυτελών αυτοκινήτων - παιχνιδιών. Συλλέγω μινιατούρες αυτοκινήτων για να παίζω, να χαρίζω, να ανταλλάσσω με τους (ομοιοπαθείς) φίλους μου. Μένω στο νοίκι, έχω ένα καταχρεωμένο χτήμα και η δεξιά μου τσέπη ήταν πάντα άδεια κι άχρηστη – μόνον για τα κλειδιά μου.

     Στην αριστερή μου τσέπη μπήκαν και μπαίνουν όσα έβγαλα και βγάζω με το σπαθί μου, δηλαδή τον μισθό μου ως εργαζόμενος. Η ταξική μου θέση είναι στην εργατική τάξη, το ίδιο και η ταξική μου συνείδηση.

     Και τώρα προς τον κ. Κασιδιάρη: για δεξιές τσέπες να πεις στον ανθυποφύρερ σου Μιχαλολιάκο που είναι πολυιδιοκτήτης και σε όλους τους ακροδεξιούς όπως εσύ που απευθύνεσθε στον λαό απ’ τα δεξιά όπως τα αφεντικά. Ακροδεξιές τσέπες που τις γεμίζουν δεξιά συμφέροντα.

     Η ταπεινότης μου, Κασιδιάρη, είμαι κομμουνιστής και το δηλώνω με περηφάνια, εσύ γιατί δεν δηλώνεις με περηφάνια ότι είσαι ναζιστής και φασίστας, γιατί το κρύβεις, δειλός όντας έτσι και θρασύδειλος;

     Τον παχύ αγκυλωτό σταυρό που έχεις χαράξει στον ώμο σου, γιατί τον έχεις αν δεν είσαι ναζί; Γλαδιόλα είναι αυτό το αποτρόπαιο τατουάζ, για να πουλάς λουλούδια στα νυχτομάγαζα όπου κάνουν μπραβιλίκι οι φίλοι σου;

     Γιατί δεν λες στον κόσμο ότι είσαι φασίστας και κρύβεσαι πίσω απ’ τον φερετζέ του εθνικισμού – σπουδαίος φερετζές, που μόνο καταστροφές έφερε στην Ελλάδα. Ναι, δώσατε τη Μακεδονία στους Βούλγαρους. Ναι, συνεργασθήκατε με τους ναζιστές και ματώσατε τους Έλληνες. Όταν εκτελούσαν τους δημοκράτες, αριστερούς και δεξιούς, εσείς ήσασταν το δάχτυλο στη σκανδάλη του Γερμανού, του Ιταλού, του Βούλγαρου, του Βρετανού, του Αμερικανού, με έναν διαβολικά γκροτεσκ τρόπο ήσασταν …διεθνιστές! Η μαύρη διεθνής των δουλικών στα αφεντικά.

     Και ναι! είσθε οι επίγονοι και απόγονοι του θανάτου. Όχι μόνον του Παύλου Φύσσα κι όσων ακόμα έχετε φάει στη ζούλα, αλλά του θανάτου της ελευθερίας. Του θανάτου της δημοκρατίας. Του θανάτου της ανθρωπιάς – με τον ρατσισμό που σας δέρνει.

     Μαύρες στολές  με νεκροκεφαλές, μαύρες ψυχές χωρίς έλεος και γλύκα, ζόμπι μιας λαίλαπας που αιματοκύλησε την οικουμένη, ένας νεκροζώντανος εφιάλτης που υμνεί το Ολοκαύτωμα, περιπαίζει τους ιερούς νεκρούς, βεβηλώνει μνημεία και ηρώα, υμνεί τη Χούντα – εσείς οι προδότες της Κύπρου.

     Προσπαθείτε να παραπλανήσετε τον λαό πουλώντας πατριωτισμό – τι είδους πατριωτισμό; φιλοαμερικάνικο ή φιλοναζιστικό; Μια δουλίτσα σας δίνουν και σας έχουν στο τσεπάκι τα αφεντικά.

     Μιλάτε για Ελλάδα με τα τρισβάρβαρα ελληνικά σας, αναφέρεσθε στο προγονικό χωρίς να ‘χετε ιδέα για δαύτο, οι Σπαρτιάτες θα σας έφτυναν, οι Αθηναίοι θα σας εξόριζαν, οι Μακεδόνες θα σας θανάτωναν, οι φιλόσοφοι θα σας απεχθάνονταν, οι ποιητές θα απέστρεφαν το πρόσωπο και μόνον τίποτα μηδίσαντες θα σας άφηναν να κοιμηθείτε για μια νύχτα στον στάβλο τους.

     Μίασμα για την πατρίδα, μίασμα για την Ιστορία, μίασμα για τον πολιτισμό μας, αυτό είναι ο φασισμός. Κι αν τώρα ο νεοφασισμός και η ακροδεξιά ανέρχονται, επειδή ο καπιταλισμός υπονόμευσε τις αστικές δημοκρατίες, ως «μαύρη χειρ» των τυραννίδων ανέρχεσθαι. Και, ως τέτοια θα ξαναπέσετε. Σκούζοντας και ουρλιάζοντας, όπως οι βρικόλακες όταν τους βλέπει το φως.

     Μπορεί το σύστημα να χρειάζεται τώρα το «αντισύστημα» για να κάνει τη βρώμικη δουλειά εναντίον των ανθρώπων, αλλά οι άνθρωποι έχουν ένα «ελάττωμα»: ξεσηκώνονται εναντίον των υπερανθρώπων (που εκμισθώνουν τον ναζισμό σας) και εναντίον των υπανθρώπων που ακονίζουν τους σουγιάδες τους στα πεζοδρόμια. Κατάλαβες, Κασιδιάρη; Υπηρέτησε τώρα τον θάνατο που στην έχει φυλαγμένη, και ίδρωνε στον ύπνο σου στο Στάλινγκραντ και στο Βερολίνο.

     Νομίζετε ότι σας περιέχει η δυστοπία του μέλλοντος – κι άλλες φορές πολλοί το νόμισαν κι άφησαν πίσω τους τα εγκλήματά τους και το θειάφι τους να τρέφει τους τυφλοπόντικες που τους νοσταλγούν. Δεν θα ξανακάψετε βιβλία, δεν θα ξανακάψετε ανθρώπους, δεν θα δολοφονήσετε πάλι την ελευθερία, δεν είναι φτιαγμένοι οι άνθρωποι για να ζουν δούλοι και ραγιάδες σε θρασύδειλους και μαχαιροβγάλτες.

Εκτός κι αν σκέφτεσαι να πας στο Βερολίνο και να ζητήσεις τις Πολεμικές Αποζημιώσεις! Τι θα πεις εκεί, Κασιδιάρη; γιαβόλ και ήρθα; Ζιγκ και Χάιλ; Τι θα πεις, ρε κακομοίρη; …

Πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙΔρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου