Μετά την Μακεδονία τι;


Του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε που έχουν φτάσει και τι απεργάζονται για την χώρα!

Ακολουθεί παράθεση της δραστηριότητας της Δημοκρατίας της Τσαμουριάς και η αντιμετώπισή της από το εγχώριο πολιτικό σύστημα και τους «συμμάχους».

Περί Τσαμουριάς.


Από τις 30/10/2016 όπου ιδρύθηκε ως αλύτρωτο κράτος η Δημοκρατία της Τσαμουριάς προσδιορίζει την επικράτειά της στην περιοχή της Ηπείρου. Συγκεκριμένα είναι όπως οι ίδιοι λένε μια ορεινή περιοχή της νοτιοδυτικής Βαλκανικής χερσονήσου που τώρα διασχίζει τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Το μεγαλύτερο μέρος της Chameria βρίσκεται στην ελληνική επαρχία της Ηπείρου, που αντιστοιχεί σε μεγάλο βαθμό στους νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, αλλά περιλαμβάνει και το νοτιότερο τμήμα της Αλβανίας, την περιοχή γύρω από το Konispol. Ο επίσημος ιστότοπος εδώ: https://www.republicofchameria.org

Ως ηγέτης του κράτους της Δημοκρατίας της Τσαμουριάς όπου τύπωσε και διαβατήρια παρακαλώ, εμφανίζεται ο Festime Lato όπου με την διεθνή καμπάνια που έχει εξαπολύσει στον ΟΗΕ στην ΕΕ αλλά και σε διάφορα κράτη επιχειρεί να εμφανίσει την Τσαμουριά ως χώρα αλύτρωτη, την επικράτεια της οποίας έχει υποδουλώσει η Ελλάδα.

Τι λένε οι «σύμμαχοί» μας στην ΕΕ.

Στις 7 Νοεμβρίου 2018, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Chameria Festim Lato συζήτησε το ζήτημα της Chameria με την Ύπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Federica Mogherini.

Ο Πρόεδρος Festim Lato και η αντιπροσωπεία του έχουν έρθει σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο και έχουν πραγματοποιήσει πολλές συνεδριάσεις κλειστού τύπου με συμβούλους πολιτικής της ΕΥΕΔ που είναι ειδικοί στην περιοχή των Βαλκανίων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πρόεδρος ήταν σε θέση να εξηγήσει την κατάσταση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων της κοινότητας Cham και τις λειτουργίες και τους στόχους της Δημοκρατίας Chameria.

Η ΕΥΕΔ είναι η διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ και διαχειρίζεται τις διπλωματικές σχέσεις και την εξωτερική και στρατιωτική πολιτική της ΕΕ.

O πρόεδρος Festim Lato συμμετείχε σε διάσκεψη υψηλού επιπέδου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Udo Bullman και τον πρόεδρο της Μπουρκίνα Φάσο. Πολλοί άλλοι αξιωματούχοι ήταν επίσης παρόντες, όπως και η Ύπατη Εκπρόσωπος κα Federica Mogherini. Πριν και μετά τη διάσκεψη, ο πρόεδρος Festim Lato αντάλλαξε απόψεις με την κα Federica Mogherini σχετικά με το ζήτημα του Cham και ποιος θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίλυσή του. Σε αυτήν την περίπτωση, ο πρόεδρος προσέφερε επίσης στην κ. Mogherini πρόσθετο υλικό σχετικά με το ζήτημα του Cham και τις δραστηριότητες που έχει εφαρμόσει αυτός και η κυβέρνησή του τους τελευταίους μήνες.

Κατά τη διάσκεψη, η κ. Mogherini έδειξε ότι είναι πολιτικός ηγέτης που καθοδηγείται από το όραμα να γίνει ο ειρηνικός κόσμος και να χρησιμοποιηθούν οι ευρωπαϊκές δομές για τη βελτίωση της ζωής των μεταναστών, των μειονοτήτων και όλων εκείνων που σήμερα αδικαιολόγητα αποκλείονται. Ο Πρόεδρος Festim Lato ελπίζει ότι η κ. Mogherini και η ΕΥΕΔ θα διαδραματίσουν όλο και πιο δημόσιο ρόλο στην αντιμετώπιση του ζητήματος του Cham και στην ένταξή του στην πολιτική ατζέντα. Η συνάντηση εδώ: https://www.republicofchameria.org/uncategorized/president-festim-lato-meets-federica-mogherini/

Επίσης στις 14 Μαρτίου 2019, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Chameria, Festim Lato, είχε την τιμή να διορίσει τον κ. Guido BOUT ως Πρέσβη της Δημοκρατίας Chameria στο Βέλγιο. Παράλληλα, ο κ. Rudi WYNEN διορίστηκε πρόξενος για τη Δημοκρατία της Chameria στο Βέλγιο. Εδώ η είδηση: https://www.republicofchameria.org/uncategorized/new-ambassador-and-consul-appointed-in-belgium/

Ο πρέσβης Guido Bout είναι Βέλγος υπήκοος και δραστηριοποιείται εδώ και αρκετές δεκαετίες για να φέρει σε επαφή εταιρείες, τοπικές, περιφερειακές και κρατικές κυβερνήσεις, προκειμένου να δημιουργηθούν πλατφόρμες που αυξάνουν τη διεθνή συνεργασία και ανάπτυξη. Έχει συνεργαστεί με τον πρόεδρο Festim Lato σε πολλά έργα και συμμετείχε στο συνέδριο στις 9 Μαρτίου 2019 στη Vlorë, Αλβανία, όπου ενημέρωσε το κοινό για τις ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης που έχουν η Αλβανία και η Chameria.

Η Chameria έχει μεγάλες δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης και βρίσκεται σε στρατηγική θέση με ευκαιρίες αφθονούν. Εκτός από τις μεγάλες δυνατότητες του τουρισμού και της μεσογειακής γεωργίας, διαθέτει επίσης ένα γεωγραφικό και στρατηγικό πόρο με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τον προγραμματισμένο αγωγό Ανατολής-Μεσαίας, ο οποίος θα φέρει φυσικό αέριο από τα χωρικά ύδατα του Ισραήλ και της Κύπρου μέσω της Ελλάδας στην Ηγουμενίτσα, από όπου θα μεταφερθεί στη νότια Ιταλία και θα συνδεθεί με την ευρωπαϊκή ενεργειακή υποδομή.

Το χειρότερο όλων όμως!

ΙΝΕΧ

Την Δημοκρατία της Τσαμουριάς έχει αναλάβει εργολαβικά η ΙΝΕΧ. Η ΙΝΕΧ είναι πολιτικό κόμμα στην Ολλανδία πέρα από τα συνηθισμένα. Παρέχει παντός είδους υπηρεσίες από επιχειρήσεις και οργανισμούς έως ολόκληρα έθνη. Να πως αυτοπροσδιορίζεται:

«Με μια λεπτομερή κατανόηση του πολιτικού, διπλωματικού και δημόσιου περιβάλλοντος κατανοούμε τους κινδύνους και τις ευκαιρίες σε πολλούς τομείς, μπορούμε να βοηθήσουμε την επιχείρησή σας, τον οργανισμό, το έθνος ή το κόμμα σας να κατανοήσουν τους πολιτικούς και διπλωματικούς παράγοντες αλλαγής, τον προσδιορισμό, την ποσοτικοποίηση και τη διαχείριση του κινδύνου για να προωθήσετε δυναμικά την ευκαιρία με πολιτικά, διπλωματικά και δημόσια θέματα σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα θέματα που έχουν σημασία για εσάς και τα έθνη σας.»

Το Μότο της:

«Το να είσαι μέλος του InterNation Exchange (ΙΝΕΧ) σημαίνει να μοιραστούμε την αποστολή και το όραμά μας – έναν διασυνδεδεμένο κόσμο όπου οι άνθρωποι και τα έθνη μοιράζονται την ευθύνη για τη χρηστή διακυβέρνηση και τη συμμετοχή των πολιτών σε όλα τα επίπεδα.»

Εξαιρετικά προοδευτικό! Δεν βρίσκετε;!

Η ΙΝΕΧ λοιπόν, έχει πάρει την υπόθεση της Τσαμουριάς στα χέρια της και εργάζεται μεθοδικά σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να νομιμοποιηθεί το κράτος Republic of Chameria.

Από τις 3 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2017, ο πρόεδρος και πολιτικός ηγέτης της INEX Yohan Byrde, ο αρχηγός του προσωπικού Jeroen Zandberg και ο σύμβουλος Ruud Lammers επισκέφθηκαν την Ελλάδα για να συναντηθούν με βουλευτές και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το ελληνικό κοινοβούλιο στην Αθήνα και συναντήθηκε με αρκετούς υπουργούς και άλλους βουλευτές υψηλού επιπέδου, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για την έναρξη μιας διπλωματικής διαπραγματευτικής διαδικασίας μεταξύ της Χαμεριάς και της Ελλάδας. Τα αποτελέσματα αυτής της επιτυχημένης αποστολής αποτελούν ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση μεγαλύτερης ελευθερίας και αναγνώρισης του λαού της Τσαμουριάς και μιας νέας διπλωματικής συνεργασίας. Θα διεξαχθεί πλήρης κοινοβουλευτική έρευνα σχετικά με αυτό το κρίσιμο ζήτημα.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με αρκετούς άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Αθήνα και στην Chameria. Η συνάντηση εδώ:
http://www.internationsexchange.org/blog/inex-meets-with-greek-parliamentarians/

Πηγή: Αιρετικές ιδέες


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου