Επιτροπή ΟΗΕ: «Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στη Γάζα από το Ισραήλ


Στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Παλαιστινιακού λαού έχουν διαπραχθεί «εγκλήματα πολέμου» και «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» από το Ισραήλ. Αυτό τονίζει σε έκθεσή της, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, επιτροπή έρευνας που συστήθηκε κατ’ εντολή του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η επιτροπή του ΟΗΕ ξεσκεπάζει τη δολοφονική στάση της Ισραηλινής κυβέρνησης και του στρατού της. Οι ειδικοί στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διενήργησαν την έρευνα υπογράμμισαν ότι ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές βάζουν στο στόχαστρο αμάχους, ανάμεσά τους παιδιά…

Τουλάχιστον 251 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 26.000 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά εδώ και σχεδόν έναν χρόνο στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Λωρίδα της Γάζας κατά της κατοχής.

Η Λωρίδα της Γάζας, που περιβάλλεται από το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τη Μεσόγειο και δοκιμάστηκε από τους πολέμους, τη φτώχεια, τον ισραηλινό και τον αιγυπτιακό αποκλεισμό μετά το 2007, έχει μετατραπεί από την 30ή Μαρτίου 2018 σε πεδίο εβδομαδιαίων διαδηλώσεων αντίστασης του λαού της Παλαιστίνης.

Απέναντι στο αγώνα για ανεξαρτησία, ελεύθεροι σκοπευτές, άρματα μάχης και αεροσκάφη του Ισραήλ δολοφονούν αμάχους. Η κυβέρνηση του Ισραήλ, υπερασπιζόμενη τη κτηνωδία της απέρριψε ως «μεροληπτική» την έκθεση της επιτροπής του ΟΗΕ και επικαλέστηκε το δικαίωμά στην αυτοάμυνα(!!!) έναντι των «τρομοκρατικών» ενεργειών της Χαμάς, στην οποία επιρρίπτει καθ’ ολοκληρία την ευθύνη για τον βαρύ απολογισμό θυμάτων.

Μια μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης έκθεσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, δεκαεπτά Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν την Παρασκευή από πυρά ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια νέων διαδηλώσεων κατά μήκος των συνόρων μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.

Οι 17 τραυματίστηκαν «από αληθινές σφαίρες των δυνάμεων της ισραηλινής κατοχής», ανέφερε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, ο οποίος τελεί υπό αυστηρό αποκλεισμό. Τρεις τραυματιοφορείς και ένας δημοσιογράφος επίσης τραυματίστηκαν από κάνιστρα δακρυγόνων, κατά την ίδια πηγή.

Στρατιώτες έκαναν χρήση πραγματικών πυρών «όπως προβλέπουν οι ισχύοντες κανόνες εμπλοκής τους», ανέφερε κυνικά εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ, κάνοντας προκλητικά λόγο για «σχεδόν 8.000 ταραχοποιούς» στα σύνορα.

Το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ συνεχίζεται…

Πηγή: ημεροδρόμοςΔρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου